torstaina, helmikuuta 10, 2011

Postipäivä on hyvä päivä

Postimies on ollut minulle suopea. Tosin olen itse saattanut pikkasen vaikuttaa siihen että postilaatikosta löytyy muutakin kuin mainospostia ja laskuja. Tosin tämä suopeus kostautuu joku päivä laskuina. Mutta eipä ajatella nyt sitä.

Viikko aloitettiin villoilla. Postipoika tuli ihan kotioven taakse paketti kourassaan. Paketista kuoriutui aivan ihanaa Wensleydale-villaa. Makeat värit ja mikä kiilto! Täytynee varmaan neuvotella Aapramin kanssa sen aikatauluista.

Toisessa paketista löytyi Dottie Angel -muistivihkoja. Nämät ovat niin kauniita että! Olisikohan minulla jottain mitä pitäisi muistaa?


Vielä on muutama paketti tien päällä, saas nähdä onko postipoika ihan hyytynyt tuonne kylmyyteen. Vähänhän se on jo hikistä tuo pyörällä ajo, mutta ei nyt vielä -27°:ssa aleta nynnyilemään ja mennä linja-autolla.

Koeponnistussukatkin edistyvät. Vähän tuli surkeita kuvia, mutta jos taipuisin vielä vähän enemmän erikoisiin kuvausasentoihin, minun pitäisi olla olympiatason voimistelija. Tämä kuvio on kyllä kiva. Visioin jo villatakkia tällä kuviolla ja nimenomaan Heritagesta neulottuna. Mutta kirjoneuletakki 2,5 mm puikoilla...hmmm.

Vielä vähän tuumaan että teenkö kavennukset niinkuin ohjeessa sanotaan vai sävellänkö jotain omiani (ja puran sitten ja teen kiltisti ohjeen mukaan). Saappaat nähdä.

Pysykää lämpiminä.

15 kommenttia:

 1. Heritagesta!? Älä hulluja puhu! Siitä langasta koitan saada minäkin täällä sukkaa aikaiseksi, puikot vielä piirua kapeammat kuin sulla. Eikä hommasta tule kerrassaan mitään! Mutta tuo Dottie Angel... haluaahaluaahaluaa.

  VastaaPoista
 2. outi: niin, palasin kyllä aikas äkkiä takaisin maanpinnalle. Mutta silti, heritagesta tulisi makea neuletakki. Ehkä pitäisi olla neulekone? Tai takin tosi pieni?

  Oiskohan Dottien Etsy-kaupassa noita vielä jäljellä?

  Oot sitten vaihtanut sukka-avattareen, mitäs meinikiä tämä nyt on? Sukkajumala?

  VastaaPoista
 3. On ne laukun kuviot koneella kirjottuja, luulisin.
  Sattuipa tänäaamuna paikallisessa sanomalehdessa eräässä jutussa samanlainen pöytäliinan kuvio niinkuin noissa sukissa. Juttu käsitteli muuten kahden 85-vuotiaan siskoksen elämää.
  Tulisikin muuten kaunis villatakki tuolla mallilla.

  VastaaPoista
 4. Mulla oli samansuuntaisia ajatuksia, kun neuloin ensimmäistä sukkaparia. Ajattelin lähinnä jotain helmaan tulevaa kuviota. Kuvio on vain sen verran korkea ja leveä silmukkamäärältään, että ei välttämättä toimi kauhean hyvin paksummalla langalla. Noin ohuesta langasta paidan kutominen taas tuntuu vähän hankalalta, vaikka toisaalta meneehän se neulonta-aika niinkin :D (tai sitten ei...).

  Heritage on sikälikin kivan tuntuinen lanka, että se on vähäsen pönäkämmän tuntuinen kuin esim. saksalaiset sukkalangat (ohuet). Pehmeähän se myös on. Tiedä sitten siitä kulutuskestävyydestä...

