sunnuntaina, kesäkuuta 05, 2011

Erimielisyyksiä

Nyt tulee pitkä ja polveileva juttu, asiaankin kyllä päästään. Sitten lopuksi.

Juttu alkaa niin että eilen istutin avomaankurkut. Ne olivat semmoisissa turveruukuissa, joista repäisin reunat pois. Päätin sitten laittaa sen ruukun kaistaleen maahan, siihenhän se maatuu. Päälle kippasin sitä kallista olkikatetta. Ja avot kun oli hyvä.

Illalla oli sitten sen verran kova tuuli, ja mielessäni ajattelin kuinka oljet, ne kalliit, leviää pitkin peloja. Koska tuuli ei näyttänyt aamullakaan laantumisen merkkejä, päätin mennä pellolle kastelemaan oljet. Märkänä eivät ehkä niin laajalti leviäisi. Hämmästys oli aikamoinen kurkkujen luokse tultua, koska kaikki turveruukkujen kaitaleet olivatkin olkien päällä eivätkä alla. Hautasin ne takasin olkien alle ja kastelin sekä taputtelin oljet tiiviisti maata vasten.

Sitten tuli käytyä puutarhalla ja siellä mieleeni juolahti kysyä hallapeitettä. Sen kun voisi viritellä kurkkujen päälle, jottei oljet pölise pitkin maita ja mantuja. Hallapeitettä ei ollut, mutta tarhuri suositteli käyttämään esim. vanhoja lakanoita. Ne ajaisivat asiansa hyvin.

Sitten iltapäivällä piti lähteä näyttämään anopille tiluksia ja silloin selvisi, miksi turveruukun kaitaleet eivät pysy oljen alla. Penkissä näet istui varis tonkimassa täydellä tohinalla kurkkupenkkiä. Siellä pölisi niin oljet kuin turveruukutkin. Tämän takia meidän kasvimaalla on nyt ruusukuosiset pussilakanat.

Ja koska hihat ovat nyt hieman kärynneet kyseisen elikon kanssa, (ja lapsetkin pitävät kamalaa mekkalaa 24/7) niin on pitänyt neuloa uudet. Hihojen väliinkin tulee jottain. Kunhan tältä elikoitten kanssa telmuamiseltani kerkiän.


15 kommenttia:

 1. En voi kyllä kuvitella hienompia hihoja palaneiden tilalle :)

  VastaaPoista
 2. Josko ne entiset kärtsäsivätkin, nuo uudet kyllä ovat kylläkin huikeat.
  Koskapa sitä ei likkalapsi pihaansa kattaisi ruusun kuoseilla. Kukkia kuin kukkia, eikö?

  VastaaPoista
 3. erika: vähän niinkö Fenix-lintu tuhkasta? :D

  wrs: kukka ku kukka. onpahan edes joku kukka

  VastaaPoista
 4. Voi mitkä hihat, innolla odotan hihojen välinkin näkemistä!

  VastaaPoista
 5. mie laitoin hallaharsoa kasvimaalle kun meilläkin joku sieltä viherkatteiden alta kävi tonkimassa sipulit ylös maasta. Nyt pari viikkoa myöhemmin kasvimaa on saanut olla rauhassa.

  VastaaPoista
 6. Voi mikä varis! Hyvä että sait sen kuriin.
  Hihat ovat UPEAT. Odotan jatkoa jännityksellä :D

  VastaaPoista
 7. Voi kun minäkin haluan tuollaiset hihat. Ja villatakin siihen jatkoksi. On sulla vaan niin erikoisia malleja plakkarissa ettei kellään muulla.
  Pahuksen varis, mitähän se luuli löytävänsä.
  Minäkin vielä tänään kylvin vähän sitä ja vähän tätä. Muutaman vuoden vanhoja tillin-, porkkanan- ja punasipulin siemeniä. Laitoin semmoset 70cm:n pätkät. Ihan vaan todetakseni että itääkö niin vanhat siemenet enää. Illalla vielä kylvin päivän lionneet 30 kpl hajuherneitä. Niihin oli päivän aikana tullut liotuksessa jotain niinkuin itua. Nekin siemenet oli itse kerätty ja pussin päällä luki 2001.

  VastaaPoista
 8. Upeat hihat! Kannatti polttaa entiset.:D Mulla on kans täällä lintuprobleemi. Ovat turhan uteliaita sen suhteen, mitä täällä siileille tarjoillaan. Tykkään variksista kovasti, mutta aika äkäisiä lähtöjä on täälläkin annettu. Auttaiskohan täälläkin ruusulakanat? Jos peittelisi siilin kupin?:DDD Tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
 9. no on kyllà ihan jàrkyttàvà upeat hihat! ihailijana satunnainen kulkija sisliasta :)

  VastaaPoista
 10. Hihat ovat todella kauniit, hienot kuvioinnit ja vastavärit!

  VastaaPoista
 11. Mielettömän ihanat hihat! Ite olen ihan tumpelo kirjoneuleiden kanssa. Ajatuskin noiden hihojen neulomisesta saa kämmenet hikoamaan. :D Todella kauniit ovat ja upeat värit olet valinnu.

  VastaaPoista
 12. Johan on hihat! Ethàn vaan noita nyt polta sen variksen takia. Varmaan Nivalasta saisit katetta vaikka kuinka paljon. Vaikka kyllà ruusulakanat aina kauniimmat on!!!

  VastaaPoista
 13. Ihanalla tavalla kirjoitat, tarinaa... :) Noora

  VastaaPoista
 14. Anonyymi18.18

  Kurkut saivat kauniit peitot, jospa nyt hyvin kasvavat.
  Ja hihat on aivan ihanat.
  -äiti-

  VastaaPoista
 15. that is great.


  goed job!


  Conny

  VastaaPoista