sunnuntaina, joulukuuta 21, 2014

Kirjalliset

Vähän iski innostus ja mopo karkasi käsistä. Nyt saattuu peukaloon mutta erinäistä kivaa on syntynyt.

Kirjaveistoksiksi näitä kait voisi sanoa. Ensimmäisenä tein tuon sirkusteltan mallisen. 

Sittenpä piti kokeilla timantin tai hyrrän mallista. Tämän kanssa viimeisten sivujen taittaminen oli yhtä tuskaa eikä liitoskohdasta tullut erityisen nätti.

Nyt oli jo sen verran kova vauhti päällänsä että pystytin kuusenmallisen. Tämä oli näistä kaikista kaikkein hankalin. Taitoksia sivulla on kolme ja viimeisten sivujen viikkaaminen on tosi hankalaa. Tikun nokkaan pitää vielä kehitellä tähti tai joku viiri sirkusteltan malliin. 

Viimeisimpänä on Ruusun nimi saanut taipua puoliympyräksi. Tähän voi sitten laitella vaikka postikortteja ja muuta kivaa näytille. Tai arkisemmin laskuja, että muistaa maksaa ja hammaslääkäriaikoja että muistaa mennä.

Tää ei valitettavasti jää tähän. Näitten lisäksi on syntynyt toinenkin sirkusteltta ja seuraavaksi ehkä väkerrän sellaisen sylinterinmallisen, johon ei onneksi tarvitse sivua taittaa, ne vain taivutellaan. Viikkaamisesta väsynyt peukalosyrjä kiittää. 

Sirkustelttoihin olen käyttänyt reilun 300 sivuisen kirjan, kuuseen n. 200 sivua, hyrrään liki 400 sivua ja korttipidikkeeseen liki 600 sivua. Mitä enemmän taitoksia sivulla sitä vähemmän sivuja tarvitaan. Ja kirppariltahan kirjoja löytyy hyllymetreittän.
19 kommenttia:

 1. Rouva hyvä, moponne on villiksi viritetty! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virkavaltaa saattaisi kiinnostaa tämä viritelty mopo. Erikoiset on osat

   Poista
 2. ☺ ei muuta sanottava ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on tätä. saas nähdä mitä seuraavaksi

   Poista
 3. Anonyymi15.53

  Voi, olen etsinyt tuota Econ Ruusun nimeä, haluaisin lukea sen. Hienojahan nuo on....mutta se Eco olisi voinut olla hyväkin luettava. OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kerran yrittänyt lukea Ruusun nimeä. Se oli tympeää koska joka toinen lause, ainakin melkein, oli latinaa ja sen suomennos piti tarkistaa kirjan lopussa olevasta piiiiitkästä listasta. Ei jaksanut. Liian hapokasta.

   Poista
 4. Anonyymi20.56

  Varmaan piisaisi kaikenlaisia kirjoja joita kukaan ei enää halua lukea askartelumateriaaliksi. Vanhentuneita oppikirjoja, atk-aiheisia kirjoja, tietosanakirjoja... Sääli käyttää klassikkoromaaneja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Turhia" kirjoja on varmaan pilvin pimein. Klassikoista jätin Tuulen viemän edelleen kirpparin hyyllyyn vaikka siinä olisikin olleet kauniin punaiset sivun reunat. Danielle Steeleä olisi ollut aikas paljon…

   Poista
 5. Anonyymi21.01

  Meillä olevissa kirjoissa olisi joksikin aika taittelemista.
  Eräässäkin kirjassa on 1250 sivua...
  -äiti-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää arvasin että haluisit taitella yhden jos toisenkin opuksen pois kirjahyllystä :D en tiedä millanen häkkyrä tulisi 1250 sivuisesta. Iso häkkyrä.

   Poista
 6. Anonyymi7.17

  Oi, tästä sain vettä myyllyyn. Olen suunitellut jouluna taittelevani siilin…nyt jo sormissa kihelmöi.
  Mulla on sellainen pieni paperintaitteluun tarkoitettu esine, en tiedä sen nimeä suomeksi (eng. bone folder). Erittäin näppärä, eikä peukkukaan kärsi.
  Ehkä se siili sitten pääse myös sirkukseen :)
  Kiitos innoituksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnetaan nimellä luu :) sitä käsin kirjoja sitovat käyttävät. Taiteltu siili kirjasta, oi, sepä ois kiva!

   Poista
 7. Ruusun nimestä on olemassa ainakin mun makuun hyvä elokuva. Sean Connery taisi olla pääosassa. Kirjojen hyödyntämisestä olen sitä mieltä, että anna mennä vaan. Itse monta kertaa kirjahyllyäni raivaamaan joutuneena kamalinta on se, että jos ei poistoon joutunut kirja kelpaa mihinkään. Kirpparilla ei osteta, antikvariaatti ei ota vastaan. Kirjoihin syntyy kummallinen tunnesiden ja melkein itku tulee, jos joutuu laittamaan roska-auton matkaan. Se on miltei pyhäinhäväistys. Askartelemalla kirjan elonkaari saa ihan kunniakasta jatkoa. Tuskinpa kukaan mitään todellisia harvinaisuuksia tämmöisiin kuitenkaan käyttää. Joko sulla on loma?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni olen kattonut sen elokuvana, hämärä muistikuva Seanista ruskeassa munkkikaavussa. Kirjoihin kyllä syntyy side, varsinkin niihin hyviin kirjoihin. Toisaalt uutisista just luinkin että kirjat ovat nykyisin kertakäyttökamaa, siis nämä ns. viihdekirjat. Luetaan ja heitetään paperinkierrätykseen. Kirjojen taittelu on aikas kivaa hommaa, ainoa miinus että se lähtee niin helposti lapasesta.

   Eipä ole loma vielä, huomenna sitten.

   Poista
  2. Anonyymi14.28

   Sama muistikuva minullakin on, ruskeasta munkinkaavusta. Olisiko tullut joskus joulunaikaan. Muistan yhden joulun, kun katsoin mahdollisesti sen Ruusun nimen ja Ruotsin TV:stä (?) muistaakseni Bille Augustin Jerusalemin ja Fanny ja Alexanderkin tuli katsottua ja jotain muuta. OP

   Poista
  3. Tuleekohan tänä(kin) vuonna Taru Sormusten Herrasta vuodenvaihteen aikoihin?

   Poista
 8. @Solle Oh SO WONDERFUL! I love you blog! I came here thru knitting /Pinterest, where there was a pullover you had made. Now I wonder what the lovely wallpaper in the background is? Is it a wallpaper at all? Or a poster? The one with the birds and birdcages ect. on. Would love if you could tell me.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. It is wallpaper that I have bouhgt from Sweden based shop called Rusta. But that was some years ago, so I doubt if they sell it anymore.

   Poista
 9. @Solle Oh SO WONDERFUL! I love you blog! I came here thru knitting / Pinterest, the where there was a pullover you had made. Now I wonder what the lovely wallpaper in the background is? Is it a wallpaper at all? Or a poster? The one with the birds and Birdcages ect. is. Would love if you could tell me.

  VastaaPoista