maanantaina, tammikuuta 01, 2018

Kirjalliset

Hyvää uutta vuotta 2018! 

Aloitetaan uusi vuosi parilla kirjalla. Niistä ensimmäisen sain joululahjaksi, kun siitä hienovaraisesti siipalleni vinkkasin. Ja hienovaraisella tarkoitan, että näytin kirjaa kaupassa hänelle ja selkeästi artikuloiden ja ääntäkin varmuuden vuoksi koventaen sanoin: Olisipa todella hienoa, jos saisin tämän kirjan joululahjaksi.  

Ja kas, toiveeni toteutui!


Villit vanttuut ja vallattomat villasukat ensimmäinen osahan minulla jo oli. Siitä tuli neulottua Tsiisukset, Buddhat ja Kissimirrit. Kakkososa jatkaa samalla hyväntuulisella meinigillä kuin ykkösosakin. Itsellä tässä uusimmassa kirjassa taitaa eniten viehättää kissasukat nimeltä Yökyöpelit. On siellä paljon muitakin kivoja, vaikka ne pääkallosukat eli Hohottajat. Talouden mieshenkilö ainakin oli niistä kiinnostonut. 

En vaan ole ihan samaa mieltä mallien silmukkamääristä, jota kyllä joissakin kuvioissa voi muokata jos ei muuten niin siirtymällä vähän ohuempaan lankaan. Ensimmäisessä kirjassa oli paljon todella suuria lapasia. Nyt kuvien perusteella näyttäisi kokoasiat olevan paremmin kohillaan. Minusta ainakin on tympeää, jos lapasia pitää puristaa käsissään, etteivät ne tipu. Toinen vähän närästävä asia oli Dropsin Karisman käyttö sukkalankana. Karisma on kiva lanka paitoihin, pipoihin ja lapasiin, mutten kyllä kuuna päivänä tekisi siitä sukkia! Karisma on suht löysäkierteinen ja täyttä villaa. Sellainen ei kovin kauaa sukassa kestä. Mutta senhän toki voi vaihtaa johonkin toiseen lankaa, jossa on vähän nylonia tms. seassa.


Langan korvaamisasiasta kuuntelin puolella korvalla erästä lankakaupan kassalla käytyä keskustelua. Asiakas siinä pohti, että olisiko tämä hänen valkkaamansa lanka parempaa/kestävämpää kuin kuin 7-veljestä. Myyjä vastaili välttelevästi, ettei ko. langasta ole oikein kokemuksia, kun se on niin uusi tuttavuus, ei ainakaan nöyhtää samalla tavalla. Silmäkulmasta vilkuilin, että mitähän lankaa oltiin ostamassa. Vähän teki mieli sanoa, että käyppä hakemassa jotain muuta. Samalla pohdin mielessäni, miksi myyjä ei kysellyt mitä langasta oltiin tekemässä (tai ehkä se keskustelu oli jo käyty). Kun kaikki lanka ei nyt vaan käy kaikkeen. Teki ihan hirmuisesti mieli avata suu ja alkaa neuvoa asiakasta, mutta ehkä se kuitenkin olisi ollut sen myyjän tehtävä, joten pakkasin hiljaa omat ostokseni ja lähdin kyntämään pyörällä kotia kohti. Pyörällä kyntämistä onkin muuten saanut viime aikoina harrastaa vähän turhankin usein. Ihan vaan tämmönen välihuomio.

Sitten se toinen kirja, johon otin ensituntumaa jo Tampereen kässämessuilla. Sieltä asti se on mielessä kummitellut. Kävin ostamssa sen eilen ja sitäpä oli kiva selata teekuppi kädessä ja pulla poskessa. No mikäpä asia ei olisi tuoreen pullan kera kivaa?


Kirja on Sanna Vatasen Bää! ja se on kyllä yksi karkki. Jos Villit vanttuut on väri-iloittelua niin tämä on mustavalkoinen. Kirja on oodi suomenlampaan villalle ja sen kaikille hienoille sävyille. Kirjasta löytyy ohjetta paitaan, sukkaan, takkiin ja huovutettuun reppuun ja vaikka mihinkä.


Kirjassa on luomoavan kauniit kuvat lampaista lankoihin. Vähän toki joidenkin vaatteiden kohdalla jäi mietityttämään, että minkähän mallinen se kuvan vaate on, kaikista kun ei oikein saanut käsitystä. Yhtäkään vaatetta ei ole kuvattu ihmisen päällä.


Suurimpia väristyksiä aiheuttaa lenkkivirkattu "turkis"liivi. Sen verran suuria, että tässä on vähän kaiveltu kaappien kätköjä sopivan langan toivossa. Samalla pohdittu, että olisiko se tuommoinen musta vai sittenkin tumma harmaa. Valintoja, valintoja. Ja on kannessakin koreileva "tuohivirsu"laukku aikas kutsuva.

6 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisia kirjoja. Paranisispa käsi pian, että pääsisi taas käsitöihin. - Ja nää joulutoiveet. Meillä on kymmeniä vuosia ollut joululahjatoivelistat jääkaapin ovessa kaikkien katsottavana. Eräs herrahenkilö luki sitä uudenvuodenaattona. :,D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paranemista käpälälle! Se on tympeää kun ei pääse värkkäämään. Jos tää taloutenne herran henkilö suunnitteli seuraavaa joulua? :)

   Poista
 2. Hienoa, että mies ymmärsi vihjailusi ;) Minulla on toinen Yökyöpeli lapanen melkein valmiina - siitä tulee niin pitkä, että oon muutaman viikon miettinyt puranko tekeleen vai löytyisikö joku jolla on tosi piiiitkät sormet.

  Hyvää Uutta Vuotta myös Sinulle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienovaraisen vihjailun taito :) lapasesta ei sitten pysty aimmin kaventamaan silmukoita pois?

   Poista
 3. Nämä kaksi samaista kirja saapuivat joulun tienoolla miunkin kirjahyllyyn, ja tykkään molemmista ihan simona! Varsinkin lammaskirjaa on ihan vaan kiva selailla ja silitellä, on ne kuvat niin upeita...

  VastaaPoista
 4. Villit vanttuut 1 & 2 on minullakin, mutta ei tuota toista.
  Toi onkin tosiaan vaikeaa olla antamatta neuvoja, kun selvästi vierestä huomaa, että pieleen menee. Pointsit sulle, että onnistuit! =)

  VastaaPoista