tiistaina, huhtikuuta 16, 2013

Pussukan nyssykkä

Keväthän se taisi tulla. Polkupyöräänkin on suvikumit laitettu alle ja niin oli kepoista ajella. Takapihalla tosin lunta piisaa, joten sipulikukkia on vielä turha tähytä. Jospa jo vappuun mennessä?

Kukkaron kolmas kerta sanoi toden ja valmista tuli:

Tästä kyllä tuli aika söpö, vaikkei silleen mitään kolikkokukkarokokoa olekaan, enemmin joku meikkipussukka tai semmoinen. Näköjään vielä jokunen kankaan lanka töröttää reunalta. Pitänee etsiä ne ohuimmat ja teräväkärkisimmät sakset jostain.
Kukkaron kehys on ostettu Etsyn kautta, tulivat Kiinasta saakka. Olivat halpoja, yhdelle tuli hintaa joku 3 euroa postikulujen kera. Toki postiahan sitten sai odottaa jokusen viikon, mutta tässä missään jäniksen selässä nyt olla. Kehys on malliltaan ommeltava. Ompelin sen paikoilleen samaisella langalla kuin oli kukkaron virkannutkin. Ei ollut kivaa puuhaa ei. Ensinnäkin neulan piti olla suht pieni että se meni reikien läpi ja sitten villalanka hangoitteli vastaa ja yritti välillä hiutua. Hyvin se siihen loppupelissä asettui.

Jopi Jalkapuolella menee vaihtelevasti. Toisena päivänä paremmin, toisena huonommin. Eilen särki sydäntä katsella sitä nilkuttamista, välillä näytti siltä ettei koko takapää kanna. Kovasti täällä toivotaan parantumista.

17 kommenttia:

 1. oi tulipas siitä vain söpö! nuo kehyksen pallerot on myös mainiot.

  paljon rapsutuksia ja terkkuja Bertalle. yritähän nyt malttaa, niin paranee. :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana pussukka! Odotapas vaan kun noi meidän typsyt huomaa tämän niin joudun kans tilaamaan noita :P

  VastaaPoista
 3. Emmi: musta nuot pallerot likipitäen se paras juttu! Ei. Olisi niin kiva tavallisella kehyksellä.

  Bertta ottaa aikas iisisti, lähinnä pötköttelee ja hyvä niin, mutta kyllähän se välillä tepastelee ympäriinsä. Välillä jalkaa onnutaantosi pahasti, välillä vain pikkasen.

  Arkimamma: sehän on kato vaan jännää tilata kiinasta! Hintaa näille ei tosiaan paljoa tullut, posti vei jonkun kolme viikkoa tai semmoista

  VastaaPoista
 4. Tosi söötti tuli tuosta pussukasta, pallorot on söpöt. Eikös sen jalan pitäisi ajan myötä helpottaa? Vai mitä sinä siitä ajoittaisesta vaikeammasta ontumisesta olet mieltä? Kuulostaa kyllä kurjalta.

  VastaaPoista
 5. Outi: luutumisen pitäisi tapahtua 6-8 viikon aikana. Toki nyt on vasta pari viikkoa mennyt, joten ei vielä heitetä kirvestä kaivoon. Minä en tiedä miksi se välillä ontuu niin pahasti, varsinkin kun se on viettänyt koko päivän lähinnä pötkötellen. Onko se sitten joku liike mikä saa sen kivun voimistuman vai mikä, vaikea sanoa. Ei täällä häntä sojossa juosta, hyvin varovaista on liikkuminen

  VastaaPoista
 6. Ehkä Bertta on vaan jotankin jäykistynyt ja siksi menee varoen? Niinhän sitä ihminenkin voi kangistua maatessaan? Pidän peukkuja!

  Pussukasta tuli kyllä hurmaava! Tuli mieleen, että ristipistolankaa saa varsin monissa väreissä. Eli voisi helposti löytää työhön sopivan värin.
  Kestäisiköhän sellainen tuossa ompelutyössä villaa paremmin?

  VastaaPoista
 7. Ihana kukkaro siitä tuli.
  Mitä mieltä lääkäri on Bertan jalan toipumisesta ? Voidaanko sille tehdä vielä jotain ?

  VastaaPoista
 8. Mari: jaa-a, vaikea sanoa miksi se meno näin vaihtelee. Sen olen kyllä huomannut että ne venyttelyt, joita kissat harrastavat aikas usein ovat vähentyneet. Varmaan käy sekin kipeää.

  Toista pussukkaa varten pitäisi löytyä säpäkän vaalean sinistä lanlaa. Puuvillasta sitä sävyä löytyy mutta villaisena ei ole kävellyt vastaan.

  Sirkkis: bertta kuvataan reilun kuukauden kuluttua ja katotaan onko luu luutunut. Josmitään ei ole tapahnut niin sitten on varmaan edessä leikkaus, jossa reisiluun pää napsaistaan pois. Luu kun menee kuolioon jos se ei luudu. Jos siis oikein ymmärsin lääkärin selostuksen.

  Tuossa tuo potilas raapii takaovea ja huutaa että mamma päästä pihalle ja HETI!

  VastaaPoista
 9. Magee pussukka!

  VastaaPoista
 10. Todella kaunis pussukka.

  VastaaPoista
 11. Pussukka on i-ha-na. Ja kissa myös, paranemista!

  VastaaPoista
 12. Ihana pussukka, noihin kankaan lankoihin löytyy ratkaisu pinseteistä, niillä nappaat kiinni langasta ja vedät sen pois pistelyn alta.
  Bertalle hyviä unia ja rauhallista tassuttelua.

  VastaaPoista
 13. Täydelllisen herkullinen!

  VastaaPoista
 14. Voi miten ihana pussukka! Onko tässä jonkinlainen vuori vai ompelitko sen sellaisenaan vain kehyksiin?

  VastaaPoista
 15. maiju: kiitos! kukkarossa ei ole vuorta. Virkattu pinta on sen verran paksu ja tömäkkä ettei vuorta erityisesti tarvita.

  VastaaPoista
 16. ihan syötävän ihana kukkaro!! tuo väriyhdistelmä - NAM!!
  (ja niin on muuten suloinen makoilualusta kissallakin... )

  VastaaPoista
 17. Iiiks, kuinka suloinen pussukka!

  VastaaPoista