lauantaina, helmikuuta 24, 2018

Pakkanen, siitä suomalainen tykkää

Vihdoin sain kaivauduttua töitten ja influenssan seasta ihmisten ilmoille. Lähinnä huomaamaan, että on kylmä! Tänä aamuna herätessä mittari näytti -22 °C ja ensimmäinen puuha olikin laittaa takkaan tulet. Sen kyljestä olikin sitten vähän vaikea irtautua ja Bertta muuten nukkuu edelleenkin kiipeilypuussaan takan vieressä. Bertan lempipaikka on ollut viimepäivinä kylppärin matolla, koska lattialämmitys. 

Pakkasesta tai oikeammin auringonpaisteesta intoutuneena päätin, että nyt pitää lähteä kuvaamaan viimepäivinä valmistuneita neuleita. Ja minnekäs muualle sitä ihminen suuntaa kuin meren jäälle.

Siinähän on sitten mukava riisua toppahousut ja untuvatakki pois vain huomatakseen, että kamera on hyytynyt. Povitaskussa lämmitellyt kännykkä onneksi toimi, joten ei ihan turha reissu sitten kuitenkaan. 

Vaikka ei niistä kuvista nyt niin järkeviä tullut.Marled mania leggings
Malli: Stephen West
Puikot: 4 mm
Langat: kaikenmaailman sukkalankajämiä
Fiilis: eipä pakkanen haittaa!

Westin setä oli mennyt julkaisemaan villit neulehousut, joita piti ensin vähän silmät kierossa tillittää. Että kaikenlaista sitä. Samoihin aikoihin kuitenkin pukkasi angstia kaikkialla lojuvista jämälangoista. Että mitähän niistäkin. Kun sitten alkoi pakkasta ilmiintymään enemmänkin, tajusin että villahousuthan ovat juurikin ne mitä tarvitaan! Ei muuta kuin kaikki omituiset kirjavat sukkalanganloput kasaan ja kaveriksi niille tummia yksivärisiä ja menoksi. Ohje oli kirjoitettu 5 millisille puikoille, mutta minulla 4 milliset tottelivat paremmin joten niillä. Housut on neulottu kaksikertaisella ohuella sukkalangalla nurjapuoli päällepäin.

Aloitin 3. pienimmän koon mukaan, mutta jatkoin yläosaa pidemmäksi, jotta takapuolikin saatiin mahtumaan housujen sisäpuolelle. Koska silleen on kätevämpää. Sitten vaan posotettiin. Värilankaa vaihdettiin aina fiiliksen mukaan. Tummaa lankaa piti varmuuden vuoksi käydä hankkimassa lisää. Välillä kyllä hieman yllätyin siitä, mitä kaikkea lankaa taloudesta löytyikään. Ihan ei ole varmaa käsitystä milloin ja miksi olen ostanut ruman ruskeaa Fabelin sukkalankaa. Ja ihan kaksi kerää. 


Lahkeet taisin kavennella joka 5. kerroksella ja lahkeensuuhun tein reippaasti resoria. Koosta tuli lähes erinomainen. Lahkeet ovat tarpeeksi napakat. Tosin ahkeran käytön myötä, olen saanut housuihin ihan kohtalaiset polvipussit aikaiseksi. Housut ovat todella loistavat talvipyöräilyssä. Ei pahimmin palele reisiä tai persausta. Toimivat myös kuumeessa - silloin kun palelee niin ettei mikään riitä - pyjamahousuina.

Lankaa kului yhteensä n. 450 g joten muutamasta epämääräisestä jaloissa pyörijästä päästiin eroon, jes! Voin suositella mallia lämpöisesti! Kirjaimellisesti lämpöisesti.Viimeisen kuvan muihin varusteisiin palaan sitten seuraavissa postauksissa.

Niin ja vähän pitää jo ennakkotiisata: Kesällä Jyväskylän neulefestareilla!

12 kommenttia:

 1. Siellähän on oikein pistetty kuvatessa villahousurokiksi! KIeltämättä olisi tuommoiset tarpeen täälläkin mutta se loputtomien lahkeiden neulominen...Uh. Tuo värien vaihtelu saattaisi toki sitä tylsyyttä helpottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on se Steppe-setä niin kova villitsemään, että keski-ikäinenkin pistää villahousurokiksi. Ja tiedätkös, lahkeet menivät ihmeen helposti juurikin noitten värienvaihtojen myötä. Toki siinä sitten syntyi sivussa muutama langanpää pääteltäväksi, mutta eipä muistella niitä!

   Poista
 2. Kyllä noilla pöksyillä tarkenee! Tosi makeet byysat ja tuo sinun pipo on kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näillä kyllä tarkenee. Ja kiitos piposta, siihen palaamme kohta tarkemmin.

   Poista
 3. Mäkin sain omani justiinsa kuvattua, joten nyt niitä pääsee vihdoin käyttämään. On syytäkin, jos ensi viikon ennusteet pitävät kutinsa! Ihan parhaat pöksyt. Mutta mä en huomaa mitään vajumista jämälankojen määrässä, vaikka nämä söivät muka melkein puoli kiloa jämiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun pökät oli hienot! Nämä ovat olleet ihan ässät kun on 20 asteen pakkasessa pyörällä kyntänyt menemään. Ei palellu pers...eiku takalisto. Mutta ei mullakaan jämät mihinkään hävinneet. Varmaan saisi toiset samanlaiset.

   Poista
 4. Kivat pökät ja ihana pipo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ihmettelen miksi en ole aiemmin saanut aikaiseksi tehdä pitkiä villahousuja. Ei tämän parempia varusteita talvipyöräilyyn ole olemassakaan.

   Poista
 5. Nää on kyllä harvinaisen järkyttävän hienot housut! Urheasti oon yrittäny vastustaa tän mallin kutsua, mut se alkaa käydä mahdottomaksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä suotta vastustele, anna mennä vaan!

   Poista
 6. Anonyymi10.56

  ihkut ! influenssaa liikkellä - kaikille paranemisia !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tämä tauti on tällä kertaa selätetty, 3/4 perheestä sairasti vuorotellen. En kyllä muista milloin täällä olisi edellisen kerran kuumeessa oltukaan.

   Poista