tiistaina, heinäkuuta 15, 2014

PionisekoiluaPionit olivat avanneet kukkansa kun olimme reissussa. Miten kauniita ne aina vaan ovatkin!

Vaikka hieman ränsistyneinäkin sateen jälkeen.

Kuvan pinkin värinen on se mysteeripioni. Ostin sen tietääkseni Sarahina, mutta väri on kyllä huomattavasti tummempi.

Tämä taaseen on Bowl of Beaty. Siinä on ulommat terälehdet pinkit ja keskellä oleva röyhelö on kellertävä. Tämä vuonna röyhelöiden väri hieman vaihtelee.
Pioneiden toivoisi kukkivan aina vaan.
Mutta se mikä tässä on kummaa on tämä valkoinen pioni.
Sitä vähän ihmettelin, koska en ole ostanut valkoista pionia.
Piti vähän kaivella blogiarkistoja ja löysin kuvan millainen tämä oli viime kesänä:
Rasberry Sundae on muuttunut vaaleanpunaisesta hörselöstä valkoiseksi! Jos linjoille sattuu joku pioniasiantuntija, niin hän voisi valistaa meitä tyhmempiä: miten kukan väri voi muuttua eri kesinä ja voiko se ensi kesänä olla sen värinen kuin sen pitäisikin? Itseäni tuo vaaleanpuna-keltahörselö viehättäisi huomattavasti enemmän kuin täysvalkoinen kukka.

9 kommenttia:

 1. Oi kun kauniita! Meidän pihan pionit meni jo :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionit ovat kyllä ihania. Vähän mietin että pitäisikö hankkia vielä neljäskin pioni? Toisaalta kun nuot tuosta vielä kasvavat voipi tulla ahdasta. Ainoa huono puoli on se ettei kukinta kestä kuin pari viikkoa. Otetaan siitä kuitenkin kaikki riemu irti.

   Poista
 2. Pionit ovat minunkin intohimoni ja ylpeys meidän pihalla. Pelkään vain pahoin että ukkossadet tuohovat niitä tänä vuonna, sama juttu kuin viime kesä kun alkoi satamaan todella voimakasti montaa päivää. Tuosta värinvaidosta tulis semmoinen asia mieleen, en ole asiantuntija, voisiko ollaa maaperän ph-arvo ollaa syy siihen?? Vähän niinkuin hortensien kanssa, vaaleanpunaisia, sinisiä ja valkoisia.... Otin itse jo montaa kuvaa tämän vuoden pioniloistosta ☺.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionit ovat kyllä yksi minun suosikkikukistani. Se on muuten kumma juttu että aina tulee sade kun pionit ovat komeimmillaan

   Poista
 3. Anonyymi12.11

  Hei,

  Ainakin joillakin maksaruohoilla maan happamuus vaikuttaa kukan väriin. Minulla on kaukasian maksaruohoa kivikon alareunassa pinkkinä ja ylhäällä rehevämmssä maassa valkoisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli ihan uusi asia minulle, kiitos hortonomitiedon laajentamisesta!

   Poista
 4. http://www.pionienkoti.fi/images/stories/PDF/Tammikuu2012.pdf

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysinkin tämän artikkelin. Aika jännä tämä värin vaihtuminen. Sitä vaan ihmettelen että miten se multa on sitten ph-arvoa muuttanut. Laitoinkohan jotain eri lannoitetta tänä vuonna? Yleensä olen viskannut kourallisen kanankakkaa.

   Poista
 5. Tämä on ollut hyvä pionivuosi. Tähän mennessä pionimme jota olen 4 ja puoli vuotta katsellut (muutettiin silloin tänne maalle) on tehnyt aina vain 3 nuppua ja 3 kukkaa. Tänä vuonna koko puska oli ihan täynnä kukkia ja uutta pukkasi vaan. Mitään en ole tehnyt paitsi kerran keväällä kitkenyt ruohot juurelta pois. Ehkäpä se sitten on virkistänyt tai jotain mutta ihanaa saada viimein pioniloistoa ihaan! (ja nyt se puska pitäisi rakennustöiden tieltä siirtää, apua)

  VastaaPoista