keskiviikkona, maaliskuuta 09, 2016

Briochen viemää (kyllä, tätä samaa edelleen)

Jokunen päivä sitten postipoika kantoi kotia hartaasti odotetun kirjan: Leafy  Brioche. Siinä ei ihminen tiennyt miten päin olla. Myös kahvakuulassa kramppiin mennyt selkä teki osaltaan elämisestä aika hankalaa. Tosi ärsyttävä vaiva! Nyt se onneksi jo helpottaa, tosin eilen kannettu kauppakassi sai sen taas äkisemään. Saas nähdä milloin sitä seuraavan kerran uskaltaa mennä kuulaa heiluttelemaan.


Koska kramppaavat selät ovat kaikista tylsiä, niin pysytellään briochen parissa. Art Decon jälkeen laitoin puikolle Nancyn Damask Cowl -kaulurin.  Tietysti valitsin paljon ohuemman langan (Manos Lace ja Vellamoakohan tuo toinen oli?), jotta sain ihmetellä sopivaa silmukkamäärää. Samalla saan myös neuloa paljon enemmän kierroksia sekä olla vähän väliä helisemässä kavennusten ja lisäysten kanssa. Tässä tehdään vain kolmen silmukan kavennuksia joko vasemmalle tai oikealle. Välillä lisätään kolme silmukkaa. Mutta miten ihmeessä se voi olla niin vaikeaa? Yleensä joko unohdan tehdä jonkun noista tai sitten teen sen ihan väärään kohtaan. Onhan sitä osattu tehdä hyvinkin monimutkaisia true lace - pitsihuiveja, joissa tehdään vielä enemmän kavennuksia sun muita. Ei niiden kanssa ole kirvattu näin pahasti. 

Toki hommaan pisti vielä pari kierrosta lisää maanantainen visiittini Titityyssä. Kaupan rouvat olivat juuri palanneet messuilta ja kauppa oli aikalailla ns. paketissa. Kun oikein pengottiin ja kaiveltiin, saatiin tarvittavat langat kassiin mukaan. Kiitoksia vaan sinne! Aiemmin tilaamani Hedgehogin sukkalanka kyllä aluksi yskitti. Oli aika reippaat värit Villainissa! Sitä kuitenkin rohkeasti kokeilemaan, tarkoituksena saada aikaiseksi Primavera. Tässä sitten ongelmaksi meinasi muodostua lisäykset. Damask Cowlissa tehdään kolmen lisäyksiä, tässä viiden. Arvaahan sen kuinka monta kertaa on purettu ja ees takas nitkutettu, jotta siinä lisäyksessä ON viisi silmukkaa kolmen sijasta?

Värejä kyllä arvon vieläkin, koska ovathan ne aika...öö...villit? Tosin tänään aamulla laitoin tämän kaulaani ja ihme: jotenkin ne värit olivat metrin päästä katsottuna paljon tyynemmät. Pitää tätä tässä nyt vähän tuumata. 

Voin vaikka miettiä, että näitten jälkeen laitan puikoille mohairia ja teen brioche pitsiä! Sitten voikin varmaan visiteerata uudemman kerran lääkärillä ja sanoa, että nyt kramppasi aivot. 

7 kommenttia:

 1. Älähän nyt sitä tohtoria tähän hätään hae. Minäkin hankin mohairia ja yhden maksuttoman Nancyn mallin että mohaitpitsihuivia tekemään, mutta kun kaikki oli valmista starttiin, rupesin miettimään, tarvitsenko mohairpitsihuivia.. Tuleeko pidettyä? Tympeitä kysymyksiä ja noh, nyt on mohairikin sitten tuumaustauolla. Mutta olisi kiva kyllä tehdä semmoinen! Mulla on työn alla simppeli Stephenin brioche-malli ja vaikka osaan sen ulkoa, niin telkkua katsoessa on heti lisäyskierrokset sekaisin. Joten I feel you, purettu on. Jos siinä taidossa voi kehittyä, alan ilmeisesti olla aika hyvä. Mutta laita sinä se mohair puikoille; tarttisin inspistä siihenkin asiaan. Kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää vielä odottaa yhden värin saapumista, niin sitten pistetään pitsillä pää sekaisin. Damask cowlia olisi enää kolme kuviovärikierrosta. Loppusuoralla mutta tuntuu silti ettei lopu ikinä

   Poista
 2. Tagatha23.50

  No mutta, nuo värithän on just sopivat tähän maaliskuun harmauteen! Iloa ja valoa! Tulee muuten mieleen tulppaanikimppu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotakin kukikasta juu, mutta jotenkin se nyt tökkii. Pitää tuumata.

   Poista
 3. Anonyymi8.01

  Sä olet niin taitava, voi kateus!

  _KissaKas_

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiijäkkö, kin korjailee kolmekierrosta sitten uhohdettua lisäykstä, niin ei siinä kauhean taidokkaalta tunnu. Ainakin olen oppinut peittelemään virheitäni :)

   Poista
 4. voi mahoton mitä meininkiä:-) Ei siinä, hyvältähän nuo projektisi näyttävät. Tiedä vaikka itekin kohta innostuisin briochesta, nuo Nancyn mallit alkaa olla jo sellaisia että ehkä vähän voisi houkuttaakin...

  VastaaPoista