perjantaina, huhtikuuta 20, 2018

Testejä

Heti alkuun kun vielä muistan: terveisiä Hetalle Osloon! Kiitos, teepaketit tulivat turvallisesti perille ja pääsevät seinälle kunhan saan hankittua uuden terän mattoveitseen. 

Minulla on ollut mielenvieressä ajatelma briochea ja ainaoikeinnneuletta yhdistävästä paidasta. Nyt olen päässyt jo sen verran pitkälle, että kävin hankkimassa pari erityyppistä lankaa testattavaksi, että jos vaikka ihan jollekin alkaisi.Ensimmäisenä kokeilin Perminin Maja-puuvillalankaa. Ensimmäistä kertaa törmäsin kirjavasti värjättyyn puuvillalankaan, melki ihan speckelä pukkaa! Ainoa vaan, että lankaa on värjätty myös liuku, josta en ole ihan varma. Varsinkaan kun etsin tälle sopivaa kaveria. Ensin kokeiltiin hyvin tummaa puuvillan ja merinon sekoitetta. Sitten limevihreää puuvillaa ja sitten vielä harmaata. Että mikä se sitten oisi kiva kaveri. Nyt kun katselen tilkkua, niin tämähän on ihan Outin väripaletti! Raidoitettunakin hienoa, mutta kun mulla on semmoinen asennevamma raitojen kanssa.


Se mikä kuitenkin eniten ehkä aiheutti sydämen pomputusta oli Onionin silkkimohair. Löytämäni värit olivat jotenkin uskomattoman hienot, enkä harmillisesti mitenkään osaa vangita niitä valokuvaan. Langat suorastaan hehkuvat. Toinen on tummaa kultaa ja toinen tummaa hopeaa. Ja niin makeat yhdessä että! Näillä paidasta tulisi tosi upea, mutta täysin läpinäkyvä. Lanka on todella ohutta. Puikkosuosituksena oli 3,5 mm puikot, mutta vaihdoin aikas äkkiä 2,75 millisiin, koska sormien ei välttämättä tarvitse mennä neuloksestä läpi. 


Nyt sitten vaan pitäisi päättää, että mille alkaisi vai virittelisikö vielä jonkun toisen kanssa.  

Niin ja hei, Jyväskylän neulefestareilla tuli uusia järjestelyitä ja saimme tilaa myös toiselle minun vetämälle briochekurssille. Kurssille on vielä muutama paikka jäljellä. Jos sinulla on ollut haaveissa opetella kaksivärisen briochen neulomista niin nyt kipin kapin Jyväskylän neulefestareitten sivuille lukemaan lisää!

3 kommenttia:

 1. Oikeassa olet! Erinomainen väripaletti ja todella hyvälle näyttää noin raidallisenakin.;) Eivätkä yhteensattumat pääty siihen: tuo kullanvärinen Onionin silkkimohair on aiheuttanut täälläkin valtaisia väristyksiä. Se on vaan peijooni tosiaan niin ohutta, etten ole vielä ihan hiffannut, mitä siitä voisi tehdä. Kuumotus nimenomaan värisävyyn on kova.. Pitää vissiin ryhtyä totuttelemaan ajatukseen läpinäkyvästä... jostain? Jäämme seuraamaan mielenkiinnolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on väänetty testejä niin, että meinaa mennä stressin puolelle kun ei millään löydy sitä "taivaat aukeaa" yhdistelmää. Tai sellainekin olisi mutta kukkaro sanoo iik.

   Poista
 2. Anonyymi19.06

  Miten kaunit tilkkut. Harmi, etta Virossa ei ole Onion Lankoja saatavissa.
  Missa ja milloin saa osta täda ohjetta?

  VastaaPoista