maanantaina, huhtikuuta 13, 2015

Onks pakko jos ei haluu?

Eilen tuli 14. osa Sophie-peitosta. Kun näin pätkän niin ensimmäinen ajatus oli että eikä. Toinen ajatus oli ihan sama eikä. Musta tuommoinen yksivärinen reikäkuvio ei vaan yksikertaisesti passaa peittoon. Olin salaa toivonut että edellisessä ohjeessa viitattu perhoskuvio olisi ollut kohokuvio, niin kuin kaikki muutkin peitossa olevat kuviot. Ähäkutti. 

Pitää tässä nyt pohtia että teenkö noita perhosia, vai tekisinkö ihan vaan raitoja, kun en osaa ite tehdä sellaisia kohollaan olevia perhosia. Nurkissa olevia lehtiä voisin käyttää perhosen mallina, mutta enpä tiedä jaksanko ruveta virittelemään. 

Yksi vaihtoehto olisi odottaa seuraavan sunnuntain ohje, että tietää mitä noitten perhosten jälkeen on tulossa. Jos loppureuna on jotain tämmöstä reikäkuviota niin suutun ja mustaksi muutun.

Varmaan fiksuinta on odottaa se seuraavan sunnuntain ohje ja sitä odotellessa virkata villaista versiota. Tällä mennään.

21 kommenttia:

 1. Kävin huvikseen katsomassa miltä uusin vihje näyttää ja yllätyin kanssa kun se oli yksivärinen. Oon vieläkin jumissa kuutos-vihjeessä, kun sormi alkoi vihottelemaan. Nyt alkaa tuntua jo siltä, että se on parantunut ja voisin jatkaa peiton virkkaamista. Sun molemmat peitot näyttää oikein näteiltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se yksivärinen, suht leveä pätkä kaiken väri-iloittelun jälkeen tuntuu kummalliselta. Taidan odoottaa ensi sunnuntaihin, näkee sitten miten tästä jatketaan. Jos ne raidat olisivat hyvä ratkaisu tähän kohtaan.

   Koitahan saada peukku kuntoon!

   Poista
 2. Kuule, ei oo pakko tehä jos ei taho. Tee sittä villaista ja katso sitten myöhemmin mihin suuntaan ohjeet veisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ookkaan. Jatkamme villan parissa ja odottelemme parempia aikoja :)

   Poista
 3. Anonyymi20.52

  Tuo villainen on kyllä enemmän sinun värejä :-) Panosta siihen tällä erää!
  Olit muuten aika kaukana kotoa, kun sunnuntaina kohdattiin. Kevyen näköistä menoa!
  t: Albin7

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minä ihan kotoa asti ollut matkaan lähtenyt, Limingantullista vain :)

   Poista
 4. Jospa tuo oli jolu tyyntä myrskyn edellä -kerros? Kauniiltanäyttää kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. katotaanapa mitä ohjeet tuovat tullessaan. kovasti toivoisin ettei loppuosa olisi "tasaista", jotenkin ne kohokuviot tuntuisivat luontevilta jatkaa.

   Poista
 5. Mulla lopahti innostus, kun alkoi neliö venyä ihmeellisen malliseksi (todennäköisesti olen jossain vaiheessa tehnyt jotain väärin...) Mietinkin, että jatkanko ihan sooloillen lopun, mutta lopulta työ lensi purkukoppaan.. mutta innolla odotan, miten sinun peittosi etenee.Tuossa villaisessa(kin) on ihanat värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä vaiheessa kun sitä alkuosan neliötä aletaan niin sanotusti vänkäämään eri suuntaan, pitää ohjetta lukea tosi tarkkaan. Huomaan tässä kakkosversiossa kaikki ykkösversioon tekemäni virheet. Nyt esim. tuo ison kukan varsi menee suoraan eikä venkoile sinne ja tänne.

   Poista
 6. Anonyymi19.38

  Tervehdys napapiiriltä!

  Olipa tosiaan erikoista, että tuo viimekertainan osuus oli noin tasaista aikaisempiin verrattuna. Olen saanut kierrokset kiinni, vaikka aloitin pari viikkoa sitten. - Saapa nähdä, mitä tulossa on...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Napapiirillä on oltu ahkeria. Aiotko tehdä ohjeen mukaisen perhoskierroksen vai jotain muuta? Minä en ole vielä päättänyt mitä omani kanssa teen

   Poista
 7. Anonyymi17.03

  Hei taas napapiiriltä!
  En tiedä, olenko ollut ahkera, mutta yllättävän nopeasti tuo eteni, vaikka kupruja jäikin. Tein ne perhoskierrotsetkin ohjeen mukaan. Tuntuihin vähän siltä kuin olisi pölyrättiä virkannut tuohon aikaisempaan verrattuna. - Pitää katsoa koko ohje loppuun.

  Laskin, että jäljellä on enää 15 kierrosta. Vaikka kaikki olisivat pylväskierroksia, kovin paljon ei mittaa ole lisää enää luvassa. - Mitä lienevät sitten nuo muu neliö- ja laajentamismahdollisuudet, jotka kyllä mainitaan. Katsotaanpa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua kans mietityttää että mahtaako tästä tull minkään kokoinen. Kirkkaamman värinen on tällä hetkellä n. 120 cm kanttiinsa. Eli ei ihan päiväpeittokokoluokassa olla.

   Poista
 8. Todella kiva seurata edistystä. Ovatko nuo ohjeet missä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. klikkaa tuota tekstissä olevaa linkkiä. Sielät löydät 14. ohjeen ja edelleen aiemmin julkaistut.

   Poista
 9. Wow! This is beautiful. A lot of work ... but worth it, seeing the outcome :)

  VastaaPoista
 10. Anonyymi10.13

  Voi jestas millaiset peitot tulossa! Itsekin rakastan virkattujen peittojen tekemistä (ja katselemista). Melkein tekisi mieli alkaa tekemään tuota peittoa, pahus kun on vaan äidin äitienpäivälahja kesken! Täytyy sanoa, ettei munkaan mielestä tohon parhaiten sovi noin laaja yksivärinen kerros..

  T. Annamari

  VastaaPoista
 11. Anonyymi12.13

  Ajattelin samoin, kun näin kuvion. Virkattuani kierrokset, se ei oikeastaan ole hassumpi. Jotenkin tasapainottaa työtä.

  t. Terhi

  VastaaPoista
 12. Tuosta villaisesta tulee aivan mielettömän ihana! Toki puuvillainenkin on mutta miun värisilmään tuo villainen osuu kovempaa.

  VastaaPoista
 13. Quel travail, c est superbe. Bravo

  VastaaPoista