sunnuntaina, lokakuuta 14, 2012

Messuamassa

Eilisen päivän vietin Ouluhallissa käsityömessuilla kehräämässä. Olihan siellä porukkaa! Suu kävi ja lankaakin syntyi. Löytyipä yksi rohkeakin rukkia kokeilemaan ja lankaahan niissäkin käsissä syntyi. Samalla tuli huomattua että maailma on pieni: samoilta holleilta oltiin Ouluun muutettu, vuosi vain väliä.

Sanna kehräsi omalla rukillaan käytävän toisella puolella. Mokomat veikkasivat sitä rukkia mm. värttinäksi kun se on niin pieni, mikä se termi nyt olikaan, rukin korvike?

Kaikkein mieliinpainuvinta oli kuitenkin että Mallu Pudasjärveltä oli tuonnut ihan vaan kiitokseksi blogista karitsan ensimmäisestä keritsemisestä villaa. Oli jopa karstannut sen itse. Olin aivan häkeltynyt. Niin ihanaa villaa ettei mitää määrää eikä rajaa. Kiitos! Nyt mietin kuumeisesti että mitä siitä tekisin.

Vähän kolmen jälkeen laitoin pillit pussiin ja luukun kiinni. Ouluhallissa on suhteellisen voimakas ilmanvaihto, joka aina tekee tepposet niin äänelle kuin niskoillekin. Kiertelin eri kojuja. Kaikkea houkuttelevaa oli kyllä tarjolla mutta lankesin vain Lennun Pajan kojulla ihanan tummaan oranssiin lankaan, jossa oli kaikkia ällöttäviä kuituja kuten cashmiria, alpakkaa ja angoraa.
Eläinkin oli kiinnostunut messutuomisista.


15 kommenttia:

 1. Anonyymi11.46

  Kivat messukuulumiset sinulla. Hehtaarihallien tuuletuksesta tahtoo aina tulla tauti ja kolotus tuliaisena lanka-aarteiden lisäksi näin syysaikaan. Ja kissanhan on päästävä rapisevaan kassiin, se on parasta kuten ilmeestäkin näkyy :) t. nimetön neuloja

  VastaaPoista
 2. Ai että, kuulostaa hyvältä messuilulta. Aika ällöjä kuituja tosiaan tuossa ostamassasi langassa ja värikin tosi inha. :D
  Rapsutuksia rapinasta kiinnostuneelle karvakorvalle.

  VastaaPoista
 3. Saitpa kehrättävän hykerryttävän lahjan - nautiskele!

  Messukehruut sujuvat yleensä juuri niin, että puhetta kertyy enemmän kuin lankaa, mutta siinähän julistat tämän homman autuutta :)

  Kaunista syväoranssia olet löytänyt tuliaseksi.

  VastaaPoista
 4. Ihana Bertta. Sydän syrjällään luin aiemmat postaukset Bertan seikkailusta, onneksi päättyi hyvin. Itsekin ulkoilutan kahta kissaa valjaissa ja joskus on käynyt niin että toinen on kipaissut puuhun... vaaran paikka.

  Kaunista tuo oranssi messuostoslanka.

  VastaaPoista
 5. Nimetön neuloja: tai kissoilla olla vähän niin että paketti kiinnostaa enemmän kiin sisältö :) meillä ainakin kaikista parasta kassit, muoviset ja paperiset

  Tiina: eikös olekin ällöä! Hih. Bertta tai mennä mököttämään yläkertaan kun pojat eivät huolineet sitä mukaansa pihalle. Kyttää makkarin ikkunasta pihalle

  Pirle: tuo villa on ihan parhautta! Ja kyllä oikein antaumuksella saarnasin kehräämisen autuudesta. Aika moni uhosi kaivelevansa mummonsa rukin esille ja pistävänsä sen kuntoon ja kokeilevansa kehräämistä. Toivottavasti moi myös toteuttaa aikeensa

  Tytti: kissa kyllä hanskaa sen kiipeilyn, mutta se naru on kyllä vaarallinen seuralainen. Bertta harrastaa välillä vapaata ulkoilua, niin että itsekin ollaan ulkona. Se yleensä päättyy jonkin asteiseen kissan takaa-ajoon ja houkutteluun naapurin terassin alta.

