perjantaina, huhtikuuta 05, 2013

Sattuu ja tapahtuu sekä varsinkin sattuu

Bertta-kissa on innokas kiipeilijä mutta sille touhulle tuli nyt ainakin vähäksi aikaa stoppi. Eräs kiipelyreissu kun loppui putoamiseen, ja tänään röntgen tiesi kertoa että reisiluunpää on murtunut. Kipsata sitä ei voi, joten Bertan pitäisi ottaa iisisti ja odotella että murtuma luutuisi. Se että miten tämä hulivili sitten ottaa iisisti eikä kiipeile, eikä varsinkaan hyppää mistään korkeammalta alas, onkin oma lukunsa. Varsinkin kun mieluinen nukkumapaikka on kerrossängyn yläpeti.
Kahden viikon päästä pitäisi olla paranemisen merkkejä ilmassa, 6 - 8 viikon kuluttua luu on ehjä jos on onni myötä. Muuten joudutaan leikkauspöydälle.
Toisaalta kipeä jalka ei estä haluamasta ulos.

13 kommenttia:

 1. Voi ei, toivottavasti kisu paranee...

  VastaaPoista
 2. Voihan räkä!!! Kevätvillit ja kaikki tulossa! Pitäisi päästä ulos ja lintujen perään ja... Ei kait tässä voi muuta, kuin toivottaa Tähtien Sota -leffojen tyyliin: Olkoot voima kanssanne. Ja Bertan kanssa myös.

  VastaaPoista
 3. Outipa sen niin osuvasti sanoi. Voimia!

  VastaaPoista
 4. Niina: eläinlääkäri oli sitä mieltä että pitäisi parantua kun on sen verran nuori kissa. Kovasti Bertta kyllä yrittää touhuta vaikkei jalka oikein kannakaan.

  outi: niinpä! kaikki ihanat keväthajut ja linnunlaulut. ehkä me käydään parin viikon kuluttua vähän valjaissa pihalla töhöttämässä. mutta mihinkään ei kiivetä!

  nasti: kiitos! ja bertta sanoo miau ja köllöttää sohvalla

  VastaaPoista
 5. Oi voi sentään, toivottavasti paranee pikaisesti!

  VastaaPoista
 6. Oi, Bertta-parka. :( Pikaista paranemista kuitenkin.

  VastaaPoista
 7. Voi pientä Berttaa kun on lapsi ja leikkisä niin vahinkoja sattuu.Kumpa saisitte sen nyt pysymään matalalla niin jalka paranis

  VastaaPoista
 8. Voi Bertta-raasu! Paranemisia ja paljon rapsutuksia Bertalle!

  VastaaPoista
 9. Inkeliina: tätä toivotaan, on se niin reppana

  Kati: kiitos, kovasti se koittaa leikkiä jos se vaan hoituu pötköttämällä. Huomaa että jalkaa käy kipeää

  Sirkkis: mää vähän luulen että kun jalka on parantunut niin kiipelyvimma palaa. Että mitään ei ole opittu

  Tiina: bertta kiittää ja hihkaisee pienen miaun!

  VastaaPoista
 10. Hmm, onpa harmi. Eläinlääkäriopiskelijatytär tuossa leikkelee kangasta palasiksi, kun luen hänelle Bertan onnettomuudesta. Hän sanoi, että "koppilepo" eli paikka, jossa kissa ei voi kiivetä on oikea hoito. Toinen asia on se, että kissa huutaa, kun joutuu epämieluisaan paikkaan ja sitä meteliä sitten ihmiset joutuvat kuuntelemaan.

  Vaivannäkö varmaan kannattaa ja ihanasta Bertasta tulee taas terve kissa.

  Ulla

  VastaaPoista
 11. voi että. :/
  meillä toinen koirapoika satutti kans jalkansa pienenä ja hoitona oli lepo. koiraa toki on helpompi pidätellä, koska se ei kiipeile korkealle, mutta oli siinäkin hommansa.
  niinkuin Unknown sanoi, parasta olisi kai pitää Berttaa sellaisessa paikassa, jossa kiipeily ei olisi mahdollista, mutta kuinkas se oikein onnistuisi ilman, että poksiin laittaisi.. poksissa olisi varmaan kammoa olla pitemmän päälle, niin kisulin kuin perheenkin mielestä.
  mutta toivottavasti Bertta nyt malttaa mielensä ja antaa jalan parantua rauhassa. paljon voimia! :)

  VastaaPoista
 12. Voi, Bertta-raukkaa! Pikaista paranemista tassulle!

  VastaaPoista
 13. No, voi sentään. Ja mitenkäs sitä Berttaa kieltää ja määrää, kun kissa häärää ihan mitä haluaa! Toivottavasti säästytte leikkaukselta. Minäkin olen muutaman kerran nähnyt sellaisia läheltä piti-tapauksia kun kissa on vähän kuin vahingossa hypännyt liian korkealta ja ollut vähän itsekin ihmeissään ja vähän pelästynyt jälkeen päin kun huomasi mitä tuli tehtyä!

  VastaaPoista