torstaina, maaliskuuta 03, 2016

Levy jumissa

Sitä samaa brioche-viisua lauletaan yhä vaan ja edelleen.


Art Deco
Malli: Nancy Marchant, Art Deco
Lanka: Tuulen Tytär, sävyissä vilja ja hopea
Puikot: 3 mm
Fiilis: haa!

Ja kyllä, se yksi mallikerta leveyssuunnassa olisi ollut se juttu, jolla tästä olisi tullut täydellinen. Mutku ei niin ei ja tällä mennään eikä mäkätetä. Sillä onhan tää kiva!


Tuulia-rouvan värjäämä Tuulen Tytär -lanka on vallan ihanaista ja kaikkea hyvyyttä. Väritkin on just eikä melkein. Minusta briocheen ei kannata valita värejä vaalea-tumma akselilta. Mieluummin saman vertaisia mutta selkeästi eri värisiä. Monesti se kääntöpuolelle valittu tumma väri näyttää tosi tunkkaiselta eikä kuviot erotu siinä kunnolla.


Malli oli aluksi aikamoista hepreaa. Ensimmäistä 12 riviä, tai oikeastaan 24 riviä, briochen rivit kun lasketaan hieman eri tavalla, piti tahkota ihan hiki hatussa ja koko ajan ongelmissa rypien. Sitten kun ne oli selättänyt ja alkoi hahmottaa syntyvän kuvion niin homma alkoi sujua paremmin. Tai niin minä aikakin välillä luulin. Sitten kirottiin reippaasti ja kuuluvasti ja tehtiin erinäisiä, omasta mielestä ovelia, korjausliikkeitä. Purkaminen kun on ihan nou-nou, siitä seuraa vaan lisää ongelmia. Varsinkin merinolangassa silmukat ovat aina valmiina juoksemaan karkuun. Ja se jos pääsee tapahtumaan niin kyllä pukkaa kylmää hikeä ja punahehkuista raivoa. Onpahan tunneskaalaa, ei jätä kylmäksi. 


17 kommenttia:

 1. Hyvännäköinen neulomus jälleen! Ja itse tykkään kovasti ton toisen langan värin nimestäkin :D Miten musta tuntuu että sulla on sellaista kuuluisaa suomalaista neulesisua mennä läpi vaikka mistä hankaluuksista mitä neuleisiin tulee... Ihailtavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vilja on hyvä nimi ja väri :) Täällä on sitä perse edellä puuhun, läpi harmaan kiven -meininkiä

   Poista
 2. Mahdottoman hieno! Ei hevillä uskoisi, että on ihmisen tekemä. Niin näyttää monimutkaiselta. Ja kauniit värit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se näyttää paljon monimutkaisemmalta kuin itseasiassa onkaan. Ihan tavallisia silmukoita, oikaa ja nurjaa. Välillä neulotaan yhteen ja välillä lisätään. Keskittyä siihen kyllä pitää.

   Poista
 3. Jaana18.42

  Tää on niin hieno!
  On muuten hämäävää nähdä jotenkin tutunnäköinen ihminen työpaikkansa aulassa ja miettiä, että tunnenkohan hänet jostain... Nyt vasta hoksasin; sehän olikin sinä! Nettituttu siis. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa, missähän aulassa sitä on tullut herätettyä pahennusta? Veikkaan erästä, ei niin parasta tiistaiaamua...

   Poista
  2. Jaana22.09

   Juu, mun työpaikalle asiakkaat tulee aika harvoin ilosta hihkuen...

   Poista
 4. Kyllä kelpaa levyn jumittaakin, jos noin komiaa tulee. On se niin korea tuo pintakuvio!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neula on täysin jumissa, levyssä on kohta syvä uurros siinä kohdin

   Poista
 5. 12 pistettä ja viisuvoittoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä ettei sitä ainaista: Finland, zero points :)

   Poista
 6. kaunis! erittäin hyvät värit. Ihan en ole vielä tähän briochevillityksee päässyt, mutta josko alkais lämmetä. Näin knitgraffitilla kauniin huivimallin, eli heti kun se tulee kolmiona niin ehkä sitten minäkin. Jotensakin näissä yleensä itelläni tökkää juuri se liika värikontrasti ja sirkusmaisuus, mutta tässä sun versiossa on kyllä kaikki kohdillaan. Hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värien kanssa on hyvä olla vähän tarkkana. Tässä on viime päivinä vähän värien kanssa väännetty...

   Poista
 7. Vau. Ihan huikean hieno, oikein taideteos. Saapa upeaa jälkeä, kun yhdistää briossihullutteluun jotain ihan tavallistakin neulosta. Jännä. Heti tekee mieli iskeytyä tän kimppuun itsekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuot ainaoikeat toivat vähän lepoa kaavion tuijotteluun, tosin kyllä sinnekin sai ainakin yhden virheen ujutettua. Miten se onkin niin helppoa unohtaa tehdä pari kavennusta tai tehdä lisäykset täysin väärään kohtaan?

   Poista
 8. Vaude, ihan tosi hieno :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja lanka on mitä ihaninta kaulaa vasten

   Poista