sunnuntaina, tammikuuta 06, 2013

Tweediä

Lievästi sanottuna taidan toistaa itseäni, mutta kirjoneuleen neulominen on kivaa! On se myös aika koukuttavaa katsoa miten kuviot syntyvät ja mikä on seuraava väriyhdistelmä.

Alussa vähän häiritsi kun kuviot eivät niin hyvin erottuneet kunnes tajusin että se utuisuushan on se juttu: että värit liukuvat pehmästi eikä mikään loista kuin majakka yössä. Otin neuleeseen juuri ne samat värit kuin ohjeessakin, 13 erilaista.

Lankana on Rowanin Felted Tweediä, joka toimii kirjoneuleessa kuin unelma. Väritkin on sellaiset että vaikka mitä yhdistäisi ja minkä kanssa niin riitasointuja tuskin saisi aikaan.
Ohjeessa neulotaan jokainen kappale ja vielä napituslistatkin erikseen. Sehän ei mulle passaa, joten neulon kappaleet yhtenä kainaloihin ja sitten siitä erikseen. Tuleepahan muutama langanpätkä vähemmän pääteltäväksi. Samoin taidan tehdä vähän pituutta lisää, ohjeen paitahan ei ole kuin 50 cm pitkä. 

Ohje löytyy Rowanin lehdestä nro 52 sekä Suuri Käsityö -lehdestä 11-12/2012. Nyt takaisin puikkojen ääreen!

19 kommenttia:

 1. Oi, sinä aloitit sen! Ihanan näköisiä nuo Felted Tweed -keräset. Berttakin näyttää arvostavan. :)

  VastaaPoista
 2. emmanuelle: juu, pakkohan se oli aloittaa. Bertta kävi tamppaamassa ja hyväksi totesi :)

  VastaaPoista
 3. Tässä vaiheessa henkinen kauttaneulominen on jo täyttä juhlaa! Tätä lisää!

  Bertta on laatutietoinen daami.

  VastaaPoista
 4. Wrs: bertta tietää nämät jutut. Nyt on menossa pari hitaampaa kierrosta menossa kun on kolme väriä samalla kierroksella. Otakko vetovastuun? Ai kiitos!

  VastaaPoista
 5. Norppanen17.17

  Ihanat värit ja tuo pipo on kyllä hurjan kaunis!
  Puhumattakaan Bertasta, intensiivinen katse ;)

  VastaaPoista
 6. Ja alakuvassa Bertta aprikoi, josko äiskä siitä kissalle takkia?:D Mullakin on takki (itselle) puikoilla, mutta ihan yksvärisellä mennään. Tuosta sun takista tulee hillitömän hieno!

  VastaaPoista
 7. norppanen: bertalla on täysin lasittunut katse kun se tamppaa :)

  outi: hah, musta tuntuu ettei se tällä hetkellä aprikoi mitään muuta kuin että mistä löytyisi poikakaveria. minen tiennytkään että kissoilla on juoksu kahden viikon välein. onneksi se ei kuitenkaan huuda, on vain muuten pois tolaltaan. selvittelemme leikkausta.

  Takki vaikuttaa lupaavalta.

  VastaaPoista
 8. Aivan upea! Miten sä olet noin nopea neuloja - ei voi kun ihailla :) Terkuin, Piloxing-Kirsi

  VastaaPoista
 9. kirsi: taitaa kallistua sinne pakkomielteen rajamaille :)

  VastaaPoista
 10. Tweediä, nam... Ja täytyy kyllä kehua tuota teidän uutta tapettiakin!

  VastaaPoista
 11. Sanonpahan vaan että 50cm pitkä paita ja aikuiselleko? Jestas... Mutta herkku kirjoneule.

  VastaaPoista
 12. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 13. voi ihanuus! tuosta tulee kyllä hieno. Olen itsekin kuolannut samaa mallia mutten ole raaskinnut ostaa lankoja... Jään odottamaan miltä tuo näyttää valmiina.

