tiistaina, lokakuuta 16, 2012

Se j-sana

Huomasin tuossa kalenteria selatessa että j••••han se sieltä tulla jollottaa! Ihan on jo ovella. Se tarkoittaa sitä että pitää pistää erinäisiä pajoja pystyyn. Ensimmäisenä on tehty lapasia:
ja nyttemmin on siirrytty pääasioiden pariin. Niiden jälkeen siirrytään vastakkaiseen päähän ja urakoidaan sukkia. Aina välissä pitää kehrätä, koska kehruumojo on valtava. Hurautin rukille sitä lahjaksi saamaani karitsanvillaa. Aikas ihanaa tavaraa. Vaatii vaan vähän enemmän keskittymistä kun kuitu on aika lyhyttä. Nytkun vielä osaisi kehrätä vähän paksumpaa niin tulisi kivaa lankaa.

Viritin parvekkeelle ulkovalot, näyttävät kivalle pimeässä illassa. Unohtuu että ulkona on kylmää, sateista ja tuulista. Sisällä hurisee rukki ja takka hehkuu lämpöä. Kohtahan sitä saa sitten lämmittää glögiä ja leipoa ensimmäiset joulutortut? Voi ei, nyt se j-sana tuli sanottua!

20 kommenttia:

 1. Hyvälle kuulostaa!:D Minä lupsin lapsille ekat piparit lomaviikolle ja sisällä on täälläkin jo vaikka mitä j..valoja. Ulos laittelen kuun vaihteessa. Tänäänhän oli hetken jopa j-mäinen sääkin, joten ei se ole ihme ollenkaan, että tässä jo aatokset sinne suuntaan kallistuvat. Mielettömän muhkeat terälehdet noissa lapasten kukissa - hienot!

  VastaaPoista
 2. Kivan näköisiä lapasia ja on sitä j-torttutaikinaa tännekin hankittu.

  VastaaPoista
 3. Ompa nätit nuo pöllöt.
  Miten saat tehtyä kirjoneuleesta noin tasaista, mä kokeilin nyt uudestaan tehdä kirjoneuleella, niin tuli hurmu löysää. Aiemmin kun tein niin tuli liian tiukkaa..
  Tosin oon aika vähän kirjoneuleella tehny, niin vähän vinkkejä kaipaisin :)

  VastaaPoista
 4. Oiti: pidätellään sitä j-kohkaamista vielä muutama viikko, sitten marraskuussa aletaan oikein kunnon meuhkaaminen! Nuitten lapasten kukka ei oikeastaan oli kauhean iso, lapaset katsos on tosi pienet...

  Leap: musta vähän tuntuu että meidän pakastimesta löytyy viime vuonna ostettua torttutaikinaa...

  Natsku: mitenhän mä osaisin neuvoa...pitää kattoa että se Takana kulkeva lanka on aina ylitte hypättävien levyinen, silloin se ei kiristä eikä ole liian löysä. Samoin en hyppää useamman kuin kolmen silmukan yli, pidemmät lankajuoksut sidon aina. Sitten vaan koitetaan pitää neulottavat silmukat mahdollisimmat tasaisina. Ei kiristetä eikä löysäillä. Ja kyllähän se niin on että harjoittelu auttaa asiaan.

  VastaaPoista
 5. Tänään blogaajilla muillakin on tuo j...u mielessä ja pöllöisiä lapasia on ja nuo sinunki lapaset ovat ihania

  VastaaPoista
 6. Mä en kestä.... kaikki sukat kutomatta...

  VastaaPoista
 7. Niinpä. Jollottaa se. Ihania lapasia olet tehnyt.

  VastaaPoista
 8. Kiitos neuvoista!
  Täytyy vaan harjoitella lisää :)

  VastaaPoista
 9. Aivan ihanat nuo pöllölapaset. Ovatko ne jonkin ohjeen mukaan tehty vai omalla ohjeella?

  VastaaPoista
 10. Arrrgghh!! J!!! En kestä!!! Syksy loppuu aina liian nopeasti ja taas on lahjat tekemättä. Ehkä keskityn tänä vuonna vain tuohon mässäilypuoleen. :P

  VastaaPoista
 11. sirkkis: kyllä se j**** sieltä jo mieliin hiipii. Vähän olen jo pohtinut yhdistelmää kuusi lasikoristeet ja kissa. Onkohan ihan mahdoton yhtälö?

  mokkakissa: maailmassa on monta sukkaa neulomatta, ei anneta sen lannistaa. Munkin lahjasukat ovat aloittamista vaille valmiit

  enkulin käsityöt: kiitos, nämät ovat kivoja malleja

  natsku: kyllä se siitä lähtee! maltat vaan aluksi tehdä vähän helpompia kirjoneulemalleja niin saat tekniikan haltuun ja siitä sitten laajennat vaikka mihin!

  elina: mallin nimi on horatio & oren. malli löytyy viime syksyn twistcollecive verkkolehdestä. Maksaa muutaman euron.

  jennih: mässäilyyn keskittyminen on ihan hyvä stretegia!

  VastaaPoista
 12. No jopas oli kissaseikkalu siellä puussa, huh huh. Onneksi selvisitte vammoitta, molemmat.
  Kissat tykkää kasseista, oon monta nähny.
  Niin kauniita lapasia, tarttis varmaan yrittää tehdä jotain tuollaista.

  VastaaPoista
 13. Ulla13.49

  Olet aika mestari noiden kirjoneuletumppujen neulomisessa (ja muissakin neuleissa).

  VastaaPoista
 14. Niin, ruoho vielä vihertää ja haapapuissa vilkkuu keltaisia lehtiä - siirrän siis j-juttua ajatusten peräkamariin...

  VastaaPoista
 15. Anonyymi20.04

  Nuo vasemmanpuoleiset lapaset jos saisi j-pukilta niin muuta en kaipaisikaan.
  -äiti-

  VastaaPoista
 16. No jonkun se on sanottava ääneen...
  JOULU!

  VastaaPoista
 17. Ihanat pöllölapaset itse en saa sidottua noin kauniisti pitkiä juoksuja, jostain minulla hiukan pilkottaa sidottu lanka neuleesta.
  Voi kisua, kauheaa kun roikkuu kaulasta. Mistä otit hexacon ohjeen? Etsin paperiohjetta eräälle tuttava mummolle suomeksi.

  VastaaPoista
 18. Ihania värejä! Johan täällä jouluhulluus iskee!

  VastaaPoista
 19. salomea: tarkoitat varmaan noita virkattuja heksagoneja? Noita joiden kuva on tuossa sivupalkissa? Ite olen ottanut mallia niihin Attic 24 blogista, joka on englanninkielinen, mutta uskoisin että nuita löytyy suomeksikin. Oletko kysynyt hra Googlelta? Attic 24:ssa on kyllä erittäin selkeät kuvat vaihe vaiheelta.

  VastaaPoista
 20. Ihania lapasia. Itse tehdyt j-lahjat ovat kertakaikkiaan parhaita.

  Meillä maisteltiin viime viikonloppuna riisipuuroa rusinakeiton kanssa ja ai että oli hyvää! j-torttuja tekisi kanssa jo mieli....

  VastaaPoista