sunnuntaina, huhtikuuta 21, 2013

Kevätkaahotusta

Levoton olo. Kaikkea voisi tehdä ja samalla ei huvittaisi mikään. Olen siivonnut koko huushollin, pessyt ikkunat ja pyykännytkin kolme koneellista. Rapsutellut pikkuhiljaa paljastuvia kukkapenkkejä ja ilahtunut jokaisesta krookuksesta, tulppaanista, jättilaukasta ja raparperin alustakin! Käsityötieteitten alalla en taasen pysty keskittymään mihinkään. Tekojahan olisi tehtävänä, mutta juuri nyt mikään ei oikein huvita eikä laula suloisia säveliä. Ja jos jotain alkaisinkin tekemään, niin sen pitäsi olla valmista ennenkuin kyllästyminen iskee. Onneksi on henkarit.

Sain joskus kauan sitten Harmaan Outilta puisia henkareita, ja nyt huolellisen hilloamisen jälkeen osa niistä on saanut vaatetta päälleen.
Mallia otin Dottien Angelin kirjasta ohjeesta Happy Hangers. Lankana on Dropsin Parisia ja koukku oli 4,5 mm.
Pitäisi muuten laittaa koukkukoot jotenkin keskeneräisen työn mukaan. Sitä aina luulee muistavansa millä koukulla virkkasi. Kun työn kaivaa parin kuukauden kuluttua esille niin takuuvarma muistikuva on haihtunut ilmaan.
Henkariin kerrallaan keskittymiskyky riittää juuri ja juuri. Vaikka eilen illalla pitikin kesken virkkaamisen ottaa rukki esille ja korkata oranssi letti. Ja nyt tuntuisi siltä että pitäisi pyöritellä muutama taimipotti jo almiiksi. Ja pohtia mitkä siemenet laittaisi ensimmäisenä kasvamaan.

Että kevätkaahotusta tämä taitaa olla. Eräs toinen ottaa paljon lunkimmin.

14 kommenttia:

 1. ah, mikä mainio asento bertalla! :)
  ja ihania nuo henkarit, ihan kateeksi kuule käy.
  ja huh, sun vauhti kuulostaa jo aika kovalta. muista hengittää! :)

  VastaaPoista
 2. Anonyymi19.54

  Täällä iski kans jonkin sortin kevätvilli. Tilasin Tapiolta Paris-lankaa pari viikkoa sitten ja nyt 120 lappusta oottaa viimeistä yhdistelykerrosta. Ja annoin Kärkkäisellekin vinkin että tätä pariisitarta voisivat hekin tilata. Ja virolaisen kässälehden kannessakin oleva takki oottaa hihoja, Nepalista tekeillä oleva takki samoin, toista kiloa luovon lankaa oottaa kerimistä ja tikkuille pääsyä. Ideoista tässä huushollissa ei ole pulaa. Mutta kummasti vaan ei siivous- eikä ikkunanpesuinspistä näy ei kuulu ;-)t. Leena

  VastaaPoista
 3. Emmk: mulla sattuu selkään kun katon tota bertan kivaa :) ja ottahan vaan kun päästää palstahommiin! Tänään suunnittelin millaisen palstan rakennan tänä vuonna. Laskin taimien määriä ja päädyin semmoiseen lukuun, että aika monta taimipottia saan pyöritellä.

  Leena: no sullahan se vauhti vasta onkin päällä, huh huh! Ehkä se mun siivousvimma tuli siitä ettei oikein ole fiilistä virkata tai neuloa. Tai sitten siitä että ne ikkunat nyt vaan näyttävät mukavammilta pestyinä

  VastaaPoista
 4. Anonyymi20.32

  Bertta joogaa ihan selvästi. Mikäli tuohon lisätään liikettä ja musiikkia elikäs rumpuja kyse olisi ns primitiivitanssista, eli tanssista, jossa etsitään ruumiin ääriasentoja (primitiivinen tanssi ei ole sama kuin etninen/kansan tanssi). OP

  VastaaPoista
 5. Johan olet saanut puuhengarit näyttämään kauniilta! Huiput!

  VastaaPoista
 6. Niin, jollekin pitäisi alkaa, muttei tiedä mille. Ja valmista saisi tulla heti ja nyt...
  Samaa tautia on liikkeellä. Tosn kun ei ole pihaa eikä palstaa, suunnittelen vain parvekelaatikon kukkia uusiksi. Ja ompelukone surraa. Ihmekös, jos ei neuleet edisty :P

  VastaaPoista
 7. Ihania henkarikoruja:)
  Ja tuo Bertta,joogaharkoitukset ovat selkeästi tuottaneet tulosta, hyvin venyy!Ihana!

  VastaaPoista
 8. Mahtavaa! Mulla löytyy samaisia karuja puuhenkareita, mutta näillähän saadaan niille täysin uusi elämä.

  VastaaPoista
 9. Anonyymi13.56

  Olisikohan vaikka maalata noita puuhenkareita...
  Naapurin kissa on ruvennut merkkaamaan meitä omikseen kun sattuu olemaan ulkona. Hieroo päätään jalkoihimme ja kiehnää siinä, sitten pitää rapsuttaa.
  Bertta on tainnut juuri venytellä ja sitten nukahtanut...
  Täällä myös joka päivä muutamaan kertaan pitää kierrellä pihassa ja tutkia joko jotain nousee.
  -äiti-

  VastaaPoista
 10. Op: primitiivistä kissatanssia? Kuulostaa mielenkiintoiselta. Bertta ei siis monguakkaan ulos vaan pitää tanssillista performanssia, ja minä tollo en ole ymmärtänyta sitä!

  Sari: kiitos, eipä niille henkareille tartte kovin kummosia tehdä että näyttävät alkuperäiskuosia paremmalle ;D

  mari: jos tää on semmonen keväisin puhkeava adhd? Kaikkea vähän ja sitten ihmetellään kun mitään ei synny vaikka on heiluttu hulluna

  Ihanhelmee: onneksi ei ite tartte venyä tuommoisiin asentoihin. Vaikka pieni venyttely kyllä tekisi terää

  Mollie: joten mars virkkaamaan!

  Äiti: otahsnseuraavalla kerralla jotain herkkua mukaan niin saatte kaverin. Tänään uusia tulokkaita on pari narsissia ja ritarinkannuksen alut sekä esikko. Näin lämpöisellä lumi sulaa likipitäen silmissä.

  VastaaPoista
 11. Että tuo kissasi osaa olla loistava!:) Ja hengareita! Nekin täällä vasta suunnittelun asteella.

  VastaaPoista
 12. Ihanat henkarit! Ja mahtavasti kissasi osaa rentoilla ;D

  VastaaPoista
 13. Suloiset henkarin päällysteet ja Bertta on mainion näköinen ;D Mikä asento! Just aamulla töihin lähtiessä kun väsytti hirveästi sanoin meidän kateille "kyllä teillä on helppoa kun ei tarvii kuin syödä ja makoilla, oikeat kissanpäivät", kun olivat syöneet aamupalan ja vähän leikkineet, niin johan sitä oltiin taas unten mailla!

  VastaaPoista
 14. Mulla on iskenyt sama tauti :D Siis ettei ole käsitöihin pystynyt keskittymään yhtään. Paljon on kaikenlaista väkerrystä ja kovasti haluaisin valmistakin, mutta ei vaan ole pystynyt rauhoittumaan paikoilleen, ei sitten millään. Komiat on henkarit sulla :)

  VastaaPoista