lauantaina, helmikuuta 05, 2011

Purkutuomio

Palataanpa tähän kovan onnen paitantekeleeseen. Ei se sitten, hyvistä yrityksistä huolimatta, taipunut kenenkään paidaksi. Isommalle se on liian kapea ja pienemmälle mekko. Taisin olla niin keskittynyt tuon kaarrokkeen kavennuksiin että jäi sitten se koko asia vähän jalkoihin.

Kirjoitin ettei neulekuvio ole kirjoneuletta. Siltä se kuitenkin näyttää, mutta teknisesti ottaen ei ole sitä. Neule neulotaan raidoilla ja siinä sitten nostellaan silmukoita, jolloin syntyy kirjoneulemainen pinta. Kierroksella käytetään siis vain yhtä väriä. Laitan tähän oheen kaavion, jos joku haluaa kokeilla.

Itse tykkään kovasti tämmöisestä kuviosta, ja sitä on tosi nopsa ja helppo neuloa. Kaarrokkeessa kaventelin silmukoita siten että ensimmäinen kavennus tehtiin pallon keskellä, yksi silmukka pois ja pallon keskellä on neljän sijasta kolme. Seuraavat pallot eivät mene täysin linjassa, mutta ei sitä niin huomaa. Seuraava kavennuskierros on taas pallon keskellä, nyt pallon keskelle jää kaksi silmukkaa. Kolmas kavennuskierros on pallojen vlissä, jolloin pallojen väliin jää yksi silmukka. Seuraavan kierroksen pallot menevät vielä enemmän miten sattuu, mutta ei sitäkään nyt mitenkään erityisesti huimaa. Neljännen kavennuskierroksen tein sitten pallorivien välissä. Ja jos sittenkin vielä kavennuksia tarvitaan, niin pallorivien välissä.

Nyt vaan pitäisi keksiä mitä teen tämän paidan kanssa. Fiksuin juttu olisi ehkä purkaa kaarroke sekä pätkä vartalo-osaa ja hihoja. Siten saisin koko höskän lyhyemmäksi, ja paita kävisi tuolle pienemmälle vipeltäjälle. Tosin hihat ehkä pitää purkaa kokonaan. Täytyy kyllä myöntää etten ole purkajatyyppiä. Mutta kun lanka on ihana ja kuvio kiva sekä paita periaatteessa kaunis, niin kaitpa se vaan täytyy punnertaa?


22 kommenttia:

 1. Paita on tosi ihana, ja tuo "kirjoneule" on kaunista. Ja langatkin oli niin laadukkaita, että olisin purkamisen kannalla... mua ainakin eniten harmittaa se, että hyvät langat menee hukkaan, jos tuotos jää kuljeksimaan käyttämättömänä!

  VastaaPoista
 2. Minä olen täällä ehtinyt jo kovasti ihmetellä tuota neuletta, mutta selvisihän se nyt :-). Täytyy kokeilla tuota joskus. Purkaminen on kökköä, mutta kuten PikkuUnelmiakin sanoo, vielä tylsempää on se, että hienosta neuleesta tulee ihan turhake. Pinnistä siis vähän, kyllä lopputulos palkitsee vaivannäön!

  VastaaPoista
 3. Ensin kiitos tekniikkaohjeesta.
  Niin on näyttävä ja persoonallinen neule, että kaipa sinä sisukkaana jaksat muokata sen mieleiseksi ja sopivaksi, tsemppiä!

  VastaaPoista
 4. Ihanan värinen. Saako tuota lankaa Oulusta, en jaksais alkaa tilaamaan mistään kun kulut maksaa kohta enemmän kuin lanka? Meillä Pökkylän Punaisen Tuvan neulekahvilassa eräs neuloja neuloi tuosta langasta tilaustyönä mekon kirjoneuleella. Oli ollut kivaa neuloa. Mekon näet www.pokkula.vuodatus.net. Ja kiitos kun laitoit "kirjoneuleen" ohjeen. Tuota vois kokeilla.

  VastaaPoista
 5. pikkuunelmia: kyllähän tämä on purettava, osittain. Ihan atomeiksi ei tartte mennä, koska ympärysmitta on pienemmälle sopiva.

  ellimelli: tää tekniikka on aika hauska. jos tämmöstä tekisi oikeana kirjoneuleena niin olisi aikas hidasta hommaa

  pirle: ole hyvä vaan, tämä kuvio ei ole minun keksintöni, kunhan sovelsin

  maila: felted tweedä saa Oulusta esmes Lumoavasta Langasta. Ruskeata lukuunottamatta kaikki on ostettu sieltä. Ja tuota ruskeatakin on listoilla. Menekki on kutakuinkin 3 kerää ruskeaa ja kerä kutakin kolmea kuvioväriä

  VastaaPoista
 6. Näitä pähkäilyjäsi on tosi kiintoisa ja avartava lukea, sellaisen, joka neulerintamalla haluaisi kaikkea, mutta kun mikään ei tule itsestään. Ihmettelen ja ihailen taitoasi ja silmää ja ahkeruutta.
  Mielenkiinnolla seuraan mitä seuraavaksi.
  On tämä blogimaailma avara! Menestyksellistä pähkäilyä.

  t. se purkijatyyppi, joka lopulta purkaa ne kaikki keskeneräiset

  VastaaPoista
 7. pioni: kiva kuulla että pähkäilyistä on iloa ja kentis jopa apuakin. Ei täälläkään mikään ittestään synny, kyllä se välillä on pakertamista.

