sunnuntaina, lokakuuta 03, 2010

SYTYCK: Seuraava suunnitelma

Vähän jänskättää näyttää teille tämä suunnitelma kakkosen mallitilkku. Suurinpana syynä lienee se että teen kalastajaneuletta! Ja kun olette vironneet pyörryttyänne ja olette kykeneväisiä jälleen lukemaan, niin huoli pois: tää ei todellakaan ole mikään erityisen perinteinen juttu.

Minusta tää näyttää kivalle. Tätä oli aika hankala neuloa ja tuossa kalassa on yksi jos toinenkin virhe. Kaaviota pitää myös rustata uudestaan, koska palmikonkierrossa se siirtyvä silmukka tuottaa yllätyksiä. Lisähaastetta tuottaa myös se että etukappale pitää kokonaan piirtää ruutumalliin. Olen laskenut eestaas silmukoita ja kierroksia. Verrannut vanhoihin paitoihin. Nyt ehkä ollaan jo sillä hollilla että saattaisi tulla oikean kokoista paitaa. Varmahan ei voi olla.

Lanka tuottaa myös haasteita. Tuo harmaa on nyt Jannea, mutta en halua valmiiseen paitaan harmaata. Joku sellainen sinertävä, suht vaalea, joko meleerattu tai kivasti sävykäs. Ei missään nimessä tasavärinen. Felted Tweediäkin mietin. Tiheys pitäisi mennä suurinpiirtein yksiin Jannen kanssa ettei tartte koko ruutupiirrosta taas pistää uusiksi. Kovasti on toivottu että neuleet voisi toteuttaa helposti saatavilla langoilla. Saas nähdä voinko niissä rajoissa mennä. Aina kun ei löydy sitä oikeaa sävyä tai paksuutta.

Lisäksi mietin sitä miten teen takakappaleen. Ajattelin että se olisi helmineuletta, kuten etukappaleen reunoissakin. Koskapa etukappaleella menee palmikkoa niin sama silmukkamäärä takakappaleella saa aikaan eri kokoiset kappaleet.

19 kommenttia:

 1. Ooh, mielenkiintoista jälkeä...

  Miten olisi takakappaleelle pari joustinneuleraitaa pystysuunnassa, vetäisi vähän kasaan ja tekisi paremman istuvuuden?

  VastaaPoista
 2. Ohoh, todella haasteellista! Mutta tosi kiva idea :-)

  VastaaPoista
 3. Oho, tuossa vasta upea idea! Aika sanattomaksi menin. Mie tahtoisin nähdä tämän suunnitelman valmiina työnä. Näyttää niin kiinnostavalta ja hienolta. Melkonen laskeminen ja pähkäily tuossa vain on, että kaikki osuu yksiin. Saa varmasti raapia päätänsä kerran jos toisenkin.

  VastaaPoista
 4. Originelli idea. Loistavaa =o). t:Hanna Kuopiosta

  VastaaPoista
 5. Näyttää upealta!

  VastaaPoista
 6. Hieno tulee! Upea idea yhdistää kirjoneule palmikoihin. Kyllä sä varmaan saat sen pari viikkoa kulumaan?

  VastaaPoista
 7. Et ainakaan mene siitä, missä aita on matalin :)

  VastaaPoista
 8. nunt: jottain sinne taakse pitää tosiaan laittaa, katotaan nyt kunhan etukappale on valmina että mitä sinne tarttetaan.

  ellimelli: kyllä tässä haastetta on, mutta ei tämä mahdoton ole.

  tess: kyllä tulet sen vielä valmiina näkemään! pähkäilyyn on mennyt yksi jos toinenkin, vasta valmiista näkee sitten menikö niinkuin piti, mutta sehän tekee tästä vaan jännää

  hanna: niin, en ole tämmöseen ideaan aiemmin törmännyt, ja senkin takia olen vähän tohkeissani.

  outi: poika tosin ei tajunnut että tuo on kala. joko joku ei osaa piirtää kaloja tai sitten toisen biologian taidoissa on toivomista....

  sanna: juu, rima on näköjään laitettuheti korkealle. se kolmas minkä aioin suunnitella tämän kisan puitteissa tulee olemaan iisimpi juttu kuin tämä tai Robottitanssi.

  VastaaPoista
 9. Ohhoh. Ei voi sanoa muuta kuin samaa kuin muutkin. Ei ihan perinteistä, mielenkiinnolla odotan minäkin mikä on lopputulos.

  VastaaPoista
 10. Wow!

  Muta siis, hei... sanoitko kolmas?

  VastaaPoista
 11. kaisa: just tässä piirtelin tämän kaavion suurinpiirtein valmiiksi. nyt vielä se lanka, rasittavaa kun se ei nyt oikien valkene

  taina: joo, mä meinasin tehdä samointein kolme paitaa pojille. en tiedä tuleeko ne kaikki valmistumaan ennen vuoden vaihdetta. mutta aloitetaan ainakin.

  VastaaPoista
 12. Ihailen suunnattomasti tämmöstä haasteeseen tarttumista :) Ei olis musta moisia pohtimaan, huhhuh! Annan muuten ääneni felted tweedille, meleerattu ei oo oikein mun suosikki muuten, mutta mitä oon lankakaupassa haaveillut niin tuo ft on ollut listalla..

  VastaaPoista
 13. Ihana idea yhdistää kuvioneule ja pilmokot, täastä tulee varmasti tosi mahtava.

  VastaaPoista
 14. Mielenkiintoisen näköinen neule!!
  Näyttää todella mukavalta, hauska idea.

  VastaaPoista
 15. Anonyymi15.06

  Mahtavaa, näille on tilausta ja tarvetta! Täälläkin yksi pojan äiti odottelee jo puikot valmiusasennossa. Voisiko se kolmas olla neuletakki? Napeilla tai vetoketjulla, ei ole väliä.
  -Virpi

  VastaaPoista
 16. siitä tulee vau !

  VastaaPoista
 17. Sori Soile, että tulen tänne kommentoimaan kommenttiisi, jonka jätit minun lootaani (olipa hankalasti sanottu). Ajattelin, että tämän hoksaat varmemmin. Katos, kun täälläkin on niitä korvatulehduksia ja märkiviä silmiä. Että hae niihin silmiin, jos teillä ei jo ole, silmätipat lääkäriltä. Tämän korvatulehduksen kanssa on liikkeelle aika ärhäkkä silmätulehdus. Yksveellä oli ja arvaappa onko mulla nyt ja oonko erityisen komea?

  VastaaPoista
 18. outi: juu, on silmätippaa ja antibioottia. niitä vuorotellen. tänä aamuna ei enää tarvinnut liotella silmiä auki.

  potilas on reipas ja hihittelee kun tipat osuu silmiin. pittää varmaan vielä käyttää päälääkärillä...

  VastaaPoista