torstaina, syyskuuta 30, 2010

SYTYCK: Suunta selvillä

Edellisen postauksen kommenttien myöstä tuli aika selväksi mitä toivotaan: neuletta pojille! Kiitos ihan jokaiselle kommentin jättäneelle, pääsin aika hyvin raiteille kun luin niitä.

Mikäs se sitten olisi jotain uutta ja kivaa pojille? Joskushan auttaa kun lähtee liikkeelle siitä mitä se ei ainakaan ole.

Ensimmäisenä siis värit: ei
mustaa, beigeä, harmaata, eikä ylipäätään mitään harmaalla murrettua. Vauvansinisetkin voidaan unohtaa.

Toisekseen: ei keskelle paitaa lätättyä Muumia/Puuha-Peteä tai oksentavaa dinosaurusta. Myös autot ja traktorit voidaan jättää pois laskuista.

Kolmanneksi: ei lasten kokoon väännettyä erä-/kalastushenkistä aikuisten miesten paitaa.

Tämän jälkeen pitikin raapia päätä entistä kovemmin. Mitä jää jäljelle kun nuot asiat jätetään poikan paidasta pois? Ei oikeastaan mitään, jos katotaan niitä malleja mitä pojille yleensä tarjotaan. Sitten iskikin jo pienoista paniikkia, koska tuntui että nyt pitää keksiä jotain galaksia keikauttavaa!

No, ajatellaanpa alusta ja otetaan rauhallisesti. Raikkaita ja reippaita värejä, jotain asioita joista pojat tykkäävät. Sitten tuli mieleen robotit. Ruutupaperia esille ja värikynät kouraan. Vähän hakemistahan se oli ennenkuin niitä alkoi syntyä. Sitten syntyi ihan liuta. Eilen illalla ruokaa tehdessäni, neuloin mallitilkun yhdestä robotista, ja tästä tuli aikas kiva. Tämä koreografi taitaakin tanssia Robottitanssia satubaletin tahdissa.

Minulla on erilaisia visioita miten ne robotit neuleessa menevät. Pitää vielä vähän pyöritellä. Kuinka hc-kirjoneuleeseen olette valmiita?

Pitää paljastaa vielä sen verran että minulla on vielä kaksi muutakin ideaa. Toinen on suht simppeli kirjoneule, jota vähän huovutetaaan ja toinen on suht monimutkainen palmikoiden ja kirjoneuleen yhdistelmä. En ole vielä varma pystyykö sitä edes neulomaan ja miten ihmeessä teen siitä kaavion. Eiköhän se tästä. Elämme jännittäviä aikoja!

22 kommenttia:

 1. Joo, hyvältä näyttää robotti!
  Minua kiehtoo kovasti tuo kirjoneuleen ja palmikoiden yhdistelmä...olisi varmasti mielenkiintoinen neulottava, kun tekniikat vaihtelee.
  Tuo edellinen postaus lipsahti ohi, joten pitääkin nyt mennä lueskelemaan kommentit näin jälkikäteen:)

  VastaaPoista
 2. Anonyymi18.45

  Ihana!! Ei ole poikaa jolle neuloa, mutta tuollainen robotti kelpaisi kyllä meillä tytöllekin.

  VastaaPoista
 3. Täällähän ovat ideat lähteneet ihan lentoon! Robotti on komea, värit herkulliset. Kyllä olet oikeilla raiteilla. Ei kun pökköä pesään!

  VastaaPoista
 4. iinu: kyllä se kirjoneule-palmikko yhdistelmä onnistumaan saadaan. pitää vaan ensin värätä tarpeeksi suuri ruutupaperi

  nimetön: kyllä tytötkin saa roboteista tykätä!

  outi: no, lennosta en ole ihan varma, mutta silleen räpistelevät ja vatkaavat siipiään. Kahden viikon kuluttuahan sitä vasta saa sen neuleen aloittaa. ja jos siihen mennessä saan kolmen paidan teot ja ohjeet tehtyä niin onhan siinä hommaa

  VastaaPoista
 5. Reippaan rapsakka väritys, jep jep!

  VastaaPoista
 6. Sellainen robottiraita paidan helmassa voisi olla hauska; robotteja vierekkäin vähän eri asennoissa, jonkinlainen sarjakuva. Miten sen toteuttaisi, en tiedä :-)

  VastaaPoista
 7. Suloinen robotti ja ihana väriyhdistelmä! Minullekin kelpaisi robottineule. :)

  VastaaPoista
 8. VAU! Kuulostaa ja näyttää erittäin hyvältä. Väritkin ovat mallitilkussa ihan herkut! Minulla on vasta alle vuoden ikäinen poika, mutta olen huomannut saman: pojille on erittäin vähän tarjolla mitään ei-aneemista tai ei-disney -kamaa. Karmeita todellakin keskelle paitaa läntätyt dinosaurukset ja puuha-petet ja sun muut... Robotti-idean lisäksi minua kiinnostaisi myös se palmikoiden ja kirjoneuleen yhdistelmä. Joskus olisi kiva kokeilla myös ruutupaitakuosia neuleessa?