  VastaaPoista
 8. Höm. Tee tyyny. Tulisi nätti.

  VastaaPoista
 9. Eikös se pienempi kasva jossain vaiheessa tähän paitaan sopivaksi? Eli jos et purkaisi vaan jättäisit odottamaan. Ja onko se nyt niin nöpönnuukaa, jos ei vaate istu ihan täydellisesti? Ainahan voi vähän kääräistä hihoja tms. Meillä ainakin yhtä ja samaa villapukua on käytetty vuoden ikäisestä nelivuotiaaksi, ensin on ollut hihat ja lahkeet käärittynä, myöhemmin käärimättä. Ei ole tarvinnut siis neuloa kuin yksi villapuku, joka on mennyt koko leikki-iän molemmilla pojilla. :)

  VastaaPoista
 10. mokkakissa: tyyny? TYYNY? ehei....

  mariJ: kyllähän se kasvaa, jos neljä vuotta ootellaan. Silloin ainakin pituutta on tarpeeksi, mutta sitten se on samalla lailla ympärysmitaltaan nafti kuin nyt isoveljelleen. kyllä mä nyt vähän puran. Siihen menee pari minuttia ja sitten muutama ilta neuloen, ja avot!

  VastaaPoista
 11. Kivalta kuulostaa tuo tekniikka, kiitos ohjeesta! Nimimerkillä kirjoneuletaidoton

  VastaaPoista
 12. No ei tietenkään mitään synny itsestään, mutta nautin siitäkin, kun kerrot miten pakerrat, joskus tuskailet, lasket ja ajattelet prosessiasi. Sitä paitsi nuo tulokset aina hätkähdyttävät niin.

  VastaaPoista
 13. Ihana neule! En olisi ihan heti keksinyt, miten olet tuon kuvion värkännyt ilman selostustasi - nerokasta 8) Nostan hattua, kun viitsit purkaa, mutta onhan se kiva saada siten neule heti käyttöön ;)
  Ja vielä lopuksi tärkein asia eli SUURKIITOS kahdesta ihanasta lankavyyhdistä, jotka kotiutuivat minulle tällä viikolla :D Ei ole minulla tainnut koskaan ollakaan noin ylellistä, käsinvärjättyä villalankaa :D Tietäisi vain, että mitä niistä raaskisi tehdä :P

  VastaaPoista
 14. annip: oles hyvä vaan!

  pioni: :) joskus se voi blogissa nöyttöö ettäkaikki käy tuosta vaan. totuus on joskus toisenlainen...

  stella: loppupelissähän tässä ei ole ihan kamalasti purkamista, ei lasten neuleet niin kamalan isoja ole. tympeäähän se on kun pitää ottaa uusiksi, mutta jospa siitä oppisi sitä laskemisen ja etukäteensuunnittelemisen taitoa :)

  VastaaPoista
 15. No voi surkia!

  VastaaPoista
 16. Voi on kurjaa ,että purkamaan joudut. Kuvio on kiva ja värit ihania.

  VastaaPoista
 17. Näyttävää jälkeä tulee ja ihanat värit olet valinnut! Aika hauskan tuntuinen tekniikka. Tsemppiä purkamiseen, lopputulos varmaan palkitsee :)

  VastaaPoista
 18. Nerokas pintaneule!

  VastaaPoista
 19. Nämä sun työt ei kyllä edes näytä siltä, että ne ihan kädenkäänteessä sujuisivat, eikä esim minulta ollenkaan sujuisi. Minusta mukavinta täällä onkin, kun et edes kerro kaiken sujuvan kuin strömsössä. Sellaista vaivattomuuttahan on raivostuttava lukea (kateus?). Nämä pohdinnat työnkulusta ovat juuri se suola täällä. Onnea paidalle!

  VastaaPoista
 20. hieno, onkin pakko kokeilla! Vihaan kirjoneuleiden tekoa, mutta rakastan niiden ulkonäköä, joten tässä taitaa olla ratkaisu minun ongelmaani. Lapaset täältä tulaan...

  VastaaPoista
 21. Ihastuin neulemalliin ja haluan kokeilla

  VastaaPoista
 22. heips. Kokeilin tuota äsken, jätitkö aika isot lenkit kun 4 silmukkaa peräkkäin pisti nostaa neulomatta. Mulla joko vetää kasaan tai on liian löysää...
  t:katja

  VastaaPoista