keskiviikkona, marraskuuta 16, 2011

Puuha-Nurkka

Tervetuloa minun Nurkkaan! Paikka tunnetaan myös askartelu-paskartelu Nurkkana, mutta koskapa täällä ei, ainakaan vielä, ole menty paskartelun puolelle niin puhutaan pelkästä Nurkasta.
Olen haaveillut omasta värkkäyspaikasta jo useamman vuoden. Että olisi paikka johon saisi kaikki materiaalit sekä tila, jossa voisi värkätä ilman että kamoja pitää olla jatkuvasti keräämässä pois jonkin muun asian takia. Nyt minulla on oma tila ja se on kuulkaas niin kiva juttu että! Nurkka sijaitsee meidän huushollin yläkerrassa, aulaksi sitä kait kutsuttaisiin. Tilaa on semmoinen 2x2 metriä ja se on oikein kiva koko.

Pöytänä on Ikean lasikantinen pöytä ja siinä on pukkijalat. Lasin alle voi laittaa esille kaikkea pientä kivaa.
Hyllynä on Ikean Expedit hylly, jossa on 5x5 lokeroa. Hyllyyn on lastattu likipitäen kaikki kässäarsenaali. Ja vähän muutakin. Toki langat ovat edelleen pääosin lanka-arkussa.
Tiesin kyllä että minulla on paljon kankaita, mutta määrä kyllä hieman yllätti. Suunnitelmissa on ollut jo pitkään tilkkutäkin tekoa, mutta en ole vielä saanut täyttä häkää päälle. Jospa ne varastot siitä pienenisivät. Sittenhän voi vaikka hankkia lisää...
Täällä minä siis puuhaan ja pitää myöntää että ideaa pukkaa vähän turhankin hurjaa tahtia. Kuvien ottohetkellä oli tekosessa alusta ompelukoneelle. Lasilevyn päälle kun ei viiti konetta suoraan nostaa, niin päätin tekasta sille jonniinmoisen alustan. Puikkoina 10 milliset ja lankana trikookudetta. Katsotaans mitä syntyy!
ps. Tässä huushollissa on luvassa kehruumiittiä, Ravelryn kehruuryhmässä asiasta enemmän.

33 kommenttia:

 1. Oon niin kade!

  Yst. terv. nimim. Keittiön pöydän nurkalla puuhasteleva

  VastaaPoista
 2. Ooooooh, vau! Vähän sellaista kateuden tyyppistä tunnetta pukkaa... ;-)

  VastaaPoista
 3. oo, juuri soppelin kokoinen ja ihana värikäs Nurkka! ei ihme, että ideoita virtaa. kirjoita kaikki ylös, ettei mikään unohdu!

  VastaaPoista
 4. Onnea Nurkan emännälle! Tosin vähän veisaan samaa kateusvirttä edellisten kanssa :) Tuollainen Nurkka pitäisi kuulua vakiokalusteena joka kotiin!

  VastaaPoista
 5. mevrouw: mää tiedän tunteen kun koittaa köökin pöydän nurkassa kyhätä jottain. Mutta jospa se joku päivä sinullekin onni ja autuu koittaiis?

  kottby: älä kuitenkaan vihreäksi muutu :)

  heikku: pittää varmaan laittaa ylös. Koska nyt kiusaa joku juttu, joka oli mielessä mutta kerkisi jo poistumaan

  VastaaPoista
 6. sara: kyllä! vakiovarusteeksi, ehdottomasti! ja siipoille se autotalli tai vastaava

  VastaaPoista
 7. Samaan hiukan kateellisten kuoroon liityn minäkin, aivan ihana Nurkka! Tommoisen kyllä jokainen käsillään tekevä tarvitsisi. Mä oon vaihtoehtosesti harkinnut, että en kutsu tähän pikku luukkuuni enää koskaan ketään, jotta voin vaan vallata joka paikan kässätarpeille. :)

  VastaaPoista
 8. Komppaan edellisiä. Mä niiiin haluun ja ennenkaikkee TARVIIN työhuoneen tai tuommosen ihanan NURKAN... Oih ja voih, ja onnea uuteen Nurkkaan :).

  VastaaPoista
 9. Anonyymi21.17

  Hieno. Tykkäsin tuosta kirjahyllyn tavaroiden esillepanosta, piti oikein tarkkaan katsoa, että mitä siellä on. ¨

  Mulla taitaa mennä yhteen muovupussiin ja yhteen muuttolaatikkoon kaikki plus ompelukone ja saumari. Mutta minähän olenkin reissulasse.

  OP

  VastaaPoista
 10. Anonyymi21.20

  Jos kaikki kankaat ovat tuossa niin ei vielä huolta. Multa löytyy muutama kuutio enemmän. Ja kankaat menee vanhanaikaisiksi joskus. Langat ei niinkään. Niitä siis kannattaa hankkia varastoon ;>
  Kiva tila työskentelyyn. Matto näyttää muhkealta.

