keskiviikkona, lokakuuta 24, 2012

Huristellen

Eilen illalla laitoin rukille Portista ostamani suomenlampaan villan. Jos rullalle menee n. 100 g säiettä, niin voidaan arvioida että kohta on vain 1 200 grammaa villaa jäljellä. Yhden rullan täyttämiseen menee kahdesta kolmeen iltaan, kun kehrää reilun tunnin tai kaksi per ilta. Tässä voikin sitten tovi viivähtää ennen kuin koko villakasa on lankavyyhteinä.

8 kommenttia:

 1. Näyttää rentouttavalta puuhalta. Mitenkä Bertta hommaan suhtautuu ?

  VastaaPoista
 2. amuk: bertta vetelee just nyt sikeitä. Mutta silloin kun se on kiinnostunut tästä justusta se loikkii syliin ja koittaa purra säiettä, jonka seurauksena sen viiksikarvat ovat säikeen välissä. Sitten välillä yritetään käpälöidä niin lyhtyä kuin pyörääkin. Eikä se pölijä usko että se voisi käydä kipeää. Välillä se toki vain loikkaa syliin ja alkaa nukkua samoin tein. Heiluu jalan tahdissa :) että miten milloinkin. Villasta se ei sinänsä ole kiinnostunut.

  VastaaPoista
 3. Jotenkin kauhean kiva kuva. Näyttää jotenkin niin lupsakalta tuo kehräys, vaikkakin tuo matematiikkaasi ei nyt niin lupsakkaan tulokseen päätynytkään. Tuossa tosiaan joku tovi menee, huh.

  VastaaPoista
 4. outi: rukilla on kiva hurruutella ja tätä karstalevyä on suhteellisen helppo kehrätäkkin.

  Ei ajatella tuota matematiikka-asiaa, kehrätään kun keritään. Eihän tällä mikään kiire ole, mun Nurkka nyt mikään hikipaja ole!

  VastaaPoista
 5. Voi kun kerkiäis tonkin konstin viä joskus opetteleen...

  VastaaPoista
 6. Leppoisa ja kotoisa hetki, teemuki mukana? Unelmaista villalevyä olet saanutkin.

  Kaikenlaista kiinnostavaa sälää ja tilpehööperiä nurkkauksessasi käden ulottuvilla :)

  VastaaPoista
 7. tii: kehrääminen on sen verran kivvaa puuhaa että kannaatta kokeilla

  pirle: teemuki on mukana, tuolla pöydällä näkyy, taisi tosin kuvaushetkellä olla jo tyhjäksi hörpitty. sitä sälää ja tilpehööriä on joskus vähän liikaakin, eivät osaa itsekseen omille paikoilleen :)

  VastaaPoista
 8. Mä ilmoittauduin kansalaisopistoon rukillakehruukurssille. Pitkään ollut jo haavena tuo taito opetella. T: vanha lukija, mutta nyt uskaltautuu kommentoimaankin :)

  VastaaPoista