  VastaaPoista
 6. Jäin minäkin katselemaan: niin ketterältä ja helpolta kehräyksesi näytti. Päätin kuitenkin, ettei kärsivällisyyteni riittäisi sellaiseen.

  VastaaPoista
 7. Tuo kissa on kyllä loistava.:D Ja aika hillitysti siemä siellä messuilla tosiaan olet ostoksia tehnyt!

  VastaaPoista
 8. Sori, suomen kieli taipuu tänään näemmä hoonosti. Siemä= sinä.

  VastaaPoista
 9. Ingi: Kerhääminen on sangen rentouttavaa puuhaa. Toki opettelu voi olla vähän rassaavaa mutta kun sen saa sujumaan niin sitten voi vaan meditoida menemään.

  Outi: semmonen kassikissa tämä. Niin ja kiitos niistä henkareista ja kaffeseurasta

  VastaaPoista
 10. Anonyymi15.48

  Juu, paljon oli nähtävää ja paljon tarttui kassiinkin :) Harmi, kun en ehtinyt näkemään kehräämistäsi, mutta jospa toisella kertaa... Kirsikka

  VastaaPoista
 11. Anonyymi15.54

  Ei Kassi-Alma vaan Kassi-Bertta. Vaiko sittenkin Kissakassi tai Kassikissa ? Oli mikä tahansa niin söötti on.
  Lankahan ihan hehkuu väriä.
  -äiti-

  VastaaPoista
 12. Oli siellä kyllä aika julma tuuletus päällä. Minulla meni niskat jumiin siitä vedosta, mutta onneksi flunssa ei sentään pahentunut. Kaikesta huolimatta oli kiva nähdä sinua ja Aapramia. :)

  VastaaPoista
 13. Anonyymi23.00

  Kaikessa hulinassa Aapramin kokeilu jäi, ehkä sitten seuraavilla messuilla :) Kotiin kokeiltavaksi löysin Tuulian BFL-letin, ihana väri tietenkin... Kyllä jokaisen naisen käsilaukussa pitäisi olla näppärä pieni matkavärttinä, voisi kehrätä heti kun saa villaa käsiinsä! Karitsaiset kirmailivat tänäänkin auringonpaisteessa laitumella, suloisia ovat! -Mallu

  VastaaPoista
 14. kirsikka: messuilla oli aika monipuolisesti erilaisia kojuja ja hyvä niin. Ja eiköhän sitä kehruuta vielä kerkiä joku toinen päivä näkemään. Olen esim. Maakarissa kehräämässä 27.10.

  äit: kassikissa kissakassissa

  judiuni: se huju oli ihan valtava. villat vaan leptti tuulessa :)

  mallu: tuulia värjäämät villat ovat ihania, sitä samaa sakkia oli se messuillakin kehräämäni. kerrohan terveisiä karitsoille :)

  VastaaPoista
 15. Voi että! Itse vierailin Oulussa messuilla täältä Tampereelta asti. Kehräämistä kyllä seurasin jonkin tovin, vaan sinua en tunnistanut, vaikka aktiivisesti blogia olenkin seurannut :) Harmi, olisi hauska ollut vaihtaa muutama sananen.

  Kaikenkaikkiaan mukavat messut. Itse löysin kivanväristä vironvillaa ja jotain muuta pientä. Tai siis, kyllähän sieltä olisi löytänyt vaikka ja mitä, mutta olen ylpeä tämänkertaisesta itsehillinnästä ;)

  -Johanna
  hippusia.blogspot.com

  VastaaPoista