keskiviikkona, tammikuuta 25, 2012

Kyllä se siitä

Kuukausi sitten kärvisteltiin erä takin kanssa, purettiin ja muristiin. Kärsittiin jonkin asteisesta kehonkuvan vääristymisestä, koskapa oli tehty ihan liian pieni. Nyt on sitten tikutikuteltu suurin osa uudestaan ja nyt näyttää suunnitelmien mukaiselta.

Tein etukappaleista n. 10 senttiä leveämmät ja kauluksen resorin neuloin isommilla puikoilla, jolloin resori ei vedä kasaan.
Seuraavaksi pitäisi neulasta hihat ja sitten helmaan semmonen tuplafrilla. Sitä tässä pohdin että paljonko frillaan pitäisi laittaa silmukoita. Onko ok jos poimin reunasta silmukat ja seuraavalla kierroksella tuplaan ne? Tuleeko tarpeekisi hulmua vai pitääkö seuraavalla kierroksella lisätä vielä puolet lisää, vaiko taas tuplat? Ja olisiko se toinen frilloista esimerkiksi vaaleampi harmaa vai mikä? Ja miten sen frillan reuna menee, rullautuuko, onko ainaoikeaa tai jotain muuta pintaneuletta. Pitäisikö sekin neuloa isommilla puikoilla? Tämmösiä kysymyksiä mulla.

Niin ja se pitsipallo on sitten kuivunut. Vähän piti pähkiä että päästetäänkö pallosta ilmat kerralla vai pikkuhiljaa. Ensin vähän jännistin ja tein vain pienen reiän ja pallon tyhjetessä irrotin palloa pitsistä. Pitsi oli tosi tiukassa palloa vasten ja pelkäsin että pitsi romahtaa kasaan. Sitten rohkaistuin ja posautin ilmat kerrasta pihalle. Seurasi kauhia rysäys ja ilmapallo oli riekaleina. Pitsipallo pysyi kuitenkin kasassa!
Nyt pitäisi käydä lamppukaupassa ostamassa valonlähde sisälle ja tarvitaan varmaan sähkömiestäkin, joka fiksaisi katossa olevan virtalähteen kuntoon. Kokeiltiin jo taskulampun kanssa miltä se näyttäisi valon kanssa ja voi vitsit miten makeat kuviot siitä tulekaan seinille! Pitää vielä rapsutella noita liisterikalvoja pois pitsireikien välistä.

Kiitos kaikille tapetinpoisto-operaatiossa kannustaneille. Sitä on samaa on vielä jäljellä n. 2 neliötä plus sitten toinen vastaavan kokoinen seinä. (Eikä puhuta mitään siitä että myös olkkari odottaa tapetin poistoa.) Irrotusaine on loppu joten tänä iltana ei pääse repimään. Liekö se sitten onni vai onnettomuus.11 kommenttia:

 1. Eli hyviä uutisia! Tuosta takista tulee upea! Enkä sano mitään frillista, koska itse keksit kuitenkin paremmin. Mulla osa pitsipallosta meni kasaan ilmapallon mukana, mutta sen kun törkkäsi vain pallon taas kuosiinsa. Ja hyvä tuli! Eli viikonloppuna jo katossako? Vai miten kiirus se niillä sähkömiehillä on?

  VastaaPoista
 2. Sähkömiehistä osaa mitään sanoa. Tuonne kattoon pitäsi saada se normaali lamppusysteemi, se on purettu siitä joskus pois. Sitä ei ehkä pidä ite ruveta ruuvaamaan.

  Voisihan sitä frillaa toki kokeilla jollain mallitilkulla, jos olisi nynny :)

  VastaaPoista
 3. Jaahas vai kehonkuva kateissa. luulis ettei nyt ihan kauheesti kannata tuplata, muuten tulee aika hirveesti kudottavaa (taloudellisuusnäkökulma) ja pitsipallo kyllä kiinnostais meikäläistäkin. Pitikös se liisteri olla jotenkin tiukempaa ja liotettiinko ne tekstiilit ensiks siinä vai??? Pitääkö ne ommella????

  VastaaPoista
 4. Mokkakissa: ihan tavan valmisliisteriä. Uitin liinat ensin siinä ja sitten lääräsin pallon pintaan. Asettelin liinat niin että ne menivät vähän päällekkäin. Sitten lääräsin lisää liisteriä koko hökötyksen päälle, sitä meni 1,5 pikku ämpärillistä. Sitten vaan kuivumaan. Kannattaa antaa kuivua rauhassa, jos jää kosteaksi ei räjäyttämisvaiheessa pysy muodossaan. Ja veikkaan ettei kestä räjäyttämistä jos liisterissä on säästelty. Niin ja niitä liinoja on syytä olla paljon. Tuo pallo on joku 50 cm ja liinaa kului. Liinoja voi tarvittaessa leikata niin saa täytettyä kaikki kolot

  VastaaPoista
 5. aivan uskomattoman upean näköinen lamppu!!! :D

  VastaaPoista
 6. Voih, mää oon niiiin kateellinen tuosta lampusta. Tein vuosi sitten oman, johon virkkasin alusta loppuun kaikki pitsiliinaset ja sitten se mokoma lamppu meni ja romahti kasaan. Jostain syystä en ole jaksanut aloittaa alusta. Miten sait liinat aseteltua pallon päälle ilman ryppyjä? Näyttää nimittäin tosi hyvältä!

