keskiviikkona, elokuuta 30, 2017

Sirkusteltta

Pikkutyttönä minulla oli suosikkipuuvärikyninä sellainen kirpakka vihreä, oranssi ja vaalea mutta tuima sininen. Ne olivat minusta aivan ihan yhdistelmä.

Tuo värikombo menee kyllä vieläkin ei siinä mitään. Ja siitähän se ajatus ehkä vähän lähtikin. 

Sirkusteltta
Malli: Caitlin Hunter, Ninilchik Swoncho
Lanka: SandnesGarn Silk Mohair, sävyissä meleerattu koralli, happaman keltainen, vaalean sininen ja harmaa. Menekki yhteensä n. 175 g
Puikot: taisivat olla 4 milliset
Fiilis: oi 80-luku!


Mulla on mitä ilmeisemmin joku juttu juuri nyt mohairin kanssa. Haluaisin neuloa siitä vaikka ja mitä. Tämä paita lähti nimenomaan mohairista ja erityisesti näistä väreistä. Ohjeen Ninilchik-swonchoon olen hankkinut jo kauan sitten, sillä kertaa se jäi neulomatta. Mohairvillityksen myötä se päätyi puikoille ja se oli sitten menoa se.


Silmukkatiheys sattui sopivasti (sattumalta) juuri samaksi kuin ohjeessa mutta silti piti neuloa se isompi koko, koska pienemmän koon kaula-aukosta ei pää mennyt sisään. Tämä tarkoitti ihan hervottomia silmukkamääriä paidan helmassa. Ainoa mitä säädin oli hihat. Niitä varten olisi oikeastaan pitänyt ottaa silmukat pienimmän koon mukaan. Kainalon alta en poiminut yhtään lisäsilmukkaa. Hihaan neuloin kaventaen sileää oikeaa ja ranteen tienoolla kavensin lisää ja neuloin lopuilla 2o-2n -resoria, kuten myös kaula-aukkoon ja helmaan. 

Paidan kirjoneule on suht helppoa vaikka noiden pystysuorien "tolppien" kanssa saa olla vähän tarkkana. Niiden kohdalla kun tulee helposti kiristäneeksi liikaa, jolloin neule menee kuprulle. Mohairia ei voi pingottaa ihan samallalailla kuin villaa. Rapsakasti pingottamalla taitaa saada aikaiseksi aikamoisen lepakkoviitan.

Neuloessa värivalintani vähän arvelutti. Välillä tuntui, että neulon otsikon mukaisesti sirkustelttaa ja päässä soi se sirkuspiisi: tättä-tätä-tätä-tätt-tätt-täädä. Samalla tuli erinäisiä 80-luvun flashback-kuvioita. 14-vuotias minä olisi varmaan ollut haltioissaan tästä paidasta. Toki näin 30 vuotta myöhemminkin tämä jaksaa riemastuttaa. Paita on kevyt ja silti lämmin. Näin väljänä se ei kuitenkaan ole kuuma. Takin kanssa toki on ihan mahdoton käytettävä mutta muutoin oikein loistava. Silti vähän pohdin, että millainen tämä olisi tumman harmaasta mohairista, ilman mitään kuvioita? Sellainen "laitetaanpa takkaan tulet ja kääriydytään sohvalle jänskäämään elokuvaa" -neule. Tästä linkistä voi käydä vaklaamassa Instavideon. 


Seuraavaksi ehkä lisää mohairia?

13 kommenttia:

 1. Ehdottomasti lisää mohairia! Kaivelin kahvikutsujesi jälkimainigeissa kaikki mohairini esiin ja kylläpä vain niistä riittäisi pariinkin isompaan neuleeseen. Kovin inspiroiva tämä sun telttasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Telttaa vaan kuule neulomaan :D en tiijä mikä tässä mohairissa nyt niin vauhkoonnuttaa, mutta mennään nyt kun menoa on

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Mulla oli paljon epäilyksiä tämän suhteen. Nyt kun tää on valmis tahtoisin toisen samanlaisen, toki eri kuvioilla mutta muodoltaan samanlainen

   Poista
 3. Näyttää hempeän hurmaavalta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen makeankirpeä karkki :)

   Poista
 4. Videoon olit pyydystänyt metsäkeijun pyörähtelemään. Hempeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen tuli metsäpolulla vastaan :)

   Poista
 5. Kauniin hempeä :)

  VastaaPoista
 6. Onpa hauska neule! Just sun näkönen! =)

  VastaaPoista
 7. Pitkästä aikaa täällä vierailulla. Hempeä tuo neuleesi ja vielä hempeämpi kisu.
  Aloin neulomaan tuolla Pikku Unikot mallikuviolla sukkaa ja kun oli se eka tuloste vuodelta 2012 niin eihän se kuvio täsmännyt sukkien kuvan kanssa. Siksipä piti tulla kattomaan tänne.

  VastaaPoista