sunnuntaina, joulukuuta 20, 2015

Pässi, pässimpi

Joskus sitä osaa olla typerän itsepäinen. Sellainen itepäinen pässi. Kaikki alkoi siitä, että isomman pojan viime vuonna neulottu villapaita oli käynyt pieneksi, hihat olivat 3/4 ja helmakin jossain navan tienoolla. Hän sitten itse tinkasi uuden paidan perään ja osasi jopa kertoa millaisen haluaa. Minä sitten sitä neulomaan. Avukseni otin Tuulia Salmelan uuden kirjan Neulo saumattomasti ylhäältä alas. 

Mittoja otettiin ja neuloa paukutettiin. Harmi vaan, että ohjeiden lukutaito oli mitä ilmeisemmin talviunilla, sen verran monta virhettä sain aikaiseksi. Lisäksi en vaan pystynyt millään käsittämään ettei mamman pikku napero ole enää niin pieni. Itsepäisesti neuloin katkeraan loppuun saakka aivan liian pienen paidan. Jos jäpikkä on vain 10 cm minua lyhyempi niin ei sille enää mikään kauhean pieni paita päälle mene. Mutta onneksi meillä on tuo pikkuveli!

Paeta
Malli: pojan päästä sävytettynä Tuulian ohjeella
Lanka: Drops Alpaca, yhteensä n. 250 g
Puikot: 3 mm
Fiilis: vaikeuksien kautta voittoon!Paita on neulottu istutetuin hihoin ylhäältä alas. Siinähän ensin neulotaan takakappaleen olat, joista sitten aloitetaan etukappaleet. Hihoja lisäillään väliin ja sitten vaan neuloa paukutetaan alas helmaan. Helppoa kuin mikä. Paitsi jos ei osaa lukea, hyppii mielivaltaisesti eri kaavioiden välillä ja muutenkin tuhertaa mitä sattuu. Eikä usko, että tulee väärän kokoista vaikka sen omilla silmillään näkee. 

Poika tätä hellyyttävän uskollisesti päälleen nyhti kunnes minä sanoin, että ei se kuule ole sinulle hyvä. Kokeiltiin sitä sitten kaliiberia pienemmälle velipojalle ja sitten natsasi. Noh, hihat ovat pikkuisen pitkät, mutta tällä mennään.

Laitoin isomman paidan heti kohta perään puikoille ja tällä kertaa ohjeen noudattaminen on jopa onnistunut. Jospa siitä nyt tulisi hyvä. 

Latasin uuden käyttiksen koneelle. Nyt sitten ei enää toimikaan Nikonin kuvien tuonti vaan ne pitää kieputtaa näkyviin taikatemppujen avulla. Onhan se toki kiva, että tehdään ihmisen kuvien järjesteleminen helpoksi ja silleen mutta jos niitä kuvia haluaa muokata, rajata tai jottain niin hankalaksi on mennyt. Samoin Bloggerin editorista on kadonnut kursori, koita tässä sitten kirjoittaa...

4 kommenttia:

 1. Hieno paita kummiski.:) Ja nythän molemmat pojat saavat uuden puseron, joten loppu hyvin, kaikki hyvin. Tosi makia muuten tuo alpakan sininen sävy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvä että on olemassa sitten tommonen pienempi, jolle voipi tyrkyttää ne isommalle liian pienet. Tuo sävy on kyllä hyvä, se on niitä mix-sävyjä. Siinä on vähän liilaa ja muitakin värejä kun tarkkaan katsoo. Kuvissa toki nuot nyanssit ei näy yhtään.

   Poista
 2. Voi sinua pässiä... Täällä on tonttu, joka ymmärsi ensin, että olit pojan pään eli tukan väristä langat napannut. Enhidn jo mielikuvitella pojan pään keltaisilla raidoilla. Pitäis kai mennä päkkäikkäreille. Hauska malli tuossa paidassa. Ihan kun olisi kaksi päällekkäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu,ei näillä sinisiä hiuksia keltaisilla raidoillan ainakaan vielä ole :) Tuota päällekkäisyys efektiäreunoihin hain. Tuli katsottua jopa sitä 3 in 1 -paitamalliakin. Enemmän kuitekin houkutti kokeilla Tuulian systeemiä.

   Poista