  VastaaPoista
 7. Ooh. Kohtahan se villatakki on valmis. Oletko mitannut tiheyttä?

  Minne aiot pitsipallovalaisimen laittaa? Mä vasta haaveilen pitsipallosta.

  VastaaPoista
 8. Anonyymi11.40

  Hei

  Tapetinpoistoaine ei ole tarpeellinen ollenkaan. Jos tapetti on ns kaksinkertainen niin eka kerros vaan käsin revitään pois, alimmainen sitten kostutetaan märällä telalla tai sienellä (huom. TOSI märällä) niin että tapetti on ihan märkä ja sitten vaikka teräslastalla kuoritaan pois. Kannattaa tietty suojata lattiat seinien reunoilta koskapa lattia saatta kostua hieman.
  Edullinen konsti ja helppokin!
  Iloisia remppahetkiä :)

  Terv. Remonttireeta

  VastaaPoista
 9. Ihan mahtava on tuo pitsipallo!!

  VastaaPoista
 10. En ole ihan varma, mitä tarkoitat tuplafrillalla, mutta itse tein joskus aikoja sitten tämmöisen huivin, johon tuli röyhelö päihin:

  Cailleach

  Siinä aloitettiin 1o3n -resorilla eli sitä neulottiin se aloituskerros & seuraava nurja kerros. Tämän jälkeen tuon oikean silmukan kummallakin puolen lisättiin 1, jolloin nurjalla neulottiin 3o3n -resoria (jos hommaa katsoisi työn etupuolelta). Taas seuraavalla oikealla lisättiin 1 silmukka tuon oikean osuuden kummallakin puolen, jolloin nurjalla neulottiin 5o3n -resoria (taas työn oikealta puolen katsottuna). Eli tavallaan tehtiin resoria, jossa on koko ajan 3 nurjaa, mutta oikeiden silmukoiden jokainen "raita" leveni koko ajan 2:lla jokaisella oikean puolen kerroksella.

  Eli eka alkuun lisätään suhteessa enemmän silmukoita ja mitä enemmän on kerroksia, niin sitä harvempaan niitä lisäyksiä tulee, kun esim. rivillä 18 tehdään jo 17o3n -tyyppistä resoria. Ja sit seuraavalla kerroksella neulotaan 3 nurin, lisätään 1, neulotaan 17 oikein, lisätään 1...

  Tossa huivissa se "resori" oli jaoteltu siten, että reunoissa neulottiin 2 nurin (ei 3).

  Ihan hauskan näköinen röyhelö siitä mun mielestä tuli ja se ei mene kippuraan.

  VastaaPoista
 11. casa: toivottavasti saadaan pian kattoon, ennenkuin joutuu jonkun pienen ihmisen invaasion kohteeksi

  rouva pee: uitin liimat ensin liisteri ämpärissä. sitten lääräsin sen pallon pintaan. Sehän asettuu jo siinä vaiheessa aikas tiukasti palloon kiinni. sitten vaan venyttelin liinaa ja oioin sen mahdollisimman litteäksi. sitten vaan lisää liisteriä päälle ja tasotellaan ja tasotellaan. Hyvin se siihen asettuu

  judiuni: oonkohan mitannut...jotain se on, voin tarkistaa. pitsipallo on tarkoitus laitta olohuoneeseen. mutta eka pitäisi jottain sähkömiestä vaivata

  remonttireetta: tapetinpoistossa näyttää olevan montaa koulukuntaa. Alakerran tapeteista irtoo päällikerros kun vaan vetäsee. Lähtee likipitäen vuotina irti. Pohjakerros vaan on sitten suht tiukassa. Mutta irtoaa parhaiten irroitusaineella eikä kipsilevy ota niin itseensä kuin pelkän veden kanssa läärätessä.

  Yläkerran tapetissa taas päälikerros on tiukassa kuin täi tervassa. Siihen laitetaan irrotusainetta ja välillä vettä. Sitten kun tarpeeksi jaksaa odottaa niin päällikerros lähtee kuoriutumaan. Sen jälkeen pohjakerroksen poisto on lastenleikkiä. Mutta siinäkin liiallinen veden käyttö vahingoittaa kipsilevyä, jota ei siis ole pohjamaalattu ennen tapetin laittamista. Mikä taasen on väärin tehty.

  Jos kyseessä olisi kiviseinä lääräisin veden kanssa niin ettei määrää eikä rajaa :D

  uusimarjaana: minäkin tykkään. tämmöisestä tuli mainio lattiavalaisinkin!

  siljuska: tuplafrillalla tarkoitin semmoista jossa on kaksi frillaa päällekkän eli päällimmäinen ja alimmainen. Tuo sinun tekemä frilla on kiva, mutta vähän toisenmoinen on mielessä.

  VastaaPoista