  VastaaPoista
 11. Whoa Narttu!
  Tekee mieli ihan hiljentyä Nurkan edessä. Näyttää todella, todella hienolta. Onnea ja hyvää tulevaisuutta teidän yhteiselle taipaleellenne!

  Vilpittömästi, WRS

  Ps. Saatat sitten yllättyä kuinka vähän lopulta tilkkutäkkiin sitä kangasta menee. Voi rueta kiukuttamaan niin että ihan kostoksi rupeaa vääntämään toista. Ja toisen jälkeen sitä huomaa olevansa jo niin tiukassa imussa että suunnittelee huolella kolmannen ja hankkii siihen sitten kankaat ihan varta vasten... joista jää omat tilkkunsa jälkeen. Mutta ei hätää, sanoo näppärä daami siinä vaiheessa koska kaikki kunnon ihmiset ansaitsevat ja tarvitsevat ennen kaikkea tyynyt samoista tilkuista.

  Se on oikeasti loputon, upottava suo. Mutta riemastuttava sellainen.
  Tervetuloa riemunkirjavaan joukkoon. Tilaa sit puuvillafyllinkiä että saat autenttisesti krymppiintyvän tilkkutäkin. Se Ensimmäinen Pesu on parasta douppinkia ikinä.

  VastaaPoista
 12. Tuo pöytä varasti minun huomioni. Tai siis paremminkin lasilevyn alle jäävä tila; tykkään hirmusti. Ja on se ihmisellä hyvä olla joku paikka. Minäkin vielä enemmän odottelun puuolella kuin ihan kokonaan kunnon paikassa. Tämä mun nurkkani ei laajempia paskarteluja salli.

  VastaaPoista
 13. Oi että! Onpa inspiroivan näköinen nurkka sulla! Tuollainen oma paikka olis ihana! Mulla on ompelukone pikkupöydällä josta sitä ei tarvitse kerätä pois aina lopettaessaan, mutta jotenkin se tekemistila on aina vähissä. Kun siinä on aina on kaikkea muuta, ja kaikkia muita. Puhumattakaan, että pystyisi sisustamaan sen noinherkullisesti.

  VastaaPoista
 14. annn: aikamoinen suunnitelma sinulla :)

  miumu: hei, toiveilla on tapana toteutua! Minäkin ootin pitkään hartaasti. Ja tässä nyt ollaan. tosin ensin piti ostaa se uusi koti...

  op: nuita hyllyjä on tullut järjestettyä pitkään ja hartassti. Kuulosta ehkä hassulta kun sanon että muutama tietty lokero on mun suosikki. Haluaisin kovasti että tämä kässäarsenaali oli kompaktissa muodossa, mutta se aina rönsyää. en osaa olla rönsyämättä

  nimetön: okei, vielä ei siis ole paniikin aika :) matto on meidän vanha olkkarin matto. ikeasta sekin.

  wrs: oi kiitos! toivon itsekin pitkää ja kuitenkin kiihkeää suhdetta. Muutaman täkin tehneenä tiedän että kangasta jää aina tähteeksi. Pitää silputa jotain mahdollisimman pientä kuviota. No, katotaan nyt jos aikomuksesta päästään eteenpäin. puuvillaa pitää saada täytteeksi, ehrottomasti!

  outi: tuo pöytä on ihana! vaikkakaan minä ja lasipöytä ei ehkä olla ihan match made in heaven. Meinaan se pölyjen pyyhkiminen...lasipyötä pitää luututa aika usein.

  minna: kiitos, mukavaahan se on kun on oma "reviiri". kyllä aikuisetkin tarvitsevat oman huoneen kuten on lapsillakin

  VastaaPoista
 15. Ihana. Erityisesti kadehdin tota hyllyä. Mulla on pöytä, jossa ompelukone saa seistä vakiosti, mutta kaikki kankaat ja langat sekä askartelutarvikkeet on eri kerroksessa sekalaisissa paikoissa... Voi kun saisi kaiken kätevästi yhteen paikkaan. Naamat vihreinä kulkevat tunnistaa huomenna su lukijoiksi. ;)

  VastaaPoista
 16. Nyt on Soilen mieli hyvä ei kukaan hätyytä kun kasken on hommat.Kun tauonpaikkaa ottaa voi kaiken jättää, kun palaa äärelle pöydän on tekemiset siinä jälleen. Tiedän tunteen ja on rento olo. Joka naiselle olisi oma soppi tai nurkka tarpeen koska miehille ja lapsillekin ne järjestyy. Onnea ja on kauniista ja mielenkiintoisia tavaroita hyllyt täynnä.

  VastaaPoista
 17. Houkuttavaa! Minne Aaprami mahtuu? Pääsikö olkkariin?

