sunnuntaina, marraskuuta 16, 2014

Oisko se jouluruusu?

Uusimman Mollie Makes-lehden välissä oli kuviopapereita jotain askarteluhomia varten. Kuosit olivat vallan viehkoja ja niitä aikani tuijoteluani keksin mitä kirjon seuraavien lapasten selkämykseen. 

Ainahan se ei mene kuin Strömsöössä. Hienot olivat suunnitelmat mutta neula ei totellut. Haaveissa oli saada tulppaania aikaiseksi, kolmatta tulppaanikötöstystä kun purin niin päätin antaa mokomien rehujen olla.

Lapasen malli on edelleen Tincanknitsin Maize. Lankana on Novitan Suomivillaa ja puikot ovat 4 milliset. Ne pienemmillä puikoilla neulotut kun olivat aika napakat. Tämä on mukavamman kokoinen.

Kukkaset olen kirjonut kuten edellisetkin kaavaimen avulla. Eli ensin piirsin paperille kuvion ja leikkasin siitä "kaavat". Sitten nuppineulasin kaavat paikoilleen ja pienillä harsinpistoilla merkkasin kuvion. Näin kuvio on helpompi kirjoa paikoilleen. Se vapaalla kädellä kirjominen kun ei vielä onnistu. Esimerkiksi ympyrän kirjominen on uskomattoman vaikeaa, niistä aina tulee muotopuolia ovaaleja. 

Yhdet lapaset tuolla vielä odottelisivat kuviotaan. Haluaisin tehdä niihin linnun, mutta vahingosta viisastuneena, pitää kuitenkin vielä suunnitella sitä lisää. Suunnitteluvaiheessa kun on hyvä ottaa huomioon miten pitkä pistoja malliin tulee. Liian pitkät tuovat tulleessaan hankaluuksia. 

Muistuttelisin vielä bussireissusta Titityylle. Bussi kaipaisi vielä kahdeksaa matkustajaa, jotta reissu pääsisi käyntiin. Ja matkaanhan pääsee myös nelostien varrelta. Matkan aikana kerkiää vaikka neulomaan joululahjaneuleita! Perillä Jyväskylässä ollaan sellaiset 4 tuntia, joten siinä ajassa kerkiää käymään Joulupihanohella myös vaikka Jyväskylän hienossa Taito-Shopissa ja muissakin kaupoissa. Titityyn kaupalta kävelee muutamassa minuutissa Jyväskylän kauppakadulle, jonka varrella on kauppakeskusta, Sokosta ja ties mitä. Jos haluat lähteä mukaan niin kipinkapin matkaa varmaamaan, ilmoittautumisaika päättyy huomenna! 

23 kommenttia:

 1. Minusta nuo sinunkirjomuslapaset ovat tosi kauniit. Voikun osainin niin tekisin myös tuommoiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, uskon kyllä vakaasti että osaisit. Toki kankaalle on huomattavasti helpompi kirjoa kuin neulepintaan, joka ei ole niin tiivis kuin kangas

   Poista
 2. Anonyymi14.53

  Hienot lapaset. Ja allekirjoitan tuon ympyrän kirjomisen vaikeuden. Jopa silloin kun se on piirretty.
  Täälläkin viimeistellään maatuskalapasia. Joulupukki tilasi.

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niitä ympyröitä yrittänyt useampaankin kertaan, mutta ne eivät perskules onnistu. Aina ovat peijakkaat muotopuolia tai muuten vaan omituisi länttejä.
   Jaa että joulupukille maatuskat :)

   Poista
 3. Minä jäljensin kuvion ohkaselle paperille ja pistelin sen läpi kankaalle kirjottavien kuvioiden ääriviivat. Sitten revin paperin pois ja täytin kuviot haluamallani tavalla. Onnistui ihan hyvin niinkin. Mullakin on lapasia tulossa, mutta juuri nyt kaikki on vaiheessa. Ihan kaikki. Tuon Titityyn reissunkin kanssa olen joutunut vatuloimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellanen silkkipaperi? Yritin kerran sen vesiliukoisen kirjontakalvon kanssa. Siitä mitään tullut kun tylppäkärkinen neula ei meinannut mennä siitä läpi!
   Lähehän sinäkin reissuun, vatulointi ei nyt kannata!

   Poista
 4. Niistä tuli oikein kauniit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alku oli aika tuskaista, kuten varmaan huomasitkin Hemmarissa :) siitä se kuitenkin lähti

   Poista
 5. Oi, miten kauniita kukkasia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pitää kyllä vielä joku kertaa sada se tulppaanikin onnistumaan, mokomakin horsma!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos, seuraavaksi pitäisi koittaa linnun kirjomista. Saas nähdä miten paljon silloin puretaan :)

   Poista
 7. Ja hei, Jyväskylän Sokokselle on avattu Marks&Spencer jos jotakuta kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän ne taisivat rakentaa kun viimeksi Sokkarilla kävin.

   Poista
 8. Anonyymi17.15

  En ole hirveän kukka kuosien ystävä mut nyt mä ihastuin näihin . Ihanat värit. Olet taitava.

  Mama

  VastaaPoista
 9. Anonyymi20.06

  Ihanat lapaset kertakaikkiaan. Minä kävin Eurokankaassa ja sorruin luonnonvalkoiseen villakankaaseen (kun sitä keittovillaa ei enää ollut), josko siitä sitten syntyisi villalangalla kirjottu torkkupeitto (en kirjoittanut rekipeitto, vaikka rekikin löytyisi). Ja oon tehnyt kaikkeni että sinne Titityyhyn päästäisiin, niin että turhat jappasut pois :) t. Leena

  VastaaPoista
 10. Tosi iloiseksi tekevät kukkaset! Ja tuo Suomivilla on lämpimänrouhean näköistä. AIka homma silti on tuossa kirjomisessa ollut, nostan hattua. (Koetin jo eilen kommentoida, mutta jumiin meni koko sivu?)

  ps. Ihan "vähän" "harmittaa" että en pääse sinne bussiretkelle.

  VastaaPoista
 11. Oi kun on hienot :D

  VastaaPoista
 12. Ou wau... ei pysty muuta sanomaan...

  VastaaPoista