torstaina, joulukuuta 13, 2012

Sokerileipurit

Leivottiin poikasten kanssa pipareita. Piti jo viime viikonloppuna. Mutta kun pieni sanoi sunnuntai-iltana että maha on kipeä ja oksensi samantien sohvalle suht ison satsin, niin tuli vähän muuta ajateltavaa. Kun oma mahakin rupesi möyryämään, niin viimeisetkin ajatukset leipomisesta haihtuivat ilmaan. Oksujutut nyt eivät ole parhainta viihdettä, vaikka joskus vähän hassuja ovatkin. Sanonpahan vaan että silakat eivät ole kivoja kun pyrkivät vauhdilla ulos suun kautta ja samalla myös nenänstä.
Noh, takasin nyt tähän iltaan ja leipomiseen. Kun kakkuset oli paistettu oli koristelun vuoro. Näytin pojille mitä tehdä ja johan alkoi ukkoa syntyä.
Ukko tähtinapeilla.
Nyt on maha pullollaan glögiä ja pipareita. Tuli sitä taikinaakin syötyä ihan mellevä määrä. Koristelupöydän yläpuolella killuu lisää koristeita. Vähän minua vielä harmittaa se kuusi-episodi, mutta ovathan nämä kattokruuninkin kavereina kivat.
Kuusi-episodin pääsyyllinen mössöttää sohvalla joululehden parissa. Yrittää näytellä viatonta. Mokomakin.


9 kommenttia:

 1. Näyttäisi olevan juurikin se joululehti, mitä olen etsiskellyt (Lantlivin jouluekstra? Onko se se?). Ja juu, kuuseen koristeeksi vain sellaista, mitä kissalla on lupa ottaa alas ja pyöritellä pitkin lattioita. Ainakin meidän kolli tykkää joulusta kamalasti. Minusta vaikuttaa, että teidän kissannekkin ymmärtää jouluisen ilonpidon päälle.:D

  VastaaPoista
 2. Voi kyllä minua aikoinaan sapetti kun saimme joulukuusen paikoilleen ja koristeltua. Ihmettelin miksi kuusen jalka on alkanut vuotaa. Sitten huomasin vian. Meidän koira oli tosi onnellinen kun matte oli tuonut sisälle kusipuun ja eikä tarvinnut lähteä ulos.Otimme pois koristeet ja kuusi heitettiin pihalla ja sen jälkeen ei ole koskaan tuotu kuusta sisälle ;D

  VastaaPoista
 3. Outi: tuo lehti on drömhem, näin ainakin kuvan perusteella sanoisin. Kuva on otettu jo pari päivää sitten. Ja sitä kuusta ei tuoda takasin, tulee vaan paha mieli kun katsoo sitä vimmaa, jonka siivittämänä sen kimppuun käydään. Lisäksi valojen pureskelu virran ollessa päällä ei ehkä ole niitä terveimpiä harrastuksia?
  Siitäkin huolimatta, joulua kohti!


  Sirkkis: voihan koiruus! Vaikka kylläkin hyvin keksitty :)

  VastaaPoista
 4. Kuule, niihin johtoihin mulla on hyvä konsti. Meidän kollivainaa söi johtoja. Me voitelimme herkkukohdat ihan reippaasti tabascolla. Muutaman kerran haukattuaan kissa lopetti johtojen syömisen siihen ja me luutusimme johdot puhtaiksi. Se ongelma päättyi siihen. Ja jos lohduttaa, niin mitä vanhemmaksi kissa tulee, niin sen matalemmlle se joulukuusessa jää. Tsemppiä:)

  VastaaPoista
 5. Outi: oiskohan se kuusikin pitänyt sivellä sillä tabascolla? Tai valkosipulilla?

  VastaaPoista
 6. Ehkä. Se ei vaan olisi sitten ollut enää kauniin valkoinen.:D

  VastaaPoista
 7. Tää olis taas myöhässä bileistä mutta...
  meidänkin kissaherra kyllä oli jo keski- ikäinen ja edelleen asetteli itsensä sulavasti kuusen oksille ( siis ennen allergia- & astmaremppaa ) nimittäin oli niin köykäinen että muina miehinä meni kuusenkoristeesta. Nykyisessä kodissa ei ole kuusipuuta joten en nykyistä tilannetta osaa arvioida. ainoa mahku oli vain saada telakoitua se puu johonkin ( muistaakseni kiinnitin joillain paksummilla nyöreillä kirjahyllyihin niin että kuusi näytti " nojaavan " niihin. Tekokuusta nyt sai helposti taiteltua ) mutta kunhan puu pysyi pystyssä, karvakukkaro sai rauhassa kanavoida kiiltävää palloa. Koristeet oli " ei haittaa jos menee rikki "- koristeita ja sähköjohdot parfyymilla. Sitä se veijari inhosi ja jätti valosarjat rauhaan ihan heti. Voi olla että Chanel 5 ei ollut herkkua.

  VastaaPoista
 8. laretski12.52

  sulla on ihana ja upea blogi ja meheviä neuleita <3

  mistä saa noin ihania kattokruunuja?! upea!

  VastaaPoista
 9. wrsa: hajuvesi voisi olla aika kova sana...bertta ei saanut puuta kaadettua, mutta joku siinä puussa oli hillitöntä raivoa aihjeuttava tekijä. Varmaan se ettei se kaatunut?

  laretski: kiitos, tuo kruunu on ostettu vuosia sitten Kodin Anttilasta, oli sopivasti -50% alessa Colore.fi:ssä on myös vastaavanlaisia.

  VastaaPoista