sunnuntaina, tammikuuta 21, 2018

Tilkkutyö

Edellisessä postauksessa tuumiskelin tilkkutöitten tekemisestä. Niinhän siinä sitten kävi, että ajauduin eräänlaisiin tilkkutöihin.

English paper piecing, indeed.Olen jo pidemmän aikaa kerännyt Clipperin teepakkauksia, koska ne ovat kivan näköisiä ja niistä voisi siksi tehdä jotain. Viime kesänä sain paketteja ison lahjoituksen ja silloin iski ajatus, että niillähän voisi ihan oikeasti tapetoida seinän.
 
Supervisor

Kun sitten joulua pistäessäni taas vuodeksi levolle, löysin varastosta liisteriämpärin ja, kuin vinkkinä, sen päällä oli pensseli. Sitten yksi ilta otin aiemmin leikkaamani palaset, liisteriämpärin ja ryhdyin puuhaan.


Ensin liisteriä pahvipalan taakse ja sitten seinään ja siitä sitten vaan eteenpäin. Palojen liimaaminen on aika hidasta ja liisteriä tursuaa milloin mihinkin, mutta eipä se haittaa, seinästä on tulossa aivan hillittömän hieno!

Työvalo

Toki tämä produktio tulee ottamaan aikansa. Kuten ihan siitä syystä, että minulla on enää vähän päälle 50 palaa odottamassa seinälle pääsyä. Sillä saadaan nyt keskeneräisen rivien lisäksi ehkä kaksi kokonaista riviä valmiiksi. Vähän tässä pohdin, että pitäisikö tehdä ihan vaan rivi kerrallaan, joka tietysti olisi järjestelmällistä ja auttaisi rivejä pysymään suorassa. Mutta kun nyt on tiedossa, että seinä tulee jäämään kesken joksikin aikaa palojen puutteessa, niin näyttäisikö se kivemmalta, jos tuolta vasemmasta reunasta kurottaisi useampia keskeneräisiä rivejä, jolloin seinän keskusta näyttäisi valmiimmalta. Tämmöisiä tässä nyt pohditaan. 

Samoin vähän kainovienosti kysyn, että jos joku lukijoista juo tätä samaista teetä ja haluaisi osallistua produktioon, niin olisipa se vallan ihanaa!

24 kommenttia:

 1. Vau! Tuleepa upea seinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika tohekiessani olen!

   Poista
  2. Niin tohkeissani, etten osaa edes kirjoittaa :D

   Poista
 2. Oi miten upea siitä tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valmistumista vaan pitää malttaa odottaa. Saas nähdä menee "mallikerta" tasan korkeussuunnassa

   Poista
 3. Vau! Ajattelin ensin, etta rupesit hoita silppuamaan niihin tilkkumallineisiin. ;)

  Meillä on kaapissa 1 tai 2 pakettia, enemmän kuluu kahvia kuin teetä. Tytär puolestaan on enemmän teen juojia, joten siitä huushollista voisi paketteja löytyä. Kyselen ja palaan asiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne asti ei vielä olla päästy. Ehkä jonain päivänä sitten sitä silppuamista? Jos paketteja löytyy niin niitä otetaan mielellään vastaan.

   Poista
 4. Ihan Sairaan Hieno!

  Harmi, kun olen neuroottinen kierrättäjä ja kaikki on joutuneet jo pahvinkeräykseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös se tämäkin ole tietyllä tapaa kierrättämistä :) tosin aika kallis tapettihan tästä tulee

   Poista
 5. niin hieno. valkoisia vadelmatee -paketteja tulee harvakseltaan, mutta voin alkaa kerätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutamallakin paketilla osallistuminen otetaan ilolla vastaan

   Poista
 6. Voin osallistua keräykseen. Lähinnä valkoista vadelmaa tulee juotua, mutta töissä voin kysellä muilta mahdollisesti vapautuvia pahveja. yritän muistaa laittaa mailia sulle osoitetietoja varten jossain välissä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu! Paketeilla ei ole mikään kiirus, niitä puttuu sen verran paljon, ettei ensi viikonloppuna eikä sitä seuraavanakaan ole valmista.

   Poista
 7. Jopa on hieno tilkkuseinä, mitähän ne tykkäis teepakettitehtaalla jos lähettäisit niille kuvan seinästäsi. (Jospa edistäisivät tilkkuilua muutamalla kartonkiarkilla.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaisia "tilkkutapetteja" on aika paljon. Käyppäs joskus katsomassa Pip Studion tapetteja, siellä on aivan ihania kollaaseja!

   Poista
 8. Mahtava idea, Clipperit on tosiaan kauniita paketteja! Harvakseltaan miullakin noita pakkauksia tyhjenee, pitääpä ottaa talteen ja kärrätä Ouluun seuraavalla reissulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuot ovat kyllä kivaa designiä ja siitä vielä hauskoja, että passaavat yhteen toistensa kanssa. Nythän on clippereistä tullut sellaisia toisenkin näköisiä pakkauksia, pienempiä kuin nämä.

   Poista
 9. Juon valkoista vadelmateetä, jos vaan kelpaa. Voin jemmailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen vadelmatee kuulostaa olevan nmonen muunkin suosikki. Se on kivan näköinen purkki pinkki-sinisenä kera lohikäärmeen. Kiitos jos jemmailet!

   Poista
 10. Anonyymi1.09

  Oho! Mitä miehesi tuumasi? Liisterillähän ne ihan pysyy siinä. Mutta ihana tilkkutäkkimäinen vaikutelma. Voin lähettää muutaman pakkauksen. Pitää pitää korvat auki, jos on joutavina. Olisi kiva nähdä, miten tuo värikäs, mutta särmikäs, tilkkutäkkiseinä asettuu sitten muuhun huoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siippa oli lähinnä huolissaan, että riittääkö palat. Katsotaan muuta sisustusta sitten kun seinä on joskus valmis.

   Poista
 11. Vallan villiä! Kannattaa kysäistä, jos joku clipperiä tarjoileva kahvila laittaisi paketteja sivuun. Tyhjenemistahti voi olla vähän reippaampi kuin kotijuojilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin voisi olla, pitääpä tutkata löytyisikö semmoisia kahviloita.

   Poista
 12. Susanna Kemppainen9.08

  Minulla tyhjenee säännöllisesti valkoista appelsiiniteetä ja epäsäännöllisemmin muita, alan ottamaan pahvit talteen jos ne vaikka seinällesi päätyisivät. Kiitos inspiroivasta blogista!

  VastaaPoista