sunnuntaina, kesäkuuta 21, 2015

KesäSuomessa juhannusta juhlitaan keskikesän juhlana. Omasta mielestäni kesä vasta alkaa juhannuksena. Ainakin täällä päin maailmaa on vasta nyt alkanut tuntua kesältä. Ulkona tarkenee ilman pitkiä kalsareita ja pipoa. Hyttysiä kyllä pisaa. No, eipähän tartte olla yksin. Palstalla on vähän ankeaa. Linnut ovat olleet tänä vuonna erityisen kiinnostuneita kaikesta. Ovat mm. katkaiseet yhden kesäkurpisan taimen ja kaivaneet likipitäen kaikki auringonkukan taimet ylös. Toukat pitivät huolen parskakaalin taimista ja vesi on sitten pitänyt huolta kaikesta lopusta. Tuolla ei koskaan ollut liikaa vettä. Nytpä on sekin päivä nähty.


Virkkasin villapeiton viimeisen silmukan eilen. Aikamoinen kyhmy oli jo otsaan noussut, ei enää napannut ei. Tänään en aio edes koskea mokomaan. Neulon! Ja voi että neulominen onkin kivaa!Juhannusyönä pieni mönki sänkyyn mun viereen ja ilmoitti köllivänsä siinä hetken ennen kuin menee nukkumaan omaan sänkyynsä. Eihän siinä kulunut kuin se hetki, ja vierestä kuului tasaista tuhinaa. Tööttäsin sitä nenään ja sanoin että pitäisi mennä omaan sänkyyn. Pieni avasi silmänsä ja hymyili leveästi. Ja jatkoi uniaan.


8 kommenttia:

 1. Upeita kuvia! Hyvää juhannusta sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja koska jussi meni niin toivotetaan aurinkoista kesää :)

   Poista
 2. Aivan ihania kuvia!

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia. :) Meillä pienempi on muuttanut ilmeisen psyvästi äidin viereen. Kun yritin tiedustella, miksi niiin vastaus oli vain, että koska äidin vieressä on lämintä ja mukavaa. Niinkaisit. Myös koiran mielestä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ei onneksi jää koko yöksi viereen pyörimään, mutta kiva sen kanssa on nukahtaa.

   Poista
 4. no tästä se kesä toivottavasti alkaa! nimittäin täällä etelässä sataa taas ja on kesäisen ihana 14,5 lämmintä. Voihan%¤#%# . noh. nyt sitten neulotaan virkkauksen lomassa, ja ihan samaa mieltä kanssasi että onpa ihanaa neuloa pitkästä aikaa. Tosin teen nyt vain säähän sopivasti pipon - mitäs siel on tuloillaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kädenlämmittimet tuloillaan :) tosin niitä voi kyllä käyttää kesälläkin jos aamulla on viileää töihin pyöräillessä. täällä on nyt kerrankin niin lämmintä että on melkein kuuma! no, huomenna tulee sitten vettä tämänkin päivän edestä, joten nautitaan tästä nyt.

   Poista