tiistaina, kesäkuuta 28, 2016

Syvissä vesissä

Tiskiräteistä tiedämme, että nyt uidaan syvissä vesissä. Sunnuntaina neuleangsti vain syveni. Löysin itseni neulomasta tiskirättiä ja etsimässä piilosanoja lapselle ostetusta ristikkolehdestä. Silloin tietää ettei ihmisellä mene hyvin. Tiskirätti on kyllä mitä tärkeellisin tuote, jota käytetään joka päivä ja monta kertaa. Mutta ei niitten tekeminen erityisen jännää puuhaa ole. Vähän kuin maidon ostaminen kaupasta. Toki jos jännitysmomentiksi lasketaan se saako bambulangan silmuuntumaan ja kuinka monta tuhatta kertaa, kyllä niitä momentteja sitten piisaa. 

Kesken ikävimmän tiskirätissä rypemisen, muistin Outin maininnan Tuin ja Laikan hulvattomista podcasteista. Minä kun olen tämmöinen ikäluokkaa fossiili, olen käsittänyt kaikki nettivideot sun muut kaameaksi älämölöksi, tai semmoisia mun lapset ainakin Juutuupista kattovat. Avasin sitten rouvien kanavan. Tällä kertaa se oli lapsi, joka ei ymmärtänyt äiti katsoo netistä videoita -konseptia. Jäi mokoma mun selän taakse töllistelemään ja kommentoimaan. Lähdetin se terveellisempien harrastusten pariin ja jatkoi itse tuijottamista. Ja siinä yhtäkkiä tyhmä tiskirätti olikin valmis ja mieli pirteä.

Eilen illalla se pirteys sitten karkasi käsistä ja hups heijaa ostin Exploration Station -neuleohjeen ja alkoi raivoisa tikuttaminen. Joka toki vähän kärjistyi kello 22.30 kauheaan väriangstiin. Katsoin parhaimmaksi mennä nukkumaan ja katsoa tekelettä seuraavana päivänä uusilla silmillä ja muutenkin, kirjaimellisesti, paremassa valossa. 

En toki ihan vieläkään ole vakuuttunut siitä, ovatko värit oikeassa vai missä järjestyksessä ja onko ne ylipäätään oikeita. Teen kuitenkin vielä ne loput wedget, mikä tämä sana on suomeksi!?, ja tuomitsen sitten lopullisesti.

Värivaihtoehtoja kun on loputtomiin. Olen miettinyt, että jos tuon tumman lilan tilalla olisikin tuo puna-pinkki Villain. Tai sitten tuo keltainen Fools Gold. Tai jos Villainin tilalla olisikin turvaväri harmaa? Tai onko tuo valkoinen Teacup liian valkoinen? Tai lila liian tumma? Kaikeanlaisia kysymyksiä sitä ihmisen päässä voikin pyöriä. Talveksi taidan tehdä sellainen harmaa-keltaisen version. Jos nainen nyt eka tekisit tämän ensimmäisen?

14 kommenttia:

 1. Minäkin haluaisin tehdä tuon stephen-sedän huivin, siinä on kaunis rytmi. Tosin inhoan aina-oikeata valmiissa tuotteessa, joten varmaan pitäisi tehdä ainakin alussa jotain omaa säätöä :) Värit näyttää vielä ainakin hyviltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhutteleeko helmineule? Ainaoikeanhan voisi korvata vaikka sillä ja sekin on molemmin puolin samanlainen

   Poista
 2. Wedge vois olla kiila? Mutta hei hienolta näyttää! Minusta tuo valkoinen tuolla on just kivan raikas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kiilahan se! Välillä kieli on sellaista fingelskaa eikä oikeaa suomitermiä meinaa muistaa. Näillä väreillä mennään.

   Poista
 3. Wedge vois olla kiila? Mutta hei hienolta näyttää! Minusta tuo valkoinen tuolla on just kivan raikas.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi11.39

  Wedge tarkoittaa ainakin joissain yhteyksissä myös lohkoa.

  VastaaPoista
 5. En osaa auttaa väriangstissasi, arvuutella vain miun maun mukkaan. Kesäkö se vai mikä, mutta olisko tuo tumma lila jotenkin liian tumma? Toki se antaa ryhtiä, ja toisekseen minun kokemukseni mukaan, todellisuus/kokonaisuus paljastuu - valitettavasti - vasta pidemmälle neuloessa. Menee muuten huonosti täälläkin: rupesin virkkaamaan valkoista bambua. Jösses, se taitaa olla se perinteinen "pitsikesäneule"! Tosin bambu lohkeilee niin kovasti, että saattaapi hyytyä ihan kohta se homma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, pitsikesäneule! Bambu on kiva, mutta se silmuuntuminen, nöy.

   Poista
 6. Jos ihan kauheasti angstaa, niin mulle voi postittaa valmiin huivin. :P Ihan mahtavat väri ihan just näin.

  VastaaPoista
 7. Tytti15.47

  Noh, ainakin tuli pirun söpö tiskirätti! Ja tosi hyvältä näyttää tuo huivi, kyllä ne värit yhteen passaa. Rakastan etenkin tuota keltaista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiskirätti/luutu on sen verran tylsä epäesine, että ulkonäköön on syytä satsata

   Poista
 8. Anonyymi19.57

  Minäkin voisin kutoa tuommoisen tiskirätin, jos tietäisin mitä sillä tehdään. Tiskataanko sillä tosissaan, vai onko se tiskipöydän kuivaamista varten? Kivat värit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä luutuan tuommoisella pöydät ja kuivaan keittiötasot. Kone hoitaa itse tiskaamisen. Sitten välillä heitetään 60 asteen pesuun pyykin sekaan. Kestää vuodesta toiseen ja sitten kun alkaa olla huonossa hapessa, niin se siirtyy miehen venetyömaalle.

   Poista