lauantaina, heinäkuuta 23, 2011

Omalla maalla

Olin aivan varma että palstalla odottaa oikea rikkaruohohelvetti. Sepä oli kuitenkin yllättävän siisti. Pari tuntia, pari litraa hikeä, ja johan taas oli iskussa. Samalla poimin satoa pöytään: romanesalaattia, mangoldia, punasipulia, parsakaalia, keräsalaattia sekä - ei kurkkuja vaan - kesäkurpitsaa. En tiedä mihin ne kaksi isoa kesäkurpitsaa ovat pellolta kadonneet, lintuja en taida tällä kertaa syyttää. Otin sitten nämä kaksi pikkiriikkistä mukaan. Hyviä olivat.

Parsakaalista olisi pikkasen kysyttävää: ne kukinnot ovat aika vaatimattomat verrattuna lehtiin. Ei mitään semmosia rykelmiä kuin kaupan parsakaaleissa. Pittääkö niille tehdä jottain? Latvoa?

6 kommenttia:

 1. OOOH. Varmasti omat kasvatetut salaatit ja muut kasvikset maistuvat parhailta.

  VastaaPoista
 2. Kesäkurpitsat kannattaa käyttää aika pieninä, ovat silloin parhaimmillaan. Herkullisen näköiset eväät. Njam.

  Kun perusteellsesti kitkee ajo heti alkuunsa, niin pääsee myöhemmin vähemmällä; alkukesän uurastuksesi ei ollut turhaa!

  VastaaPoista
 3. enkuli: hyvältähän ne, ja on niin helppoa hakea kun on niin lyhyt matka

  morso: kyllä näitten pitäisi vieä pikkasen jaksaa kasvaa, nämät olivat peukalon kokoisia :) tuolla pellolla taitaa nyt vaan olla pikkasen liian kuivaa, koska aika moni kurpitsa näyttää kuivuvan kokoon. kurkuista lienee turha haaveilla

  VastaaPoista
 4. Anonyymi18.42

  Olikos nuo parsat siemenistä vaiko taimista ?
  Josko ensi kesänä kokeilisin minäkin. Väri näyttää ainakin hyvälle, miten lie maku.
  -äiti-

  VastaaPoista
 5. Jokusen kerran parsakaalia kasvattaneena sanoisin, että kukinnon kokoon vaikuttaa paljon ainakin lajike. Itsellä on ollut lähinnä pienen kukkatertun tekeviä, mutta ne saattavat lykätä sivuversoja koko loppukesän.

  VastaaPoista
 6. Villapallo7.05

  Tuolla aiemmin harmittelit herneiden taimen katoamista parempiin suihin, niin vinkiksi (itsekin olen kantapään kautta sen todennut) että hernemaa kannattaa laittaa visusti harson alle niin pitkäksi aikaa kun herneenverso on jotain 10 cm korkeat. Mustaharmaatakkiset syö ne muuten, ne on niin herkkua;-)

  VastaaPoista