  Minulla on itselläni kovin alkuvaiheessa SYTYCK-projekti vaikka ideoita on. Melkein alkaa hävettää, kun toiset ovat jo näin pitkällä ja minä vasta idea-asteella!

  VastaaPoista
 9. Hmm. Robotti on hieno ja värit sopivan värikkäät. ;) Miehtoisi kyllä nähdä mitä virität aiheesta kirjoneule ja palmikot. (ehkei kuitenkaan niitä tyrkyttämiäni kirjoneulepalmikoita) Kaksivärisiä palmikoita olen Kaaaauan sitten neulonutkin. Nyt vaan vähän lisää puita pesään ja herkistelyä käyntiin.

  VastaaPoista
 10. pirle: petrooli ja murrettu oranssi ovat kavereita

  ellimelli: robottiraitaa tästä on tulossa, mutta tarkemmit speksit ovat vielä kehitteillä

  emmanuelle: kunhan lasten versio on valmis, niin katotaan voisiko sitä säveltää aikuistenkin neuleeseen. eihän se oli kuin lisää mallikertoja leveyteen ja pituuteen

  tähtitomu: idea asteellahan tässä vielä ollaan, eihän sitä lopullista saa vielä aloittakaan. erilaiset ruudut ovat myös hyvä idea, niistä saa vaikka mitä, pikku mosaaiikkia tai tilkkutäkki aihioita

  morso: kyllä siinä ajatuksessa on ihan puhdasveristä kirjoneuletta ja palmikkoa käsikkäin. Ei kaksivärisiä palmikoita tai sellaista vaan ihan kuvioita.

  VastaaPoista
 11. Minusta olisi kyllä kivaa nähdä oksentava dinosaurus kudottuna... Ei kai ne nyt kovin yleisiä voi olla? :D Vai? Robotti on tosi hieno!

  VastaaPoista
 12. mokkakissa: pitäisiköhän minun tehdä sinulle ihan oma erityistilauspaita oksentavalla dinosauruksella? dinon selässä voisi ratsastaa Puuha-Pete joka tähtäsi dinon oksennuksia pakenevaa muumipeikkoa kohden? voi vitsi miten hieno idea!!!

  VastaaPoista
 13. Tykkään kyllä tuosta robotistakin, mutta oksentavalla dinosauruksella ratsastava Puuha-Pete ja pakeneva Muumipeikko olis kyllä ihan paras! ;-)

  VastaaPoista
 14. Robootti on hieno! Mä tiedän, että meidän pikkumieheen uppoaisi myös kaikki avaruusjutut. En ole sellaisiakaan nähnyt.

  VastaaPoista
 15. Villejä ideoita täällä kommenteissa... Kannatan silti tylsästi robotti -teemaa

  VastaaPoista
 16. Värit on pojan paitaan tosi hyvät, robotti hieno ja ideointi kommenteissa hulppeaa. Oksentavaa dinoa ja pakenevaa muumipeikkoa odotellen... Oikeasti kirjoneule+palmikot kuulostavat aika haastavan hauskalta.

  VastaaPoista
 17. Hieno ideointi! Jään mielenkiinnolla odottamaan jatkoa...

  VastaaPoista
 18. Jess! Nää toimii :) Sain aamun mahahytkynaurut kommenteista myös! Petrooli-oranssi on NIIN HYVÄ, ohjetta odotellessa.

  VastaaPoista
 19. Jàlkikasvu tààllà totesi, ettà oli jo aikakin sinun alkaa tehdà ihan uutta ja ihmeellistà! Niin kuin et jo tàhàn asti niin tehnyt! Jokos kysyit pojilta? Hengessà mukava. Luovaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 20. Mie kävin jo eilettäin kikattelemassa tuolla oksentavalle dinosaurukselle ja dinolla ratsastavalle Puuha-Petelle, joka tähtää oksut pakenevan muumipeikon päälle (vai mites se nyt menikään). Se ois niin loistava idea, mutta ei ehkä kuitenkaan lasten vaatteisiin. Pienten lasten vanhemmille sellaiset paidat ois aika hienot...tai ehkä teini-ikäisille :D

  Robottipaidasta tulee hieno, olen ihan varma. Varmasti löytyy vankkumattomia kannattajia robottitanssille. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 21. waouhhhhh !! i love this robot !!

  VastaaPoista
 22. Hieno robotti!Ja se palmikko-kirjoneulekin yllä näyttää mielenkiintoiselta. Voin uskoa, että on haastava!

  VastaaPoista