sunnuntaina, heinäkuuta 08, 2012

Takin kääntöä

Kun viime syksyllä muutimme uuteen kotiimme, tolkutin siipalle että olkkariin pitäisi hankkia Ikean Maskros-valaisin. Se isompi versio. Siippa empi ja epäröi. Jankkasin sitä pitkin talvea ja varmaan keväälläkin saatoin muutaman sanan aiheesta sanoa. Aloin pitää jo menetettynä tapauksena. Päivä pari sitten kävimme Haaparannalla. Nyt puhalsi ihan uudelta suunnalta. Siippa alkoi ite vaahdota kyseisen lampun hankinnasta. Ja sitten illalla minä laitoin 160 paperikukkasta paikoilleen. Onhan se kyllä aivan hulvattoman iso valaisin. Mutta entäs sitten. Vielä on niin valoisaa ettei kukkasten varjokuvat erotu, joten pimeneviä iltoja odotellessa.
Kyseisestä reissusta on muuten sanottava että Tornion puolella olevassa Asukeitaassa oli vähintäänkin hyvä aletako, jos mitataan silleesti että 90 euron paidan hintalapussa luki nyt 15 euroa. Mukaan lähti erinäinen määrä tavaraa. Lisäksi Haaparannan puolella olevasta Crownista löysin aivan mahtavat housut.

Palataanpa mutkan kautta takaisin aiheeseen. Meillähän on myös harrastettu tapetin repimistä. Olkkarissa on vielä tapetti seinässä, kun intoa urakan aloittamiseen ei ole ihmeemmin ollut. Kovasti on puolin ja toisin vannottu että kun tapetti on irti seinästä saatu, ei siitä sitä lajia enää tule. Vannomatta paras: nyt seinässä on kaksi Pip Studion tapetin palasta mutusteltavana. Mua puhuttelisi ehkä eniten tuo vasemman puoleinen. Siinä on semmosia kiiltäviä kuvioita, jotka näkyvät vain tietystä kulmasta katsottuna.
Ja vielä konkreettisesti takin kääntöä, vai pitäisikö sanoa vääntöä. Eilen illalla katsasteltiin jo kädenteiden aloittamista, kunnes tultiin tulokseeen että lisää pituutta kiitos. Se taasen tiesi purkamista vyötärölle saakka, siellä kun on ne vekit koristeineen takakappaleen puolella. Jospa se tästä joku päivä ihan valmiiksi asti muodotuisi. 

Langan kanssa on muuten pieni ongelma, johon olisi mukava kuulla mielipiteitä. Lankahan on ostettu Luolan penkojaisista, ja sitä oli tarjolla se määrä kuin oli. Lankaa on yhteensä 8 vyyhtiä, joista kolme on eri värjäyserää. Erien sävyero on näkyvä. Tähän mennessä lankaa on kulunut 300 g ja uskoisin että pikkasen jotakuin 400 grammalla etu- ja takakappaleet tulisivat valmiiksi. Miten se eri värjäyserä sitten kannattaisi käyttää ettei se näkyisi kovin selvästi valmiissa vaatteessa? Laitanko sen hihoihin vai huppuun? Hupun etureunat ehkä pitäisi tehdä samalla erällä kuin vartalokin?

Lopuksi vielä kissakuva. Mä en tiedä miten tuommoisessa asennossa voi nukkua.


12 kommenttia:

 1. Minä tekisin hihat eri värjäyserästä. Silloin väriero ei haittaa ja voi jopa sanoa sen olevan tarkoituksellinen teko. Tekisin siis värierosta sen takin jujun. :)

  VastaaPoista
 2. Anonyymi11.16

  Kissaneiti B. joogaa nukkuessaan. Vähän katsoin, missä on kisun pää.
  Hienot tapetit, molemmat, vasemmanpuoleinen päheempi ehkä.

  Olet sinä kyllä nopea kutomaan, mulla menee kuukausi takissa/puserossa ja nyt on lisäksi niin kuuma, etten voi ajatellakaan kutomista. Virkkaaminenkin tökkii paitsi öisin.

  Tuo takin keltainen on hieno, vaikka itselle sopii vain sinapinkeltainen, ja sitä tuo ei ole.
  OP

  VastaaPoista
 3. Sitä on soppailtu! Olettekos tulossa lomalla tänne etelään soppailemaan? Kokeilepa tuota kisuliinin asentoa, mutta vain, jos paikalla on myös jäsenten paikalleenpanija tai kaksikin!

  VastaaPoista
 4. hanna: hihat ovat varmaan se paras sijoituspaikka. koska ei se 5 vyyhteä riitä myös hihoihin. huppua sitten varmaan pittää puuhata molemmilla erillä.

  op: taitaa olla joogaa edistyneille...piti sitä itekin tuijotella kun näytti siltä että sillä on raajat irronnett tai jotain. sileän neulominen on nopsaa. samalla voi kattoa tellusta komisario lewisia

  lissu: taidan jättää väliin. ei onnistu sivuttain laittaa päätä lantiolle. ja saattaapa hyviiniin olla että kävästään siellä päin lähiaikoina.

  VastaaPoista
 5. Mistäs rouva on nuo tapetit nyysinyt? Tahon makkariin....

  VastaaPoista
 6. mokkakissa: coloresta oulusta on ostettu ja rahalla maksettu. myyvät siellä metreittäin. mutta eiköhän rullallakin saane

  VastaaPoista
 7. Kyllä tuossa asennossa pystyy. Kissa siis.:) Mulla on kanssa tuota keltaista. Tykkään siitä. Tapettiseinien kanssa pätee muuten semmoinen juttu, että jos ja kun pohjat tapetin alla ovat hyvät, ei sen repiminen ole kovin kaksinen juttu. Eli katso se maali- ja tasoitusasia kuntoon, ennen kuin rupeat. Ei mitään juttuja tyyliin vanhan-tapetin-päälle. Mutta sullahan on nyt hyvät seinät, kun keväällä niitä rappasit hiki päässä?

  VastaaPoista
 8. Täälläkin tapiseerataan, tosin sellaista liki yksiväristä, kun tulee tauluja niitten tapettien päälle.

  Miesten pitää antaa kypsyä. Aloitin 2 vuotta sitten puhumisen eteisen tpaetin vaihtamiseta keltaiseksi. Ei mittään reaktota. Vajaa viikko sitten miews teki radikaalin ehdotuksen: entä jos ostetaan eteiseen keltaiset tapetit! Eli miehille pitää ensin tukevasti tunkea ehdotusta ja sitten antaa muhia ja joku kaunis päivä ne luulee keksineensä asian ihan itse ja esittelee hienon uuden ideansa vaimolla. ;)

  VastaaPoista
 9. Kaverillani on tuota Pipin oikeanpuolimmaista. Se vaihtaa kyllä viehkosti väriä valon mukaan.

  VastaaPoista
 10. Minäkin ottaisin tuota vihertävää tapettia, on niinkuin paremmat värit. Kisulla hieno jooga-asento, kyllä venyy.

  VastaaPoista
 11. Anonyymi22.27

  Todettiin ihan livenä että Bertta taipuu moneksi. Rapsutukset hänelle.
  -äiti-

  VastaaPoista
 12. Huikeat tapetit! Ottaisin kumman vain! :)

  VastaaPoista