lauantaina, syyskuuta 08, 2012

Lauantain lökötykset

Viime kerralla tuli naristua niiden erinäisten neuleiden kanssa. Aiheessa on edistytty. Homma meni kutakuinkin näin. Sunnuntaina illalla pesiydyin sohvalle Miss Marplen seuraan ja virkkasin Odd Molly takkiin hihapyöriön. Kun murhamysteri oli ratkottu, oli myös pyöriö tehty. Sitä sitten sovittelemaan ja toteamaan että olipa siitä tullut harvinaisen huono. Ei kun purkuun ja koko takin tekele jäähylle. Niin ja takalisto ei edelleenkään mahdu kunnolla takin sisään. Sekin vielä.

Tästä suivaantuneena purin myös sen typerän muka-frillan pois toisen takin alahelmasta ja päätin neuloa ihan vaan aina oikeaa. Paitsi kunnes eräs päivä keksin että teen siihen semmoisen aaltoilevan reunan. Kun se oli valmis totesin että aaltoreuna veti kasaan koko helman ja oli todella typerän näköinen. Että purettiin sitten sekin ja pitäydyttiin ainaoikein neuloksessa. Pitsin virkkaamistakin mietin, vain todetakseni että olen lopen kyllästynyt koko tekeleeseen ja kipasin kauppaan ostamaan pitsin. Nyt kun vielä jaksaisi ommella sen paikoilleen.

Ei kuitenkaan niin huonoa ettei jotain hyvääkin. Vauvan mekkoon löytyi kuin löytyikin sopiva malli ja se toimii. Samoin kukkasipuleita on tullut hankittua erinäisiä määriä. Takapihalle piilotin muutaman pussillisen jo aiemmin ja etupihalle peittelin multiin 50 tulppaania. Tänään hankin 40 tulppaania lisää. Ja vielä 20 narsissia...
Kissa jahtaa sulkia ja tykkää kaivaa pihalla multaa (ja lorotella syntyneeseen kuoppaan). Minä sitten piilottelen kaivuuhommissa paljastuneita sipuleita takasin. Tykkääköhän ne huonoa kissanpissasta? Vai toimiiko se myyräkarkoitteena?

10 kommenttia:

 1. Myyränkarkoite varmasti! :) Ihanan keltaiset silmät!

  VastaaPoista
 2. Ompas jämäkkäkatse ja ihanan keltaiset silmät. Söpö otus :D

  VastaaPoista
 3. Luin jostain, että myyriä vastaan suositeltiin levittelemään kissanhiekkaa (käytettyä) kukkapenkkiin. Eiköhän tuo tuore ja raaka aito tavara ajane saman asian.:) Bertta on muuten kasvanut. Ja voi mitä tuskaa siellä on ollut. Tuosta ei nousta kuin ylöspäin, joten kyllä ne penteleen vastustajat siellä vielä hyytyvät. Keräät voimia ja isket ne sitten kanveesiin.

  VastaaPoista
 4. Voi sitä luomisen tuskaa! Itsekin sen kokeneena joutunut jättämään kaikki vaaterojektit sivuun ja nyt keskitytään täkkeihin ja Ah, niin ihaniin lapasiin joista vinkkasit tuolla aiemmin.
  Kauniit silmät kisulla. Harmillisen nopeasti kasvavat nuo pienet, meillä kohta 6kk tulee täyteen ja on jo melkoinen nuori herra -vaikkakin ihan pennun elkeet! ;)

  VastaaPoista
 5. Pirjo: eipä ole viimeaikoina myyriä näkynyt ;)

  Sirkkis: se on se meidän peto. Ensin jahdataan saalista raivoisasti ja raadellaan sulkia. Sitten tullaan mamman syliin nukkumaan

  Outi: tää on yhtä taistoa. Välillä tekisi mieli lyödä puikot tiskiin ja sanoa että se oli siinä. Sitten taas toisena hetkenä saa valtavan inspiraation. Bertta on ollut ruoka-aikana kotona.

  Nanna: vaatteet on joskus vaikeita. Täkissä riittää kun se on suurinpiirtein tasainen, vaattessa pitää olla tietyt kohdat tietyissä kohdin, tai se ei toimi.

  Bertta täyttää kuun lopussa puoli vuotta. Sitten voisikin vaikka leipoa kakkua!

  VastaaPoista
 6. Anonyymi12.01

  Pitänee säästää meillekin myyrienkarkoitukseen...
  Olisi nimittäin tarpeen. Naapurin kissa vieraili pihassamme ja kohta oli kompostorin viereen aseteltu kauniisti vierekkäin kaksi pyydystettyä myyrää. Olivatkohan ne tarkoitettu meille lahjaksii ?
  -äiti-

  VastaaPoista
 7. Hahaa, Bertta näyttää oikein fiksulta tuossa viimeisessä kuvassa! :D

  Aloin himoita myös tuota OddMolly-takkia. Petollinen on tämä sinun blogisi! Hyvä, kun muistutit tuosta sipulien jemistämisestä, meinasin nukkua onneni ohi!

  VastaaPoista
 8. äiti: ne olivat lahjoja. mutta sitä kissankakkaa ei aleta teille asti roudaamaan.


  jennih: bertta on sen verran vilkas tapaus ettei kameran laukasin meinaa pysyä perässä. ne fiksun näköiset kuvat ovat siten aikas vähissä.

  Ei kannata olla odd mollysta kateellinen. olen miettinyt sen purkamista.

  VastaaPoista
 9. Aww, hassu Bertta!

  VastaaPoista