maanantaina, heinäkuuta 13, 2015

Hapannaama

Vähän tässä meinaa naama olla rytyssä kun ei sitä lämmintä näytä tulevan. Että ihan vaan terveisiä sille ihmiselle, joka viime vuonna valitti Forum24:ssakuumuutta. Että ihan kaksi viikkoa viidestäkymmestäkahdesta on kuumaa. Lopuista 50 viikosta onkin 25 viikkoa pakkasta... Hänen mielestään sellainen +15° olisi oikein sopiva. No, nyt on saanut sitä mitä tilasi, mahtaa olla tyytyväinen. Musta ois ihan kiva edes kerran kesässä päästä rannalle ja vaikka ihan uimaan ilman akuuttia hypotermian vaaraa. Eikä mua nyt niin kauheasti haittaisi jos ulkona auringossa tulisi ihan hiki. Nythän lähinnä saa pelätä että vilustuu, jos unohtaa laittaa takin päälle. Niin ja ois mukava jos palastallakin joku rehuista uskaltautuisi kasvamaan. 

En sitten tiedä että mitä tässä oikein tapahtui koska neuloin itelleni kesäpaidan, oikein hellepaidan. 

Malli: Sitruuna, Neulojan neljä vuodenaikaa -kirjasta
Lanka: käsinvärjättyä silkkiä, 137 g
Puikot: 3 mm
Fiilis: missä olet kesä?

Lanka tuli ostettua jo viime vuonna Tukholmasta. Se on käsinvärjättyä silkkiä ja aikas ihanaa sellaista. Neuloin varmuden vuoksi S-koon ohjeella, että lanka varmasti riittää. Lisäsaatavuudesta kun ei ollut mitään takuita. Olinkin aika polleana kun lankaa jäi jäljelle golf-palloa pienempi kerä. Tosin eilen illalla, kun lankakoria kaivelin, löysin vielä yhden kokonaisen kerän tätä. Oiskohan sitä vielä toinenkin? Muistan ostaneeni tätä 300 g. Malli on kyllä mukava ja mielenkiintoinen neuloa kun venkoillaan sinne tänne. Vaakaraidatkin onnistuivat ihan jees, vaikka aikas hidasta niitä oli vääntää. 

Seuraavaksi taidan kuitenkin laittaa villaa puikoille, eihän täällä muuten tarkene.

14 kommenttia:

 1. Onhan sen helteen nyt tultava, kun on helleneulekin neulottu.. ei meinaan taida olla joka kesäistä semmoinen sullakaan? Lanka on upean näköistä ja sopii tuohon malliin hyvin. Kyllä täälläkin sen lämmön perään itketään. Olen yrittänyt joka auringon raossa tuonne pihalle fiilistelemään, mutta ei mahda olla takitta onnistunut kuin ehkä kahtena päivänä. Silloinkin oli kiittäminen suojaista pihaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on kans vääntäydytty pihalle heti jos vähänkin lämpimämmin paistaa. Aika harvassa on ne päivät olleet. Kaikki toivo on nyt elokuulla! Tuo lanka on kyllä aikas ihanaa. Se näyttää sulalta kullalta, on pehmeää kuin mikä eikä paina mitään.

   Poista
 2. Veit jalat suustani, juuri samoja asioita pujiksessa ihmettelin sillä minäkin tein hellepaidan... No kivat paidat meillä on nyt odottamassa sitten niitä elokuun (en veikkaa nyt että minä vuonna) helteitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hellepaidat valmiina, lämpö päälle kiitos! On se surkiaa jos kesät olkaa olla tämmösiä, eikä talvetkaan ole kunnon talvia.

   Poista
 3. Kaunis on! Sinne vaan pitkähihaista alle :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laamapaita alle ja untuvatakki päälle. Silleen sitä tarkenee

   Poista
 4. Wau!
  Aivan mahtavan kaunis ja kepeä!
  Miten nuo etuosan reikäraitakuviot oikein muodostuvat? Ja nuo hihat?
  Malli kuumottaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaakaraidan saa aikaiseksi niin että ensimäinen silmukka neulotaan sekä etu- että takareunasta. Sitten se takareunasta neulottu silmukka palautetaan vasemmalle puikoille. *Neulo vasemman puikon 2. silmukka takareunasta ja 1. silmukka etureunasta. Sitten siirrä taas viimeksi neulottu silmukka vasemmalle puikoille. * Toista *-* kunnes jäljellä on kaksi simukkaa. Neulo ne yhteen.

   Hihojen silmukat poimitaan etu- ja takapaneeleiden reunoista ja niitä sitten muoillaan matkan varrella hihan suuhun.

   Poista
 5. Tosi upea paita!

  VastaaPoista
 6. Paistoi tai ei, mutta paita näyttää tosi hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä kiva käytössä. Ilmava, kevyt ja kaikkea muutakin hyvää :)

   Poista
 7. Mutta onpa ihana! Lemoneita on siellä täällä - mutta miksi omani on kesken? Nyt sen pitää kyllä pikimmiten valmistua! (Ja eiköhän tuota voi viileämmälläkin pitää, minä ainakin pitäisin, on niin sievä.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viileämmällä laitetaan sitten toinen paita alle, sitten tarkenee. Tai ois musta kyllä kiva jos näinkin ohusella voisi vielä mennä viuhtoa. Kyllä se sinunkin sitruunasi siitä kasvaa ja komistuu :)

   Poista