lauantaina, maaliskuuta 05, 2011

Reissussa rähjääntyy

Helsingin tuomisina on räkätauti. Kas kummaa kun se tauti aina osaakin iskeä loman alussa, mistä se tietääkin? Tuli sieltä toki muitakin tuomisia. Kun virallinen osuus oli ohi, karautin Oulunkylään Lankamaailmaan. Ja olihan se kulkaa paikka! Siellä oli lankakerä poikineen, saattoipa pari tytärtäkin olla. Ihanhan siinä meni pieni pää sekaisin, ajatus jos toinenkin singahteli kallon sisällä.

Kaikista tiiviimmin tuli pyörittyä alpakkapöydän ympärillä. Ihanan pehmoista, eettistä alpakkaa en voinut vastustaa. Niin pehmeää ja kuohkeaa ja kaikkea parhautta mitä kuvitella voi. Ihan en ole varma mitä tästä teen, joku muheva kaulan ympäri kieputettava tai pikkuinen liivi tai jottain. Olisikohan pitänyt ostaa vielä yksi vyyhti?

Sitten kun alpakkaan vielä laitetaan silkkiä, niin sisäinen harakkakin tykkää.

Alpakkapyödällä oli kyllä vaikka mitä kivaa, joka jäi kaihoisasti takaraivoon pyörimään. Niinkuin esimerkiksi kaikki Viking Garnin alpakkalangat. Ihania värejä, mahtava pehmeys ja kuohkeus. Oi ja voi! Kaikkea ei kuitenkaan voi mukaansa ottaa.

Tämä ihanuus oli kuitenkin hankittava. Siitä lisää sitten toisella kerralla. Tuohon kauppaan on kyllä päästävä uudestaan.

Tällä kertaa oli kuitenkin kiiruhdettava vauhdilla takaisin kentälle, missä sitten sai huomata että lähtöä lykättiin reilulla tunnilla. Toiveeni koneen pidättelystä siis toteutui...

16 kommenttia:

 1. No vaan eikös tuo eka lanka näytä ruskealta? Ihanaahan se on (minä tykkään kovasti), en vain ole osannut yhdistää sinua ja ruskeaa samaan tilaan aiemmin.:DDD Kuulostaa tuo kauppa houkuttavalta, harmi että on niin kaukana.

  VastaaPoista
 2. outi: kyllä se on ruskeaa. tai olisiko sen ennemminkin tumma beige. tumma ruskea se ei ole. Se vain puhutteli minua, ravisteli suorastaan. Vähän olen hämmentynyt itsekin.

  Niillä on muuten Tampesterissakin kauppa. Lupasivat postillakin lähettää jos on kiihkeästi jotain vailla.

  VastaaPoista
 3. Höm, mikä tuo alin on?

  VastaaPoista
 4. Kiva, kun kone odotti, että ehdit käydä Lankamaailmassa :-)

  Minä olen hemmoteltu, sekä Ogelin Lankamaailma että Lankatalo Priima kävelymatkan päässä kotoa, mutta useimmiten käyn Lankamaailmassa (sinne pääsee kärryttelemään lasten kanssa, Priiman hissiin ei mahdu ilman että kasaa vankkurit) ja juurikin se alpakkapöytä on vakiopysäkkini. Ihan takaseinällä on ihania merinovyyhtejä, ohuen ohuita, niitä hiplaan myös, mutta muuten minusta tuntuu, että siellä on kamalan paljon akryyliä ja muuta keinokuitua. Jäikö Sinulle sama mielikuva vai onko tämä vain oma luulemani?

  Piti kommentoimani myös tuota edellistä postaustasi, se tuntui hauskalta sattumalta: itsellenikin iski neulejumi, jota lääkitsin neulomalla juurikin tiskirättejä. Ensimmäiset ikinä. Ja kolme kappaletta. ;-)

  VastaaPoista
 5. Voi olitpa ostanut hämmästyttävän värin itsellesi , ruskeaa. Minun mielivärejäni ovat kaikki ruskeaan vivahtavat. Kutittaako alpakki-silkki lanka yhtä paljon kuin pelkkä alpakka. Himo iski tuohon alpakka-silkkiin ja tuo väri ah ja voih niin ihanaa.

  VastaaPoista
 6. Minulla on vähän samanlainen fiilis Lankamaailmasta kuin Kottbylla. Mutta ehkä ovat sitten lisänneet luonnonkuitujen määrää sitten viime käyntini. Ihania lankoja olit kyllä hankkinut !

