keskiviikkona, syyskuuta 12, 2012

Räkää ryystäessä

Siinä ne nyt pötköttelevät: tädin eli minun ja veljentytön koltut vierekkäin. Omaan kolttuun pitäisi vielä ommella pitsi helmaan ja vauvan mekkoon pikkuinen kukka. Tosin se kukka pitäisi ensin virkata.
Omaankin kolttuun oli tarkoitus virkata helmapitsi ihan ite mutta päädyin sitten kaupan pellavapitsiin. Nättiähän se on tämäkin. Märkä alpakkaneulos taas näyttää aika...pörröiseltä.
Ja neuleiden jälkikäsittelyssä on hyvä olla mukana virallinen järjestyksenvalvojakissa, joka tarkastaa että kaikki menee taiteen ja tieteen sääntöjen mukaan ja selän kääntyessä yrittää kähveltää pari nuppineulaa.

Itse taidan suunnata horisontaalitasoihin niistämään nenääni, tähän toimintoonhan myös runollisen herkkä otsikko viittaa.

12 kommenttia:

 1. Onpa makea pari: suklaata ja vaahtokarkki ;)

  VastaaPoista
 2. Oho. Nytkö on "se yksi kopiotakki" liki valmis? Todella työvoitto, ja juuri kreivin aikaan kun keli viilenee.

  Täällä on myös niistetty, on se kumma että räkä ei niistämällä lopu. Sen tulo onneksi tyrehtyy joskus.

  VastaaPoista
 3. Hyvät koltut tuloillaan.
  Ota kisunen kainaloon, se parantaa puolet räkätaudista.

  VastaaPoista
 4. Kaisut: oli aivan ihanaa neuloa pikkutyttölöitten hepeniä.. Siihen on ollut harvoin tilaisuuksia.

  Mari: vuosi sitten aloitettu ja jo nyt valmis! Saas nähdä kuinka kauan pitsin kiinnisaamiseen vierähtää aikaa.

  Paljonkohan sitä räkää mahtaa tulla kunnon räkätaudin aikana, ämpärillinen?

  VastaaPoista
 5. Tiina: bertta kovasti hoiti mua viime yönä kun tuntui että poskiontelot rähjähtää. Se leipoi tassujaan mahaani vasten ja kehräsi niin että rytinä kävi. Tuli aina mukaan hakemaan lisää nessuja.

  VastaaPoista
 6. Sielläkin siis flunssa. Mä olen ollut myös ihan onneton, räkä ei lopu näemmä koskaan. Komeat neuleet olet kuitenkin jaksanut punnertaa! Minulla kiinnostaa kovasti nähdä tuo "tätineule" valmiina.

  VastaaPoista
 7. outi: minäkin haluan nähdä tätineuleen valmiina, odotellut tässä jo hyvän tovin...vähän on ollut laiskanlainen tuo tekijä.

  Mulla tää räkätauti on vasta pääsemässä kunnolla vauhtiin. Vuolaat ovat virrat.

  VastaaPoista
 8. Kissat ovat parhaita flunssapotilaan hoitajia! <3 Lämmin kissa kainalossa on ainakin piirun verran mukavampaa. Minäkin olin kovassa flunssassa pari viikkoa sitten, en muista koska olisi ollut niin tuju virus päällä! Toivottavasti pääset vähän helpommalla.

  VastaaPoista
 9. Anonyymi11.26

  Täälläkin nenäliinat ovat kovassa käytössä ja sisätiloissa oleillaan.
  Onhan söötti pieni mekko.
  -äiti-

  VastaaPoista
 10. Tädin ja tytön neuleet näyttävät ihanilta. Virallinen valvoja ja hoitaja Bertta kuulostaa hyvin velvollisuudentuntoiselta ja helläsieluiselta kisulilta. Kultainen ja ihana <3 Oikein pikaista paranemista, kaamea räkätauti on aivan kammottavaa. Sympatiani.

  VastaaPoista
 11. jennih: en ole ihan varma että tartteeko sitä yöaikaan ihan niin paljon hellää huolenpitoa kuin Bertta tarjoilee. mutta onhan se toisaalta kivaa kun joku valvoo kaverina. jos nyt vaikka ensi yönä onnistuisi nukkumispuuhat paremmin.

  äiti: näyttää kyllä aika paljon nukenmekolta. voinko tuon sisälle mikään oikea vauva mahtua?

  amuk: Bertta on tarkka vahti. tosin niistä nuppineulosta ollaan hänen kanssaan vähän eri mieltä. mutta onhan se toki mukavaa kun kissa tulee "hieromaan" lihaksia. tosin kellon aika voisi olla joku toinen....

  VastaaPoista
 12. Kivat takit molemmille! :) Järjestyksenvalvoja on hyvä olla. :D Pikaista paranemista!

  VastaaPoista