maanantaina, toukokuuta 23, 2016

InspiraatioInspiraatio, innostus, vimma, draivi...mitä termiä nyt haluaakin käyttää. Itselleni inspiraatio on se voima mistä kaikki kässäämiseen lähtevä voima tulee. Ilman sitä en saisi neulottua, ommeltua tai virkattua yhen mittään. En pysty olemaan järkineuloja: kas, lapaset ovat puhki, neulonpa uudet. Jahas, talvi on tulossa ja poikien villapaidat ovat jääneet pieniksi. Ei lähde, pese eikä varsinkaan linkoa. Jos taas näen jonkin mallin kuvan, kivan langan tai mieleen vaan posahtaa jokin visio, niin sitten ei pidättele ei mikään. Sitten se voi olla se lapanen tai villapaita tai mikä vaan kunhan ensin on tullut inspiraatio. Tämän vuoksi myös tilauksesta tehdyt neuleet tms. ovat aikalailla mahdottomia ja yleensä hampaat irvessä neulottuja.


Joskus inspiraatiota hellitään mielen vieressä useampikin päivä. Vähän kuulostellaan ja ollaan kun ei oltaiskaan. Sitten sitä ei pysty pidättelemään ja se on menoa sitten. Se on se vimma ja voima joka siivittää vaikka minkälaisiin urotekoihin. Silloin ei mietitä tunteja eikä päiviä eikä välttämättä myöskään sitä, onko tulossa ylipäätään mitään käytettävää. Ei, ei. Heittäydyn vaan tunteen valtaa ja annan mennä. Jälkeenpäin sitten voi pohtia, että tarvitsinko yhden huivin/paidan/peiton/you name it lisää. En välttämättä, mutta halusin ehdottomasti tehdä. Ja sehän on hyvä syy tehdä. 

Kuvissa on tämän hetkinen hullutus, vimma ja virta. Törmäsin ensimmäisiin Mandala Madness kal -kuviin Instassa ja ihmettelemään, että mikäs tää nyt on. Ravelryyn äimistelemään ja jo silloin päätin etten tarvitse virkattua päiväpeitettä enkä varsinkaan tule virkkaamaan sellaista taas tänä vuonna. Enkä missään nimessä ainakaan kahtaa. En, en ja en. 

Jotenkin sitten kuitenkin kävi niin, että löysin itseni tutkaamassa Mandala Mandess ohjeita. Sekä pohtimassa värejä ja mahdollista lankaa. Sitten suljin selaimen ja viheltelin "että eipä tässä mittään". Ihan silleen viattomasti. Seuraavana päivänä kävin salaa itseltäni ostamassa muutaman kerän lankaa, että testaan pikkasen. No niin varmaan. Onneksi siippa tai kukaan muukaan ei ole kysynyt mitä tuosta on tulossa. En taida uskaltaa sanoa sitä edes ääneen. Kuiskataan hiljaa: päiväpeitto


 

12 kommenttia:

 1. Minulla aivan samat ajatukset ja fiilikset inspiraation suhteen, hyvin tiivistetty. Peittokin näyttää hyvältä, väriyhditellmäsi ovat todella nätit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostakin sen vimman tekemiseen tarttee :) Värejä piti miettiä toivin, jotenkin kauhean vaikea päättää millä yhdistelmällä mennä

   Poista
 2. Näyttää niin ihanalta :) Pitäisköhän mun ruveta haalimaan lankoja jotakin tällaista ajatellen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki edellytykset kivalle peitolle on ilmassa. Lankana on Drops Karismaa, on kätevästi alennuksessa tämän kuun loppuun. vink vink.

   Poista
 3. Näyttää tosi kivalta! Mulla on edelleen kesken se viime kevään peitto. :D Ehkä tänän vuonna saisin sen valmiiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähetän täältä virkkausintoa. Teillä on siellä etelässä niin lämmintäkin. Täällä vaan sataa vettä ja lämpötila taitaa olla yksinumeroinen...

   Poista
 4. Aika herkullinen. Jotain pientä ois kyllä kiva virkata. Tosin päiväpeitto ei taida sopia määritelmään? Ehkä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos päiväpeittoa vertaa esim. rakentaessa käytettäviin lainapeittoihin niin sitten se menee määritelmään pieni :D

   Poista
 5. Hiljalleen täällä viheltelen minäkin! Aikas upealta näyttää!Kyllähän se aikamoisen ispiksen vaatii, päiväpeitto. Ellei sitten Bertalle vaan tekisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmöisessä ympärivirkattavassa on se hyvä puoli, että kuvio vaihtuu koko ajan. Palavirkkauksessa menee hermo kun toistetaan sitä yhtä ja samaa maailman tappiin saakka. Bertasta ei tiedä, se on niin tuulella käyvä ja taitaa ollaenemmän kiinnostunut kaikesta, joka ei ole hänelle.

   Poista
 6. Jep jep, niin siinä käy. Ei tosin mulle mutta kavereille kyllä. Sellaista tämä elämä on. Tuota Mandala projektia oon vähän sivusta seurannut, kivan näköistä tulee. Mutta Mä En tuohon rupea, ihan oikeasti ei oo mun juttu.

  VastaaPoista
 7. Tytti9.04

  Suorastaan inspiroiva postaus, ja tosi kaunista virkkuuta sieltä on kyllä tulossa!

  VastaaPoista