lauantaina, elokuuta 11, 2012

Solmussa

Joskus teini-ikäisenä tuli väännettyä ystävärannekkeita, ja kun niiden ohje oli uusimmassa Mollie Makes -lehdessä, niin pitihän niitä taitoja vähän verestää. Vaikeaahan se ei ole, solmua solmun perään vaan. Mutta millään en meinannut muistaa että miten siihen sitten sai tehtyä rastia ja ruutua ainaisen v-kuvion lisäksi. Etsyssä sitten törmäsin japanilaiseen Misanga promise ring -kirjaan, ja se sitten piti lennättää tänne.
Kirjaa on nyt tutkittu ja pitää todeta että olisi ihan kiva jos ymmärtäisi japania. Kuvathan on tosi selkeät kuten aina japanilaisissa kässäkirjoissa aina, mutta muutama kohta siellä on jossa kielitaitosta olisi hyötyä. Olen yritänyt tehdä sellaisia nauhoja joissa on loimilangat ja sitten se kudelanka. Haluaisin kovasti tehdä esim. tämmöisiä pupuja:
Eilen illalla yritin yhden toisen mallin kanssa mutta siitä kyllä tuli niin rupista että. Siinä on joku kikka miten se solmu pitää missäkin kohtaa tehdä ja se ei oikein ole auennut. Jospa ne puput sitten joku päivä.

7 kommenttia:

 1. Luulenpa, että kohta saat ohjeita. Joku blogisi lukija kuiteskin osaa. Pidän pukkuja!

  VastaaPoista
 2. Outi: siinä on piirustukset että miten se solmu solmitaan, mutta jotekin sitä on ihan ääretömän vaikea käsittää. Samoin se miten lennossa liitetään joku yksittäinen väri. Siinä kohdassa on paljon sitä tekstiä...harmi ettei tekstiä voi lyödä google translatoriin vai voiko?

  VastaaPoista
 3. Kinixys on aikamoinen nauhavirtuoosi, olen kuullut. En tiedä, onko nää solmitut sen erikoisalaa. Koita kysyä Ravelryssä, jos se vaikka osaisi auttaa.

  VastaaPoista
 4. Ihanat puput! Onneksi nyt tuntuu olevan meneillään japanilaisten käsityökirjojen suomennus-/englannistamisvillitys, tuskin menee montaa vuotta että tätäkään kirjaa saa ymmärrettävällä kielellä :)

  VastaaPoista
 5. Aika protouhua! :D Meillä ei yläasteella osattu tehdä kuin vinoraitaa. V-muodoista ei edes tiedetty, että sellaisetkin on mahdollisia.

  VastaaPoista
 6. Ooh, näyttää ihanalta!

  VastaaPoista
 7. Kauniita olisi kyllä osata tehdä tuollaisia pupuja :).

  Itsekin taidan osata tuon vinoraidan ainoastaan tehdä :D

  VastaaPoista