  VastaaPoista
 14. Oih, nuo tweed-langat ovat kyllä kivoja! Olisipa kiva aloittaa jokin kirjoneule taas pitkästä aikaa. :) Jatkoin rekipeiton kirjontaa sen sijaan. Josko joskus toisesta päästä saisi valmista, eikä vain aloittaisi aina uusia? :P

  VastaaPoista
 15. Anonyymi17.01

  Ihailtavaa jälkeä ja nopeutta kirjoneuleessa!

  Emokissan leikkaaminen ei ole aivan pieni juttu, mutta ei se ole kovin isokaan, kun kissa on muuten terve. Tärkeintä on suojata haava ja ompeleet niin, ettei touhukas mirri saa niitä nypityksi auki ennen aikojaan.

  Tuli vielä kissoista sellainen juttu mieleen, että rullalangan syöminen on niille ainakin epäterveellistä jollei aivan vaarallista. Meillä siitä aiheutui joulukuussa haimatulehdus, joka oli vielä kissan Tuonen laaksoon. Vähitellen se lanka on alkanut tulla toisesta päästä ulos ja hyvä niin.

  Ulla

  VastaaPoista
 16. Nasti: tuo tapetti jaksaa tuottaa iloa joka ikinen kerta kun sitä katson. Tästä päättelen että oli hyvä valinta!

  Minana: no semmonen lyhyenläntähän se olisi, mua just ehkä vyötärölle. Kymmenen senttiä lisää ja sittenhän se on hyvä. Tosin aiaka paljon lisää neulomista, mutta tää on vaan niin kivvaa neulottavaa.

  A-L: kyllähän ne langat aika paljon tähän kustantaa mutta jää niitä sen verran tähteeksi että siihen muutama lisä kerä kaveriksi ja toisen paidan. Sitten jos ne kustannukset jakaa kahdelle paidalle, niin eipä se sitten ole niin ihanan kallista

  Jenni: felted tweed on kyllä niin ihanaa lankaa kirjoneuleeseen että! Ja ne värit ja kaikki. Rekipeittojen kirjontaa ei olekaan tullut kokeiltua, ne ovat kyllä kovin kauniita. Laitanhan kuvia sitten näytille kun olet jossain vaiheessa

  Ulla: bertta ei kait voi vielä laskea emokissaksi kun ei se ole edes täysikasvuinen, 10 kuukautta vanha. Sillä on nyt kolmas kiima menossa ja on niin reppana ja pois tolaltaa asian vuoksi. Ja kun kiima tulee kahden viikon välein, niin katsoimme parhaaksi leikkauttaa sen. Ainahan leikkauksessa on omat riskinsä, mutta uskomme ja toivomme että kaikki sujuu hyvin asiantuntevan eläinlääkärin huomassa.

  VastaaPoista
 17. Tervehdys. Eksyin blogiisi ja jäit nyt stalkkauslistalle. Kateellisena katson ja kiroan kuinka hyvännäkösiä kirjoneuleita teet ja kuinka siistiä lankaa osaat kehrätä. Itselläkun tulee näitä "efektilankoja" (joo ne nypyt ja solmut ja pompulat on ihan tarkotuksella kuten se kanikin siinä korvistaan)

  VastaaPoista
 18. Anonyymi17.43

  Juu, naaraskissan sterilisaatio onnistuu kyllä hyvin eikä sen jälkeen ei ole haittaa yhtenään tulevista kiimoista. Tuo Bertta on niin viehättävä kissa kaikessa touhukkuudessaan.

  Ulla

  VastaaPoista
 19. Hah! Minulla on tuo täysin sama neule tulossa :) Rupesin katsomaan alkuun että nyt on kyllä tutunnäköistä lankaa ja väritkin samat. Mun projektini on hihoja vailla :)

  http://helmiapuikoilla.blogspot.fi/2012/11/kirjoneule.html?m=1

  VastaaPoista