sunnuntaina, kesäkuuta 07, 2015

Loppusuora häämöttää

Kummasti saa lisää virtaa kun tajuaa että massiivinen produktio alkaa olla vihellystä vaille valmis.


Toki langan loppuminen aiheuttaa pientä lisämutkaa, ei anneta sen kuitenkaan häiritä. Kyseessä on kuitenkin enää yhden sivun verran pituinen pätkä.

Sillä välin voi vaikka virkata villaversiota. Siihen en tule tekemään noita neliöitä. Tämän version kanssa kun huomasin että neliöt vetävät peittoa kasaan. Neliökaitaleessa on saman verran silmukoita kuin peiton reunassa, mutta neliökaitale on kuitenkin kapeampi. Tämä ilmiö tuotti hieman tuskaa yhdistämisvaiheessa. Villaiseen versioon virkkaan päätyihin jotain vielä tässä vaiheessa tuntematonta juttua ja sitten teen reunuksen. Villaversiossakin varmaan pitää vielä käydä kaupan hyllyllä tutkimassa lisää lankaa. 

Viime viikonloppuna otetussa kuvassa peitto pötköttelee olkkarin lattialla kuivumassa. Hankin rautakaupasta neljä Finnfoam-eristelevyä pingotusalustaksi. Toimivat oikein hyvin siinä tehtävässä. Ainoa vaan että meni noin neljä vuorokautta ennen kuin peitto oli kuiva. 

Lopuksi toinenkin kuva viime viikonlopulta. Lisää sellaisia kelejä kiitos. Pidin torstaina vapaapäivän, jonka vietin lähestulkoon kokonaan palstalla. Sain perattua maan ja tehtyä loputkin penkit. Nyt vaan sataa ja tulee niin kamalasti etten uskalla viedä pieniä hentosia taimia ulos kasvamaan. Toki olisi jo korkea aika saada ne multiin. Jos vaikka huomenna?

13 kommenttia:

 1. Kyllä siitä tulee kerrassaan upea ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Harmi että se lanka meni loppumaan kesken, muutoin peitto olisi ollut tänään valmis.

   Poista
 2. Siitä tulee NIIN hieno! Olen koko projektisi ajan fanittanut enemmän sitä villaversiota; nyt kun tuo puuvillainenkin on miltei veret seisauttavan upea, niin pitää varmaan ottaa rauhoittavia ennen kuin esittelet sen villaisen. Nostan hattua rautakauppaidealle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villaversioon pitäisi saada lisää kasvivärjättyä villaa. Alkaa olla niin pientä villapalleroa korin pohjalla ettei niistä ole mihinkään. Tai saahan niistä raitoja tai jotain päihin. Eikä tuo mitään haittaa jos väri vaihtuu kesken kierroksen. Saas nähdä milloin se peitto on valmis. olen päättänyt tahkota sen valmiiksi ennen kuin alan uusille jutuille.

   Poista
 3. Todella upea peitto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Viimeisiä keriä odotellessa pähkitään villaversion kanssa.

   Poista
 4. toi on niin hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuuletetaan oikein kunnolla kunhan saan tehtyä ne viimeisetkin silmukat

   Poista
 5. ja kommentti hävisi kuin p**** saharaan, mutta siis Kerrassaan upea on tuo puuvillaversiokin! Näyttää ihan mahtavalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sahara on niitä sakeanaan :) se sun peittosi on kyllä upea, minä tässä tuumaan vielä villaversion kanssa. sain päähän pinttymän että yhteen ylimääräiseen raitaan pitää saada porkkanoita…kaikkea sitä...

   Poista
 6. Kiitos pingotusalusta-vinkistä, pari isoa virkkaustyötä odottaa pingotusta. Ja upeita ovat työsikin taas kerran!

  VastaaPoista
 7. Olen ihastellut tätä peittoa ja sen syntymistä. Täytyy nostaa hattua sitkeydestä, siitä tulee absoluuttisen ihana! Sitä miettii jaksaisiko itsekin mokomaa kun noin kaunis olisi lopputulos mutta itseni tuntien taidan vaan ihastella peittoa ja miettiä sen lämpöä näin ruudun toiselta puolen.

  VastaaPoista
 8. Oi,oi! On kyllä ihan huikea peitto!

  VastaaPoista