  VastaaPoista
 18. Voi että. Oma nurkka. Kaikki lähellä. Oma pöytä. Tavarat SAA jäädä pöydälle lojumaan. Iso hylly. Hyllyssä kaikki esillä. Inspiraatio itsessään, tuo hylly tavaroineen. Voi että. Oma nurkka. Oma pöytä. TAHTOO KANS!!!!! (... milloinkahan se meidän eka kersa olisi valmis muuttamaan pois kotoa...)

  VastaaPoista
 19. Aivan ihana nurkka. Tuommoiseen pitäisi olla kaikilla mahdollisuus.

  Hiukkasen kateellisena katselin kuvia. Ehkäpä itselläkin on lähivuosina mahdollisuus ikiomaan nurkkaan :)

  VastaaPoista
 20. morso: helpottaa kummasti kun saa kaikki kamat (jonkunlaiseen) järjestykseen ja yhteen paikkaan. ennen nämä kaikki olivat siellä ja täällä

  sirkkis: kyllä nuot edelleenkin hätyyttää :) tietty hyvää on se että Nurkan vieressä on heti poikain huone. Samalla voi seurata mitä ne puuhaa ja välillä olla järjestysmiehenä.

  Minusta kuitenkin tuntuu että miehillä on vielä ankeammat harrastusmahdollisuudet kerrostaloissa ja rivitaloissa, varsinkin jos niillä on perinteisiä miesten harrastuksia, niinkuin autojen roplaaminen tai joku nikkarointi. höyläpenkki keskellä olkkaria ei ehkä ole se paras ratkaisu?

  pirle: aapami on jo suht vanha eikä jaksa kiivetä portaita. lämmittelee takan vieressä alakerrassa.

  hanna: minkäs ikäinen se teidän ykkönen onkaan?

  tess: pidän sulle peukkuja! oma tila on aika ihana juttu!

  VastaaPoista
 21. Meidän ykkönen on 15v, joten ei tässä nyt enää niin montaa vuotta ehkä ole jäljellä, ellei hepusta sitten tule joku 'peräkammarin poika' (ukkokulta kyllä meinaa pitää siitä huolen, ettei tule). P.S. Isäni rakensi aikanaan reilun vuoden kanottia meidän rivarin olkkarin pöydällä. Oli siinä äitilläni kestämistä. Itse en muista aikaa mitenkään ankeana ;o)

  VastaaPoista
 22. Miten ihana! Ja missä mun on?!!

  VastaaPoista
 23. Oi kun tuommoisen omistaisi. Minulla on langat laatikoissa makuuhuoneen nurkassa, kirjat ja muut tilpehöörit vähän siellä ja täällä, mihin on mahtunut ja kudon olohuoneessa tuolissa, jonka viereiselle pöydälle on kertynyt vähän sitä ja tätä neuletarviketta. Haaveena on, että kun saadaan tytöille vinttiin nettipiuha, niin saan tuosta yhden huoneen omaan käyttööni.

  VastaaPoista
 24. *"Sieltä Nurkka löytyypi, oikotie piste fi"* (Tämä ei ole maksettu mainos, jostain tuli päähän soimaan näitä kommentteja lukiessani..) Kateellisen onnellinen sun puolesta!
  =)

  VastaaPoista
 25. Anonyymi18.17

  Hieno homma.
  -äiti-

  VastaaPoista
 26. Samanlaisesta haaveilen minäkin, onnittelut Nurkan saaneelle!

  VastaaPoista
 27. Leena20.20

  Inspiroivalta näyttää :)Ja nythän mä hokasin että mulla on noi samat jalat oottamassa tasoa. Kunhan näistä suurista suruista selviää niin ehkäpä jaksaa muutakin kuin vain katella kauniita kuvia Coastal knitsistä.

  VastaaPoista
 28. Näyttää hyvältä. Pitäisiköhän minunkin siivota oma nurkkani tuolla kodinhoitohuoneessa...

  VastaaPoista
 29. Anonyymi16.07

  Soile,
  Ei se ole yhtään kummalista, että asettelelee tavaroitaan pitkään kirjahyllyyn ja pitää jostakin hyllystä enemmän kuin muista. Mulla on kirjoja, lehtiä, elokuvia, matkamuistoja ja käsityölaatkoita varten 2 kirjahyllyä, yht 40 hyllymetriä tilaa, ja suunnittelen sen esille panoa jo nyt, ennen kuin tiedän, missä (maassa) ja milloin tuon hyllyn kokoan. op

  VastaaPoista
 30. Kivanoloinen käsityönurkkaus! Inspiroivia ajatuksia ja paljon, paljon tekemisen iloa! :)

  VastaaPoista
 31. Aivan ihana puuhanurkka, etenkin olen kateellinen sun hyllytilasta!

  VastaaPoista
 32. Oi kun ihanainen nurkka!!! Tällaisesta minäkin haaveilen, nimim. nykyinen asunto kokonaiset 40m2 josta toimivaa työskentelytilaa 0,25 m2.

  VastaaPoista