keskiviikkona, tammikuuta 27, 2016

TALVI ON ASENNEKYSYMYS

Kotimatkalla näin bussipysäkillä Actimelin-mainoksen. Minuun meni piru.

Kuvassa on kaksi surffaajaa juoksemassa aaltoihin laudat käsissään ja alareunassa teksti: "Talvi on asennekysymys". En löytänyt kuvaa ko. mainoksesta mutta ohessa video samasta aiheesta.


Huomaa, että mainos on tehty maassa, jossa talvi on se n. kaksi viikkoa kestävä ajanjakso, jolloin lämpötila dramaattisesti laskee +15 °C korville. Samaisessa lämpötilassa suomalaisten lehtien lukijat kurnuttavat -palstoilla alkaa älämölö: kamalaa kun on kuuma!

Jotenkin vaikea samaistua moisiin vedessä läträäjiin. Meidän korkeuksilla kun harvemmin läikkyvää vettä talvella näkyy. Sanoisin, että paljon enemmän asennetta olisi kahlata sen surffilaudan kanssa pari kymmentä kilometriä tuonne meren jäälle kunnes löytää avovettä. Tai joku Mietaan näköinen mies hiihtämässä parta hiessä (räässä), häviten sen kuuluisan tuhannesosan. Ja jos siihen vielä lisädramatiikkaa halutaan niin laitetaan kiiluvasilmäinen, nälkäinen susilauma Mietaan perään. Siinä teille asennetta! Sisuperkele.


Tai ehkä se asenne on sitä, että 9 kuukautta tehdään viittää eri työtä yhtäaikaa ja syödään makaronivelliä, jotta saadaan sen verran rahaa kasaan, että päästään pois täältä lämpöisempään kolmeksi kuukaudeksi. 


Tämmöistä asennevammaa tänään. Pyörätiet oli aurattu, hurraa sille.
 

14 kommenttia:

 1. Eivät paljon pojjaat pulikoisi miinus 32 pakkasella! Itse sillä kelillä pukee vaan kolmannen kerroksen vaatetta päälle ja toivoo että auto lähtee käyntiin. Samalla tietysti mietin miten koulumme vietnamilaiset oppilaat selviävät, niillä kun on lapaset ja toppatakki kun lämpö laskee alle +10

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkomajsissa tv-ohjelmissa -32 asteen pakkanen luokitellaan tappavaksi. Vähän siinä meinaa mennä myslit värään kurkkuun. Toki jos ei koskaanole pakkasessa ollut niin onhan se varmaan aika kummallista.

   Poista
  2. Talvi on asennekysymys, siihen yhdyn kyllä ja se asenne on "Perkele ja sisukkuus". Kun kolme viikkoa kannat puuta kolme tai neljä kertaa isoisa laatikoissa sisään ja pidät jatkuvaa tulta että alakerrassa olisi edes se 17 astetta lämmintä, työhuoneessa oli 8. Pakko oli neuloa äkkiä kynsikkäät että sormet ei olisi niin kohmeessa kirjottaessa. Niinhän se mummi sanoi että "pakkoko se oli niin vanha talo ostaa kun uudempiakin on" mutta sekin on asennekysymys; minä pidän tästä ikivanhasta röttelöstä ja ne vähäsetkin lumet hiki virraten kolaan koko pihasta kivijalalle, hakkaan ne halot itse fleecenaamari päällä kun astma sanoo että tuolla -34 asteen pakkasessa ei hengitetä. Ja koirat tietysti lenkitettiin useasti päivässä. Etelän ihmiset kysyi tosiaan miten me selvitään ja mie vaan vastasin että meillähän on täällä asiat hyvin, kysykääpä Kilpisjärviläisiltä...

   Poista
 2. Samaa mainosta ihmettelin bussipysäkillä minäkin, että miten noin epäosuva kuva on tänne eksynyt..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä bussipysäkillä napakassa pakkasessa odottelevaa ihmistä , joka tuota mainosta katselee, mietin minäkin. Mahtaako surffarit siinä jotain ihailua karskeita äijistä herättää! Höh, me syödään aamupalaksi tuommosia!

   Poista
 3. Voi miten hyvää päästöä sieltä pohjoisemmasta! Rakastan lukea näitä sinun tuohtumisia. Ne ei ole turhasta, vaan just oikeesta asiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole mainoksen adaptaatio oikein onnistunut. Toki kyllähän se lämmittä kun veri kuohuu :)

   Poista
 4. Anonyymi23.15

  Ei siinä laivaväylässä palio aallot loisku surffilaualle.
  Ja sitte anusaagimit antaa lausuntoja suomalaisnaisten pukeutumisesta. Pittää miettiä miten palio voi pukia päälleen ettei jäykisty pakkasessa liian monesta vaatekerrasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sagimin rouvalla lienee paha alemmuuskompleksi, sen verran innokas hää on muita haukkumaan.

   Poista
 5. Agree x miljoona.

  VastaaPoista
 6. Ihana postaus! Mutta tätä se tekee, kun kyse on monikansallisesta yhtiöstä, jonka liikevaihdosta yli puolet tulee Euroopan ulkopuolelta. Tulee halvaksi tehdä kaikkialle sama mainos. Onneksi ei ole tarvetta kyseiselle tuotteelle, jossa muutoinkin ylimainostetaan komponentteja, joita saa paljon halvemmalla ihan perustuotteista. Tykkään, kun kuluttajakriittisyydestä. Kaikkea ei sentään tarvitse niellä.

  VastaaPoista
 7. Samaa minäkin ihmettelin kun tämän mainoksen telkkarissa näin. Ei kyllä ollenkaan sovi tänne tuo mainos.

  VastaaPoista
 8. Tiiti11.27

  Hienoa, että sulla aina ajoittain ryöpsähtää hiukan kuohut yli... :) Loppiaisena kävin avannossa, kun ilman lämpötila oli -23, veden +2. Sekin vaati asennetta, mutta meiltä suomalaisilta sitä löytyy.

  VastaaPoista