  VastaaPoista
 7. Oletko koskaan kuullut, että pitää varoa, mitä toivoo, koska se saattaa toteutua? ;)

  Ihania lankoja olet kaivellut mukaasi. Ogeliin ei mulla ole noin pitkä matka, mutta en ole vielä uskaltanut mennä sinne, koska olen päättänyt, että langalla pitää olla tarkoitus ja mahdollisuus tulla tehdyksikin järjellisen ajan kuluessa. Nyt on villatakki kesken ja varmaan neljään sukkapariin lankaa plus kaikki jämävarastot.

  VastaaPoista
 8. Neuleplääh selätetty? ;)
  Outi

  VastaaPoista
 9. mokkakissa: siitä kerrotaan seuraavalla kerralla, mutta lankammailmasta sekin löytyi

  kottby: taisi niillä akryyleillä olla oma pöytänsä ja efektiäkin löytyi, kunnon bling blingiä. Mulla taitaa olla joku alpakka-silkki yms. tutka joten löydän semmosten äärelle heti. toki sekoitelankoja kuten maijaa ja jannea yms. löytyi. Siellä yhdellä takaseinällä oli jotain tinde tms. yksisäikeistä, jossa oli aivan mahtavat, kiiltävät, hehkuvat värit. sitten ne pussilangat olivat kyllä älyttömän edukkaita. Siinä pyörittelin pitkään ja hartaasti erästäkin natur uld pussia...

  sirkkis: tuo alpakka ei kutita yhtään. tein testit kaulaa vasten jo kaupassa. Ja nuot alpakka-silkit vasta hassuja onkin. yhdessä pikku pallerosa on 200 metriä lankaa. Ja se Viking Garnin alpakka silkki se vasta ihanaa olikin! Niitäkin oli välillä korissa...ruskea, vähän ehkä erikoinen valinta, mutta silti se oli ihana

  marika: mun on vähän vaikea vertailla kun tää oli eka kerta. mullejäi fiilis että siellä oli paljon hyvää peruslankaa järkevillä hinnoilla.

  morso: tuolla periaatteella en saisi ostaa lankaa moneen vuoteen. Tokinoita omia varastoja pitäisi saada pienemmäksi, mutta niinhän on pitänyt tehdä jo vuosien ajan, eikä se ole siitä muuksi muuttunut...

  o: en osaa vielä sanoa, lankoja ainakin on ihkutettu :)

  VastaaPoista
 10. Tuo ihanuus kyllä on aika houkuttelevannäköinen ihanuus, mikä sitten lieneekään.

  VastaaPoista
 11. Jakokommentti... siis tääm mun ostamattomuus on osittain sitä, että niitä langanjämiä on jo muutama laatikko, taita olla jotain kummaa muovilankaa pariinkin puseroon, jos keksis ketä niillä kiusaa, ja sitten on kuusi latikollista kankaita ja piirongillinen askartelutarvikkeita ja... Ne uudet langat vaan ei mahdu mihinkään. Ja astma vaivaa, joten pölyn kerääjiä pitää vältellä. ;)

  VastaaPoista
 12. Mikä, mikä ihanuus? Langat on niin laatukamaa.

  VastaaPoista
 13. Toi alin IhaNuuS on just semmonen mitä mäkin haaveilen ostavani, tosin toisessa värissä!

  VastaaPoista
 14. pikkusisko: eikös näytäkin kivalle? kunhan saan tuon kuvaajani kuosiin, laitan sen ottamaan otoksia

  morso: on niitä langan jämiä siunaantunut tähänkin huusholliin, mmistäleinee tulleet? Viime syksynä lahjoitin niitä koululle, tykkäsivät kovasti. niillähän on kässäkeroja ja semmosita, mutta materiaalipula on valtava

  pirena: malta vielä hetki :)

  kristiinaS: näitä taisi olla kolmella eri väriteemalla. Ja ne huovutetulle villalle kirjaillut takit olivat kans aivan äärettömän kauniita, ja 30-40 euroa halvemmat kuin täällä!

  VastaaPoista
 15. Alpakka silkki on parhautta tällä hetkellä. Erityisesti mulperisilkin kanssa, ihana kiilto. Ei kutita. Omassa työssäni dropsin alpaca silk, kun en jaksanut etsiä netistä muita merkkejä. Ihanaa lankaa.

  VastaaPoista
 16. Mitä, löytyykö sieltä tuollaisia herkkuja? Nyt mulla harmittaa, viikolla menin useammankin kerran tuosta ohi, mutta en käynyt, kun mielikuva on ollut ihan jotain muuta. Seuraavalla Helsingin reissulla täytyy kyllä käydä.

  VastaaPoista