lauantaina, kesäkuuta 18, 2011

Sadetta odotellessa

Pienviljelijä on jo kovasti odottanut sadetta. Ei vain näy eikä kuulu. Palstalla ollaan jo aika nuutuneita. Tänään kaupungilla tuli kovastikin vettä, mutta meillä paistoi vaan aurinko. Toki olen tietoinen, sääkarttoja tarkasti seuranneena, että huomisesta alkaen sataa vettä ja sille ei sitten loppua näy.

Omassa kukkapenkissä kuitenkin kukoistetaan. Etupihalla alkaa olla jo aikamoinen viidakko.

Alppiruusu on kukassa ja sen juurella luikertelevat jalokielot ovat villiintyneet suuriksi ryppäiksi.

Meillä olikin muutama päivä sitten aika reipas kielon tuoksu etuoven vieressä. Mikäs siinä, ihana tuoksuhan se on.

Etupihalla on myös valkoista särkynyttä sydäntä. Tuntuu olevan kaksiväristä kumppaniaan sinnikkäämpi tyyppi. Tai sitten se on paremmalla paikalla kuin takapihalla oleva rimpula.

Ei takapihallakaan huonosti mene. Tosin omenapuu ei tehnyt kuin muutaman kukan. Yleensä se on aivan valkoisenaan, mutta nyt oli varmaan alle kymmenen kukkaa. Jättilaukkojankaan ei noussut kuin yksi. Veikkaan syyllikseksi eräitä pieniä elukoita, joiden yksi edustaja istui tänä aamuna kukkapenkissä. Lähti aika äkkiä karkuun...

Ritarinkannukset, ukonkellot ja peurankellot rehottavat mikä kerkiävät, ja pioniinkin on tullut jo iso määrä nuppuja. Tosin tämän raitapöksyn pitää malttaa vielä hetki. Pionit räjähtävät kukkaan siinä 7. heinäkuuta.


9 kommenttia:

 1. Anonyymi19.54

  Kiva kuulla, ettei muidenkaan omenapuilla mene hyvin. Omani ei ole tehnyt ainoatakaan kukkaa, naapurin omenapuussakaan ei ole kukkia näkynyt eikä läheisen lastentarhan omenapuissakaan ole kukkia... Kohta on sentään juhannus...

  VastaaPoista
 2. marja: onkohan niillä jokin yleinen mökötys? ihan pirteältä puu kyllä vaikuttaa, lehteä pukkaa ja oksat venyvät. Mutta ei kukkia. Eikä niitä kyllä enää tulekaan,

  Ja sitä sadetta tuli aikalailla heti kun sitä täällä menin toivomaan :)

  VastaaPoista
 3. Meillä omenapuut kukki heikosti tänä vuonna. En pane pahakseni. kelalrissa on vielä purkkikaupala omenasosetta. :)

  Vai kaivataan siellä sadetta. Tällä kaipasin pisaranväliä pihahommille, onneksi selalinen tuli iltapäivällä, lämpökompostoriurakka on nyt tältä kesältä hoidettu.

  Mulla on pionit jo miltei ohi kukkineita. Ja ne, jotka oli vielä kukassa, on nyt sateen runtelemia. Toivottavasti teillä on kaunis kukinta edessä.

  VastaaPoista
 4. morso: sen jälkeen kun palstahommat sain valmiiksi ei ole satanut. jos yhtä pientä iltaista kuuroa ei lasketa, eikä tämänkään päiväistä kuuroa. Joten kuivaa on ollut.

  Me ollaan sen verran pohjoisessa ja mun takapiha pioneineen on suoraan merelle päin, niin kukinnat sun muut tapahtuvat hieman myöhemmin.

  VastaaPoista
 5. Mulla oli omena täynnänsä kukkaa, mutta se pudotti ne miltei oitis. Nyt syynään oksia myötäänsä, että pullistuuko yhtään. pelottaa vähän, etteivät kimalaiset ehtineet edes havaita koko kukintaa. Ja jättilaukat on mullakin kadonneet yhdestä penkistä. Luullakseni ne jäivät muiden kasvien varjoon tai jotain, koska alku niillä oli lupaava, mutta muiden kasvien kiriessä ne lörpsähtivät täsysin. Siirrän ne jatkossa väljemmille vesille.

  VastaaPoista
 6. Kauniita kuvia. Olen kuullut omenapuiden kukattomuudesta muiltakin tänä vuonna. Toivotaan kuitenkin parasta...

  VastaaPoista
 7. Työpaikkani pihalla on monta vanhaa valtavan suurta omenapuuta. Yleensä piha on täynnä suuria omenankukkapilviä, mutta tänä vuonna ei kukaan meistä ole bongannut kukan kukkaa. Harmillista tosiaan, kovasti kuvia olisin niistä halunnut mutta ehkäpä ensi vuonna...

  VastaaPoista
 8. outi: oisko se ollut se kuumuus mikä sai kukinnan jotenkin sekaisin? koska ei tähän aikaan yleensä ole hellettä.

  wrs: tähän ei taida toiveet auttaa, kukinta oli ja meni. toisaalta tuo on rautatieomenapuu eli täysin koristekasvi. kyllä niitä omenia syödä voi muttei ne hyvälle maistu

  nanna: eli joku yleinen omppupuitten mökötysjuttu

  VastaaPoista
 9. Herkullisia kuvatunnelmia sinulla!

  VastaaPoista