tiistaina, maaliskuuta 08, 2011

Hän neuloo taas

Reilu viikko sitten käytiin eräässä peliliikkessä seuraavanlainen keskustelu. "Äiti, osta meille tämmöiset Little Big Planet -pehmot." En sitten ostanut, vaan sanoin tekeväni pojille sellaiset. Siitä lupauksesta on sitten muistuteltu suhteellisen tajaan, noin viiden minuutin välein.

Sunnuntaina Ravelryä selatessani ne pikku maanvaivat tulivat taas muistuttelemaan lupauksestani, ja siitähän oli sitten kätevä katsoa että mahtaisiko sellaiselle olla ohjetta. No, olihan sille. Latasin ohjeen, karautettiin lähi Ässä-kauppaan ostamaan ruskeaa lankaa ja sitten nitkutettiin niin maan vietävästi.

Ohjeesta on sanottava että joko en ymmärrä lukemaani tai sitten ohjeessa on virhettä toisensa perään. Jotenkin kuitenkin kallistuisin jälkimmäisen puolelle. Kavennukset menevät ihan ok, mutta likipitäen kaikki lisäykset vaativat uudelleen laskentaa. Tämä niinkuin varoituksena, jos mallille lämpenette.

Lisäksi madalsin päätä ettei siitä tulisi ihan kamalan kokoista. Samoin kaikki palat on neulottu suljettuna neuleena ja pää on neulottu vartalon jatkoksi, ettei tartte sitten saada raivotautia saumauksesta yms. viimeistelyistä.

Ja kyllä, niillä on neulotut sormet! Oi tätä askartelu-paskartelun onnea...mutta ne on nyt tehty, eikä kokoajan joku ole mussuttamassa korvan juuressa että milloin teet ne ukkelit?

Palkinto toki rapsahti kun näki miten iloisia pojat ukkeleistaan olivat sekä ihan fyysisessäkin muodossa: kirpparilta löytyi pitkään havittelemani lasikapistus. 30-40 euroa halvemmalla kuin taannoisilla antiikkimessuilla.

Pulkkamäessäkin tuli laskiaisen kunniaksi käytyä, reissu loppui siihen kun kynnin poskellani hankea metrin matkalta. Saas nähdä minkä väriseksi se tästä jalostuu.


15 kommenttia:

 1. maijanmaja16.18

  Mä en olis halunnu sittenkään nähdä tätä postausta.. : ) Tekis meinaan kauheesti mieli yllättää lapset noilla tyypeillä, mutta ajatuskin noin pienestä neulomisesta hirvittää.. ja halukkaita ottajia olis neljä.. Jos vaikka yks yhteinen aluksi.. Mainiot ne kyllä on.

  VastaaPoista
 2. Oih. Olisi kelvannut minullekin tuollainen kirpparilöytö.

  VastaaPoista
 3. Neulotut sormet!? Minä pissaan housuuni täällä, naurattaa niin kauheasti.:DDD Äidinrakkaus; se ylittää kaikki esteet! Ja arvaa vaan, olenko löytänyt kirppareilta yhtään mitään? No en. Tuo pullo ei taida olla näiltä nurkilta. Niin, käytkö kylillä joku päivä tällä viikolla vai paranteletko poskeasi?

  VastaaPoista
 4. Mä sain yhden tehtyä, toinen odottelee kasaamistaa. Ja koko ajan siitä muistutetaan... huono omatuntu jäytää, mutta ne sormmet...

  VastaaPoista
 5. Hei, noi sinun ukkelisi ovat paljon ilmeikkäämmät kuin ohjeessa - hymykin aidompi :) (Nuo ajat onneksi meillä ohi, olisi pitänyt nykertää kolmin kappalein...)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi20.28

  Eivät oo vielä vaatetusta toivoneet? Veikee vekara. Pitänee suhtautua ohjeeseen varauksella ja vetoketju jää kyllä laittamati

  VastaaPoista
 7. Huh huh. Ja mua naurattaa tuo maljakko. Laita kuva poskesta.

  VastaaPoista
 8. Apua, MITEN sä neuloit noi sormet??! ;) aikas hienot ukkelit, etten sanois!
  Outi

  VastaaPoista
 9. maijanmaija: aika nopeesti tommosen yhden ukkelin vääntään, kolme-neljä tuntia. Mutta neljännen kohdalla voisi jo vähää kyllästyttää... :)

  judiuni: tuolla kirpparilla missä käytiin oli aika paljon värilasia, ja ihan ok hinnoilla.

  outi: neulotut neulotut, vähän meinasi herne pyörähtää radalta kun ohjeesta ne huomasin...
  olisiko perjantaina mitään?

  sahrami: ei sormet sitten loppupeleissä olleet niin pahat. kait teit kappaleet suljettuna ettei tartte saumoja äkertää?

  pirle: mä ostin palan mustaa huopaa, josta sai tuon suun. Siinä ohjeessa se oli nin erinäköinen viivasuineen

  marja: voi kuule, kyllä ovat! Toinen haluaisi ukkelilleen pipon ja toinen paidan. Vetskarinhan voi tehdä silleen että ottaa rikkinäisestä vetskarista sen vetimen ja kiinnittää sen ukkeliin ja sitten langalla ompelee vetskarin hampaat

  mokkakissa: kun se pahin punotus meni ohi, niin ei siitä sitten jäänyt jäljelle kuin pari naarmua. Toki poski on vähän turvoksissa, mutta ei silviisiin että siippaa katsottaisiin epäillen

  o: sormet tehtiin tasona, kolme kerrosta ja sitten vedettin lanka silmukoiden läpi ja ommeltiin sormen reunat, sitten siirryttiin seuraavaan sormeen.

  VastaaPoista
 10. Ihanat ukot :-). Nämä voisi kelvata meillekin, mutta onneksi jälkikasvu ei ole nyt kotosalla kurkkimassa selän takana.

  Alempana puhuit neuleähkystä, allekirjoitan juttusi ihan täysin! Ennen selasin käsityölehtiä edestakaisin ja tiesin jo kansikuvan perusteella, mitä lehti sisälsi. Nykyään pyörin netissä. Kumpiko parempi?

  VastaaPoista
 11. Laitetaan mietintämyssyyn. Saattaa olla, että ajelemme maaseudulle silloin. Laitan spostia tulemaan torstaina.

  VastaaPoista
 12. ellimelli: se että on paljon valinnan varaa on todella hyvä juttu. Mutta sitten kun sitä valinnan varaa on niin paljon ja kokoajan tulee kaikkea lisää, niin tulee ähky.

  outi: kattellaan, kyllä joku sopiva sauma löytyy.

  VastaaPoista
 13. Sä se slöydät vaikka mitä aarteita, wau! Pitääkin käydä ratsaamassa Oulun kirpparit, kun taas sinne parin viikon päästä tulen viihtymään.

  Sormien neulominen kuulostaa aika äärimmäiseltä asialle omistautumiselta. Lopputulos on kyl mainio.

  VastaaPoista
 14. vilma: nyt pitää tuottaa pettymys, tuo löytö on tehty Jyväskylästä Seppälän kirppikseltä. Oulussa värilasia löytyy hyvin Kontin kirpparilta. Se on Limingantullin Prisman takana

  VastaaPoista
 15. Anonyymi20.20

  Mikä tuo maljakko on nimeltään ja paljonko maksoit siitä? Kaunis on :)

  VastaaPoista