tiistaina, lokakuuta 02, 2012

Aapramin kaa

Rukki on rouskuttanut. Portissa viimeistelin säikeen rypäleenvioletista wesleydalesta ja aloitin ruskeasävyisen merinon kanssa. Wensleydalesta tuli sukkalankaa navajokerrattuna (100g/200 m) ja merinosta navajokerrattuna  ehkä kaulanympärille tms. (125g/400 m)
Ja kun vauhtiin oli päästy niin hujautin pitkään hyllyssä karstanauhana majailleen kainuun harmaksen säikeeksi. Toinen säie valmistuu joku toinen päivä. Pitää myöntää ettei karstanauha ole ihan sitä ykkössuosikkia, sitä pitää nyhtää ja se se on tympeää. Muutoinhan kainuun harmas on ihanaa kehrättävää. Sen kanssa yritin saada aikaiseksi vähän paksumpaa säiettä. Se on vähän hassua kun kehruu-uran alussa yritetään saada ohuempaa ja ohuempaa ja sitten jossain vaiheessa toivotaan että osaisipa tehdä paksumpaa. Edes vähän ompelulankaa paksumpaa toivottaisiin, koska Portista tarttui mukaan se pieni nyssykkäinen (1,3 kiloa) suomenlampaan villaa. Jos tuon määrän kehrään normipaksuudellani, niin taatusti kehrään sitä vielä eläkeiässäkin. Toisaalta selattuani Wool People 3 -kokoelman  voisi se Loft-langan  paksuus ihan hyväkin olla. Siinä olisi aikalailla se 100 g / 400 m. Pitää tuumata. Ja joululahjoja myös. Että jos jotain vaikka tekisi?

5 kommenttia:

 1. Oi mitä lankaherkkua täällä tarjolla

  VastaaPoista
 2. Taas on syntynyt lankoja taianomaisia ja nyt silmäilen mitä niistä syntyy.

  VastaaPoista
 3. Kaunis on rypälesävy. Minkäsoloista on wensleydalen villa? Onko karkeaa, kun sukkalangaksi mielit?.

  Samaa mieltä kainuunharmaksesta ja siitä miten vaikeaa on saada paksuhkoa lankaa kun aikansa on harjoitellut ohkosia säikeitä!

  VastaaPoista
 4. No jopas, mojottaa siellä totisesti. Tykkään kovasti tuosta vasemman puoleisesta.

  VastaaPoista
 5. enkulin käsityöt: hauskaa miten erilaisia ne villat voivatkin olla. wensleydale tosi rouheaa ja merino tuntuu lähinnä pumpulilta.

  sirkkis: saas nähdä mitä näistä syntyy ja milloin. Pitää nyt ehkä enemmän ajatella niitä joululahjoja. Eikä ihan pelkästään vain ajatella..

  pirle: wensleydale on pitkäkuituista. Siis todella pitkäkuituista. Se on melko karkeaa muttei pistelevää tms. Siitä tulee kestävää ja vähän kiiltävääkin sukkalankaa. Ja onhan sitä hauska kehrätäkin.

  outi: mojo mojo ja hojo hojo. Aapramin kanssa pelaaminen on vähän kausiluoteista. Välillä 24/7 ja sitten se saa rauhassa pölyttyä seuraavat kolme kuukautta.

  VastaaPoista