lauantaina, maaliskuuta 03, 2018

Briochea forever

Siitä on nyt muutama vuosi kun ensimmäistä kertaa neuloin briochea, tai kaksiväristä patenttineuletta kuten se kait suomeksi olisi. Kokemus oli sen verran järisyttävä ettei se jäänyt yhteen kertaan. En osaa sanoa mikä siinä tekniikassa minua viehättää, ehkä se sama asia kuin kirjoneuleessakin: värit ja kuviot. Nykyisin huomaan lankojen äärellä aina tutkaavani kahtaa eriväristä vyyhtiä ja miettiväni, että minkähänmoinen yhdistelmä nämä olisivat ja mikä voisi olla kuvio. Bricohessa on kivaa myös yhdistellä erilaisia materiaaleja, vaikkapa mohairia ja merinoa. Myös eri vahvuiset langat toimivat hyvin. Viehkointa on kuitenkin värien yhdistäminen. joistakin väreistä ei todellakaan voi ennakkoon tietää miten ne toimivat brioche-neuloksessa.Ylläoleva kuva on otettu muutama viikko sitten Taito Pohjois-Pohjanmaan järjestämässä viikonlopussa. Opetin siellä briochen neulomista. Olin levittänyt omia brioche-neuleitani pöydälle kun aurinko kurkki ikkunoista sisään. Pörröinen persikan ja mintun värinen Lumimarja-huivi on julkaistu viime syksynä ET-lehden käsityönumerossa. Tumman violetti huivi pienillä vaaleanpunaisilla kukilla löytyy taasen Taito-lehden numerosta 1/18 ja sen nimi on Pikku krookuksia. 


Viikonlopun pajaa varten suunnitelin pipon, jonka myötä porukka pääsi tutustumaan briochen neulomiseen. Lankana pipossa on käytetty Louhittaren Luolan Louhitar II -lankaa. Värit pipossa ovat keltamulta ja kanerva. Pipon kuvio on suht helppo vaikka kyllä se yksi kerros, missä kavennetaan oikein olan takaa, aiheutti erinäisiä huokauksia.
 


Jos nyt tuntuu siltä, että olisipa kiva oppia neulomaan bricohea niin nyt siihen olisi tilaisuus. Heinäkuun alussa, tarkemmin sanottuna 5.-8.7. on taas Jyväskylän neulefestarit! Pidän siellä lauantaina 7.7. brioche-pajan. Pajassa tutustutaan briochen sielunelämään: opetellaan luomaan kaksivärinen aloitus ja neulotaan perusbriochea. Kun se on hallussa, siirrytään kuvioiden ihmeelliseen maailmaan. 

Liput tulevat myyntiin maanantaina 5.3. kello 10. Lipun ostamista varten tarvitset Zup ticket -sovelluksen. Festareilla on tänä vuonna paljon erilaisia neulepajoja. Itse tässä tuumaan muutamaa pajaa. Kun nyt osaisi päättää! Suosituimmat pajat saattavat myydä loppuun muutamassa minuutissa, joten kannattaa olla ajoissa liikenteessä. 

Nähdään Jyväskylässä!

9 kommenttia:

 1. Minä kyllä vain tyydyn ihailemaan noita briocheja! Olen ottanut molemmat mainitsemasi ohjeet talteen, että jos sitten joskus kuitenkin, edes vähän kokeilis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä briochea kannattaa pikkasen kokeilla on se sen verran hauskaa puuhaa :)

   Poista
 2. Anonyymi17.13

  minkälainen työ on brioche-työ on helpoin aloittelijalle ? tarvitsetko muuten vielä niitä teepakkauksia ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloittelijan kannattaa aloittaa ehkä jostain pienestä työstä, nuot mainitsemasi Krysanteemi-kämmekkään sopivat siihen aika hyvin. Niissä pääset vääntämään oikealle ja vasemmalle kääntyviä kavennuksia ja tekemään lisäyksiäkin. Kämmenen puolella voi sitten lasketella ihan perusbriochea. Ole tarkkana lisäyskohtien kanssa, että tulevat oikeaan paikkaan!

   Teepaketteja otetaan suurella ilolla vastaan.

   Poista
  2. Anonyymi16.48

   laitko osoitetietosi osoitteeseen hetako8@gmail.com niin pistän teepaketteja tulemaan ?

   Poista
 3. Anonyymi17.18

  tai löysinkin noi krysanteemikämekkäät - ne lienee helpommasta päästä briochea ? kun nurjalla briochen kutominen haastavampaa ?

  VastaaPoista
 4. Onpa nätti pipo! Onko tuon ohjetta jo jossain saatavilla...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä ohjetta on saatavilla täältä Oulusta Taito-shop Maakarista. Kunhan korjaan kaavioavaimeen yhden kohdan :)

   Poista
  2. Hienoa! Kollegat ovat tulossa sieltä suunnalta ensi viikon torstaina, luuletko että ohje olisi siellä sitä ennen, jos ehtisivät hakea minulle sellaisen...?

   Poista