maanantaina, syyskuuta 24, 2012

Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa...

...oli kiva että sain olla mukana. Olipa ihana viikonloppu! Hailuodossa on joku aikavääristymä. Aamulla kun on syönyt aamupalan ja sitten on istunut hetkeksi alas neulomaan tai kehräämään. Samalla pälättänyt, tai siis keskustellut, muiden kanssa niin yhtäkkiä tullaan sanomaan että etkö sä tuukkaan sille majakkakierrokselle, kello on jo yli kaksi. Kiipeät majakkaan ja änkeät sinne valohuoneeseen kuuden muun kanssa kuuntelemaan turpamoottoria. Majakalta takaisin neulomaan, kehräämään ja pulisemaan, anteeksi keskustelemaan sivistyneesti ja sitten pitääkin olla jo menossa iltasaunaan. Koko päivä menee että huis vaan. Taitaa olla sen merkki että on ollut kivaa?

Kuviahan mulla ei tietenkään ole. Kamera kyllä oli laukussa mutta se vaan sitten jäi. Tunnelmallisia Hailuotokuvia löytyy esim. Prosessineulojalta.

Portin aikana sain ensimmäisen Pikku-unikkosukan valmiiksi. Tykkään ihan mielettömästi tästä kuviosta. Olen jo pitkään pohtinut miten se toimisi sukissa. Miten saisi jalkaterän kiilan niin ettei se häiritsisi kuviota. Ja näihän se onnistuu.
Sinne Raaheen Hannalle tiedoksi että kannattaa kokeilla niitä jalkaterän kavennuksia niin että tekeekin ne vasta toisen ja kolmannen kuviokerran jälkeen. Se mun sukka vähän irvistelee jalkapöydän päältä. Ajattelin purkaa terän ja tehdä kavennuksen noin. Jos se sitten hymyilisi sivistyneemmin. Ja jos se sitten toimii kuten luulen, niin teen teille muillekin pienen ohjeen tapaisen.
Eilen illalla toimeennuin vielä sen verran että neuloin Perianth-lapasiin peukalot. Jos tänä iltana ottaisi neulan käteen ja päättelisi pari langanpäätä niin sittenhän se olisi siinä. Rukkiakin voisi pyöräyttää. Tosin se mölisee niin ettei tellua kuule. Taitaa kaivata Luotoon kavereiden luokse.

12 kommenttia:

 1. Ja meillä oli niin mukavaa...kiitos järjestelyistä :) Tuo sukkien ohje olisi kiva saada, jos vaikka repäisi ja neuloisi sellaiset.

  VastaaPoista
 2. Meillä todellakin oli niin mukava ja oli kiva nähdä jälleen. Kiitoksia terveisistä !! Jään odottelemaan sitä pienta ohjeen tapaista, minähän sitä sinulta niin kovin olen pyydellyt :)

  Nakkasin myös blogiin muutaman kameraan tarttuneen valokuvan ;)

  - Hanna

  VastaaPoista
 3. Mielettömät nuo villasukat! Rakastan niin tuota väriyhdistelmää! :)

  VastaaPoista
 4. virpi: kiitos itsellesi. kuhan saan tehtyä uudemman prototyypin niinden teräkavennnusten suhteen, niin saatte ohjetta. Ainakin jonkinlaista jollain aikataululla :D

  hanna: hienoja kuvia olit ottanut. silloin sunnuntaina oli ihan uskomattoman väristä ulkona kun aurinko kultasi maiseman. ja kyllä sitä ohjetta sitten joku päivä. treenataan ensin.

  jenniH: nämät värit on ihan parhautta. Salaattia ja Ärjyä Louhittaren Luolan tyyliin.

  VastaaPoista
 5. Anonyymi12.58

  Voisiko siihen unikkosukkaan tehdä tiimalasikantapään, laiskahkona neulojana se on mielestäni kätevin, sukassa on tosi ihanat värit. Mikäs olisi noita unikkopeltoja jalkaansa vetää

  VastaaPoista
 6. nimetön: vois varmaan jos semmoisesta tykkää. minä en tykkää ja siksi en semmoista tee. joten kikkaillaan vaikeimman kautta!

  VastaaPoista
 7. Hyvinhän se virkistää ja antaa uusia ajatuksia, kun vaihteeksi saa olla eriseurassa. Kellohan on arkea vaan olla ja mennä sekä osallistua mieleisiin tekemisiin, kantaa pimeän syksyn ohi.

  VastaaPoista
 8. Voi miten kauniit sukat. Värit vallan upeat. Minä jo muutama viikko takaperin ajattelin että mitä jos neuloisi sukat tuolla sun mallilla. En päässyt ajatusta eteenpäin kun sinulla on jo sukat tulollaan. Olen kaksi harjoitelmaa tehnyt mallillasi ja molemmat purkanut pois. Vielä minä sen kuvion kesytän.

  VastaaPoista
 9. Täällähän tulee komeata sukkaa! Olen ollut vähän ulalla, mutta missään ei ainakaan äkkiä satu silmiini (siksi kyselen), onko tuo pallero nyt sitten kirjoneuletta vai niitä nostettuja silmukoita?

  VastaaPoista
 10. Outi: pikku pallerot on niitä nostettuja juttuloita, niitä mitä on siinä Unikkopellossa ja -kaulurissa. Mä vaan niin tykkään tästä kuviosta. Nyt suunnitellaan jo lapasia ja pipoa

  VastaaPoista
 11. Upea kuvio se on, minäkin tykkään. Unikkopeltosi takkuaa täällä sitä enemmän mitä huivi levenee, mutta kyllä se tehdään valmiiki, koska pallerot ovat tosiaan niin somia. Lapaisistakin saattaisin innostua!

  VastaaPoista
 12. Outi: ne viimeiset kierrokset ovat tolkittoman piiitkiä

  VastaaPoista