sunnuntaina, marraskuuta 29, 2015

Asteri

Ensimmäinen adventti ja joulufiilis täysin tiessään. Jos vaikka saisi sen lumen takaisin, se kyllä auttaisi. Vesisade ja tuuli ei oikein luo oikeanlaista tunnelmaa.

Yritetään luoda joulutunnelmaa vaikka lahjoja antamalla. Syyskuussa pidetyssä Portissa pidin kirjontapajan. Pajaa varten kehittelin kämmekkäät ja niihin kirjotakuviot. Pyhästi lupasin, että laitan ohjeen myös sähköisesti jakoon. Onneksi en luvannut, että milloin…toisaalta en ole kyllä itsekään vielä(kään) kirjonut kämmekkäiden toista paria loppuun saakka. 

Asteri-kämmekkäät on neulottu 2,5 millin puikoilla Dropsin Alpakasta. Yksi kerä riittää hyvin yksivärisiin, ja jos haluat tehdä ranteeseen ruudut ja resorit eri värillä, tarvitset lisäksi pienen nöttösen toista väriä. Kirjailuhin riittää pienet määrät eri värejä. 

Kirjonnassa on käytetty peruspistoja: ristipistoja, linnunsilmäpistoja, laakapistoja, varsipistoja ja solmupistoja. Ohjessa ei varsinaisesti opasteta miten pistot tehdään, mutta ohjeita pistoihin löytyy varmasti eri lähteistä. Kirjoessa vaan muistat ettet kiristä lankaa liikaa ettei neulos mene kurttuun. 

Ohjeessa on mallipiirustukset kolmelle erilaiselle ranneosalle. Voit ihan vapaasti soveltaa niitä tai keksiä omiasi. Jos ruutuneule tuntuu vaikealle, niin neulo vaikka raitoja. Yksivärinenkin toimii. 

Ohje on ladattavissa pdf-tiedostona tästä linkistä.


Ps. Lisäyksenä, että ohje löytyy myös Ravelrystä Asteri nimellä.

15 kommenttia:

 1. Nämä kaunokaiset kyllä valaisevat synkkää adventtiakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tähän pimeyteen nyt kaivattaisiin valoa ja erityisesti lunta.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Nämät ovat vähän siellä söpöhöpö-puolella, mutta jospa ei liian.

   Poista
 3. Ihania! Tykkään täsmälleen semmoisesta tyylistä. Keskimmäinen on lemmikki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli pajaan kehitellyjen ideoiden kanssa runsauden pula, joten kämmekkeitä piti tehdä useammat :)

   Poista
 4. on ne vaan taas nättejä. niih. onko nyt ihan pakko aina laittaa tänne kaikkia ihanuuksia joita käyn sitten kuolaamassa ja mieli tekee aina aloittaa heti jotain samantyyppistä itekin, mutta lukukauden loppukiireet ei anna myöten... höh. nuo on ihania silti!! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohtahan se on joululoma? Nämä neulasee nopsaan mutta kirjomiseen kyllä menee tovi

   Poista
 5. Todella nättejä, erityisesti tykkään valkoisesta. Laitettiin jo jonoon ravelryn puolella. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ravelryssä oli melkomoinen latausmäärä ohjeelle eilen sunnuntaina. Ja tulihan ne englanninpuhujatkin toivomaan käännöstä...

   Poista
 6. Anonyymi12.53

  Aivan ihania .Kiitos tästä ohjeesta.
  T:Tytti

  VastaaPoista
 7. Miten valtavan ihania! Harmaat on mun lempparit. :) Kyllä kirjonta tekisi ihmeihä monille neuleille, sitä pitäisi hyödyntää enemmän. :)

  VastaaPoista