  VastaaPoista
 5. pirena: sen laukun kirjonta oli kyllä nätti. Jaaha, minä aattelin että Tess on saanut kuvion innoituksen kaakeleista

  tess: että aikas samoilla ajatuksenjuoksuilla on menty :) Heritagesta varmaan tekisi neulekoneella. Toisaalta olen tuumannut että se olisi aika sopivasta huivilankaa. Ja värithän ovat meheviä. Kulutuskestävyys kyllä mietityttää, mutta sitten vahvistellaan kantapäätä jos on tarvis

  VastaaPoista
 6. ihania kuituja, taas:) onko kovin arvokasta tilata ulkomailta? uskaltaako kysyä paljonko postikulejen kanssa tuo ihanainen tuli maksamaan?niin ja paljonko siinä on kuituja yhteensä grammoina?:)

  VastaaPoista
 7. Ei oo peräisin kaakeleista eikä pöytäliinoista innoitus tuohon kuvioon. Kaupassa osui silmään serviettipaketti, jossa oli vähän sama idea kuin tuossa mun kuviossa...siis noiden risteävien rinkuloiden osalta. Servietit jäi kaupan hyllylle, mutta idea lähti mukaan. Muutoin hahmoteltu ihan tuntuman pohjalta yritysten ja erehdysten kautta.

  Toivottavasti ei nyt ihan suora kopio kuitenkaan ole kenenkään pöytäliinasta. Olisi aika hupaisa sattumus, kun muka kehittelin jotain omaa :D

  VastaaPoista
 8. villainen: Tämä paketti tuli Irlannista ja villaa on yhteensä 250 grammaa. postikuluineen päivineen paketti maksoi 30 euroa ja sentit päälle, postikulujen osuus oli jottain 6-7 euron luokka. Ei paha. Toimittaja löytyy Etsystä, kaupan nimi on Hedgehogfibres. Kuidut ovat olleet aina aivan ihania.

  VastaaPoista
 9. tess: vai että servetit, semmoisista on muuten kerran saanut innoituksensa erään huopalaukun koriste. Hyviä innoituksen lähteitä :)

  VastaaPoista
 10. Onpas jälleen mahtavan näköisiä villoja ja kuvassa oikein silkinhohdetta. Ja tosi upea sukka ja kuvio on ihana. Kudoitko sukan kärjestä aloittaen. Kuin kantapää tehdään noin päin ???

  VastaaPoista
 11. sirkkis: juu, sukka on aloitettu kärjestä. Itseasiassa mun ensimmäiset kärjestä aloitetut sukat!

  VastaaPoista
 12. En minä ymmärrä. Tuli semmoinen viiraus ja sukka-avatar ilmestyi tuohon. Ihan toinen asia, kauanko jaksan sitä katsella.. Mutta joo, kivat sukat ja vielä ehyet!

  VastaaPoista
 13. Ihania paketteja olet saanut. Noista sukista tulee huikean kauniit.

  VastaaPoista
 14. Kiitos tuosta "kirjoneuleen" ohjekaaviosta, jonka postasit aiemmin. Millä teit sen kaavion? Mulla olisi yksi ohje bittiavaruuteen tarjolle mutta ensin pitäis piirtää kaaviot...

  Meikäläinen on muuten kehrännyt nyt värtinällä ekat lankavyyhdit ja rukki ostoslistalla. Blogisi on yksi hyvin vahva jälki joka on johtanut sylttytehtaalle, eli nuo sun kehruujutut on innostanut mut asian äärelle. <3

  VastaaPoista
 15. petenvaimo: mä väsään ruutukaaviot Freehandilla. Olen eka piirtänyt ruudukon ja siihen sitten erivärisiä palkkeja. Jotkut käyttää Exceliä, ja kun ottaa ruudunkaappauskuvan, niin siitä saa näppärästi png tai jpg tiedoston, jonka voi lätätä tänne bloggeriin. Henk. koht. vihaan Exceliä, joten en käytä sitä.

  VastaaPoista