lauantaina, tammikuuta 31, 2015

Väriä elämään

Sitä tässä ilmeisesti on kaivattu, väriä meinaan. Sillä nyt koukulla riekkuu sellaisia värejä notta huh-huh!

Kaikkihan alkoi (taas kerran) siitä, että törmäsin kivan näköiseen virkkuuseen. Sitä sitten selvittämään. Pienen kanavapujottelun jälkeen päädyin blogiin, joka emännöi mysteerivirkkausta. Siellä virkataan sängynpeittoa, johon tulee joka sunnuntai lisää ohjeita. Kattelin mallivirkkauksia ja Ravelryn puolella muiden jo aloittamia juttuja. Tutkin ohjeessa mainittuja lankoja ja suunnittelin. Ohjeen pienimmän koon kuvien kohdalla värit alkoivatkin yhtäkkiä jutella, ja muistin että minullahan on juuri noita samoja värejä! Vähän tonkimaan ja koristahan löytyi kasat Dropsin Parisia. Se on suunnilleen saman vahvuista kuin ohjeessa käytetty paksuin lanka. Sitten alkoikin sutia niin paljon, että kaikki muu jäi sikseen. 

Nyt ollaan tässä. Huomenna julkaistaan neljäs kahdestakymmennestä ohje, joten minun pitää muutama kierros vielä kiriä, jotta saan kiinni. Jos pysyn julkaisutahdissa mukana niin valmista on jokus touko-kesäkuun vaihteessa. Jos oikein laskin. Tähtäimessä on siis parisängyn kokoinen peitto. Kaksi väreistä on vielä arvoitus, löytyykö niitä Parisin värikartasta. Ne oli merkitty ohjeeseen nimillä Violet ja Light Purple, mutta kuvaa en ko. väreistä ole nähnyt. Työssähän on jo kaksi violetiksi luokiteltavaa väriä. Pitää odottaa, että ohjeessa päästään sinne asti, niin sitten tiedän enemmän. 

Joku saattaa ehkä muistaa työn alla lekottelevan tapetin? Vai olenkohan edes sitä blogissa näyttänyt? No, se kuitenkin rantantui, oiskohan ollut syksyllä, Rustasta ja tänä aamuna se vihdoinkin pääsi keittiön seinään. Ja onpa se kiva! 

Ja kyllä, kukkaset ovat vaaleansinisellä pohjalla. Vaaleansinisellä! Ajatella...

28 kommenttia:

 1. Johan on rojekti, siitä täytyy tulla jotain todella hienoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on rojaktia. Kun se on palasteltu pieniin osiin niin se ei niin valtavalta tunnu. Toivotaan että tulee kiva, vielä kun ei tiedä millainen tästä tulee.

   Poista
 2. Nyt kyllä tulee väriä elämään ja vähän sen ulkopuolellekin! Värithän on napattu noista sinun sivupalkin palleroista, joiden takaa löytyy ohjeita. Tapetti on kyllä aikas makee. Jotenkin niin nukkekotia. Upea, kerrassaan upea. Olen pikkuhiljaa oivaltanut, että sininen ei ole sinun värikartan johtotähtiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väriä on kyllä ihan ulkoavaruuteen saakka. Ja pallerot, ne on kyllä tätä värimaailmaa, hauskasti huomattu. Tuo tapetti on kiva, harmi että leikattiin vahingossa yksi vuota väärin ja siksi piti korkata toinen rulla. Sininen, sellainen Kaarina Suonion ja Katri-Helenan sininen, ei ole ollenkaan mun juttu. Ei varsinkaan vaatteissa.

   Poista
 3. Joo-o, piti ihan käydä katsastamassa omat paris-värit. Aika ykstotista tulisi, joten palasin hanko-virkkuuni pariin. Siinä on jo rajojen rikkomista, kun on sinapinkeltaista päävärinä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinapinkeltaista? Se passaa muuten aika hyvin pinkin kanssa....

   Poista
 4. Ensinnäkin aivan ihana tapetti! Siis tosi ihana!

  Ja tuosta peitosta tulee varmasti upea väri-ilotulitus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rustassa on ollut aika hyvät valikoimat tapetteja, eivätkä ole hinnalla pilattuja. Toivotaan että peitosta tulee kiva. Huomennahan tulee seuraavat ohjeet. Virkkasin juuri ensimäistä kertaa ikinä rapuvirkkausta! Eikä se edes ollut vaikeaa.

   Poista
 5. Arvaapa kenen piti käydä kaivamassa esiin Cataniat. Ensin mietin Parisin tilaamista, mutta sitten päätin hyödyntää noita olemassa olevia. Jokaiselle värille löytyi vastine, tosin lisäkeriä pitänee tilata. Toi tapetti on tosi nätti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cataniassahan kyllä värejä piisaa. Sain kolme ekaa valmiiksi. Katsotaanpa millaiseksi se tästä muotoutuu.

   Poista
 6. Aika herkulliset värit peitossa. Ja tapetissa. :) Sopivat toisiinsakin saumattomasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsit, tuo tapetti voisi olla aika kiva myös makkarissa...

   Poista
 7. Ihanan näköistä ja väristä peittoa olet tekemässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaanpa millaiseksi tämä tästä muodostuu. Pitää kohta hankkia lisää lankaa.

   Poista
 8. Ihanan värikästä, tuosta tulee niin hyvälle mielelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tämmöisten värien kanssa oikein murjottaakaan voi :)

   Poista
 9. Ihanan värikäs virkkaus, kiva nähdä valmiina. Ja tapetti on kaunis. Muistutti, että nyt pois koneelta ja repimään eteisestä ne loputkin tapetinrippeet, että pääsen laittamaan uutta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väriä on kyllä aika reteesti. Valmista sitten joskus kesäkuun alussa, vähän aikaa pitää odotella :)

   Tapetin repiminen on ihan arsesta, tsemppiä!

   Poista
 10. Romanttinen on tapetti ja kiva vaihtelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tää sitten makean puolelle menee, onneksi ei kuitenkaan vaaleanpunaisesella pohjalla, silloin olisi ihan jo ällömakeaa

   Poista
 11. houkuttelevan näköinen virkkuu ja ihana tapetti! tässä itekin koittanut löytää sopivaa tapettia kun yläkerta vihdoin alkaa valmistua mutta vielä emmin parin vaihtoehdon kanssa... kyl se tästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapeteissa sitä valinnanvaraa riittää. Ite ole katellut monia Pip Studion seinänkokoisia tapetteja, siis vuotia, jotka yhdessä muodostavat ison kuvan. haluaisin sellaisen makkariin, mutta ovat kaikki vääränkokoisia. höh

   Poista
 12. Ihan selvästi kevättä tekee Soilella. Minä olen vasta tulppanit, kevätesikko ja siemenluettelo -vaiheessa. Jänskää kyllä tuo sun virkkaus; siitä saattaapi kuule tulla melko mahetsu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talitintti kuule jo räksytti viime viikolla, joten kevättä kohdin, kevättä kohdin! Mulla on jääneet tulppaanit ja muut rehut ihan retuperälle. Täytyy ryhdistäytyä niitten suhteen.

   Poista
 13. Hei! Mulla sama projekti menossa, mutta teen vain villasekoitelangoista, kun niitä on kaapit pullollaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kiva projekti! Eilen kyllä eteneminen tyssäsi, kun piti ruveta tilaamaan lisää lankoja. Niskat ovat sen verran jumissa, että parin päivän tauko taitaa tehdä vain hyvää :)

   Poista
 14. Ihanat värit sekä virkkuussa että tapetissa.

  VastaaPoista
 15. aivan mahtavat värit tuossa virkkuussa, ja onpa sinulla kiva blogi! Tänne pitää eksyä uudelleenkin, en tiedä miten päädyin ja nyt mietin miten löydän jatkossakin. Mutta loistava asenne ja hienoja töitä!

  VastaaPoista