torstaina, elokuuta 26, 2010

Mutku sitku nitku natku

Iski kehruutyhjiö. Semmonen, jottain pitäis tehdä mutku mitä? Levitin villat keittiön pöydälle ja pohdin. Ylärivissä olisi kainuunharmasta, shetlanninvillaa ja corriedalevillaa. Niistä tulisi keskenään joku kiva kirjoneule. Mutku niitä on yhteensä yli 600 grammaa, joten kehrääminen veisi ikuisuuden. Ja haluaisinko edes kirjoneuletta? Nääh.

Tarjolla olisi myös vauvakamelia ja alpakkaa. Ne olivat ihan mykkiä, umpimielisiä. Kirjavat blue face leichester letit eivät olleet mykkiä, vaan kälättivät niin paljon ja kovalla äänellä, etten pysynyt mukana. Pinkki mulperisilkki oli tyynesti hiljaa, mutta tiedän, että se haluaisi olla ohuen ohut pitsihuivi.

Näitä vesseleitä aikani tuijoteltuani muistin erään merinosilkkitopsin ja aloin puuhastella sen kanssa. Vesselit laitettiin takaisin laatikkoon, ja musta vähän tuntuu että mulperisilkki huokaisi paheksuvasti.

Kehruutyhjiö siis täytetty. Sitten oli enää neuletyhjiö. Kauppareissulla pysähdyin lankahyllyn ääreen. Pitkään hipelsin sitä, jossa on ne paljetit. Melkein jo otin, mutta laitoin takaisin. Paljetit olivat väärän värisiä. Silittelin beigen väristä lankaa. Harmaata, luonnonvalkoista ja myyrän ruskeaa. Kauhistuneena värittömien värien ihailusta nappasin mukaani räikeimmät sukkalangat ja lähdin kotia. Nyt neulotaan jotain tosi säpäkkää! Kotona sitten raivoisasti nitkutin kahden millin puikoilla. Sitten tajusin että on sillä säpäkkyydelläkin rajansa.

Että neuletyhjiö edelleenkin. Katotaanpa miten järkevän idean keksin tänä iltana tyhjiötä täyttämään.

18 kommenttia:

 1. Kieltämättä melko säpäkkää jälkeä siitä tuli!:D Olipa se harmi, etteivät ne paljetit puhuneet sulle ja vältit värittömien seireenihuudot. Olisi ollut kiva nähdä, mitä niistä käsissäsi syntyy. Joko hait Akateemisesta uuden Designer Knitting - lehden? Josko vaikka jotakin inspistä sieltä? Tekstailivat sieltä eilen, että uusia on hyllyssä.

  VastaaPoista
 2. Säpäkkää kerrassaan. Olisko sopivan säpäkkää, muttei liian, jos raidoitat mustalla?

  VastaaPoista
 3. Näyttää ihan tico tico hullutukselta :)

  VastaaPoista
 4. outi: tutkailin sitä designer knitting lehteä tänään stokkalla, mutta ei siinä oikein ollut mitää, mikä olisi huutanut nimeäni. siitä palettijutusta olin aatellut tekeväni saroyan huivin. pojille pitäisi tehdä tumppua ja paitaa. ideoita olisi muttei sitä inspistä.

  morso: joo, tuo kirkkaan vihreän ja keltaisen liitto sai minut voimaan pahoin. tuon punaoranssn pariksi passaisi joku vihreä, mutta nämä vihreät ovat vääriä. tuotekehitys jatkukoon. siinä välissä taidan keskittyä kehruuseen.

  VastaaPoista
 5. maja: ihan oikein diagnosoitu. olis ehkä sittenkin pitänyt katella niitä värittömiä...

  VastaaPoista
 6. Mulla karkasi ihan spontaani kikatuksen ja räkätyksen sekamuoto tuon viimeisen kuvan kohdalla :D No joo, mie oonki ehkä sitä väritöntä sorttia enempi.

  Oisit antanu värittömille mahdollisuuden. Tiä mitä ois syntynyt :)

  VastaaPoista
 7. tess: hyi sinua kun naurat toisen uurastukselle. aattele nyt miten kauan puursin, ainakin tunnin, näin äärimmäisen ruman parissa!

  pittää pohtia niitä värittömiä. tämmösten kanssa tulee lähinnä iskee aurallinen migreenikohtaus

  VastaaPoista
 8. Jo pelkästään otsikon vuoksi tulin sanomaan, että "sanos muuta". Ja juu, säpäkkää on sukkaraita. Mulle on niiiiiiiin lukemattomat kerrat käynyt tuo sama säpäkkä-räjähdys, kun oon keksiny mielestäni herkun raidoituksen..

  Tsemppiä siis tyhjiön täyttymistä odotellessa, mä yritän virkata big foot-pojalleni tarhatossuja, koska Tampere ei sisällä ainoitakaan sopivia..

  VastaaPoista
 9. Anna vaan fiiliksen viedä: säpäkällä päällä kirkuraitaa ja lepotuulella lempeitä - tai päinvastoin...!
  Houkuttava kuituvarasto siulla :)

  VastaaPoista
 10. Ihan sàpàkàt sukat. Kunhan syksyn sateet ja pimeydet tulevat, sukat ei ainaskaan lisàà arjen harmautta! Haleja

  VastaaPoista
 11. Anonyymi11.42

  Voi mikä varasto! Minulla on nyt vuoden verran ollut vanhan tavaran liikkeestä ostettu rukki nurkassa pölyttymässä. Korjannut sitä jo olen, ja niitä pölyjä pyyhkinyt, mutten jostain syystä ole uskaltanut kokeilla. Ehkäpä pelkään, ettei siitä tulekaan yhtään mitään vaikka kuinka harjoittelisin. Turvallisempaa siis vain haaveilla itse kehrätystä langasta...

  Itseasiassa olisi sinun velvollisuutesi opettaa minut kehräämään, kun sinun syytäsi se rukin ostokin on. Aikansa kun luomuksiasi katselee, niin varmasti säntää rukkikaupoille.

  Tuo kainuunharmas kiinnostaisi, sitten KUN joskus puuhaan siis oikeasti ryhdyn. Mistä olet sitä hankkinut tai mistähän sitä voisi/kannattaisi hankkia?

  Kiitokset vielä aina innostavasta, inspiroivasta ja iloisesta blogistasi!

  Sanna

  VastaaPoista
 12. Ei se pahantahtoista hirnuntaa ollut :) Taisi vain tuo viimeinen kuva herättää melkoisia muistikuvia ensimmäisistä neulomuksistani. Niissä menee väriraidoitus samaan tyyliin. Päänsäryn saa, kun katsoo kohti.

  VastaaPoista
 13. voi, vähän kateellisena katselen noita värikimaroita. minä laittaisen ne vain esille, vaikka tarjottimelle! Ihana varasto sulla!!

  VastaaPoista
 14. erika: näyttää vähän siltä että tyhjiö on täyttymäsä, eikä se sisällä tämmösiä kirkuvia raitoja

  pirle: mä en taida olla koskaan niin säpäkkänä että kirkuraita menisi, ei!

  lissu: jos mun elämä on joskus niin kurjaa että näin kamalat sukat olisi ainoa ilonaihe, niin sitten ollaan kyllä erittäin huonossa jamassa. tarkkailehan postiasi

  sanna: jos asut oulun lähettyvillä, niin 18.9 on Oulussa semmonen kehruu tapahtuma johon olet tervetullut tutustumaan kehräämiseen. aiheesta tiedotetaan kohta puoliin enemmän. kainuun harmaksen olen ostanut Laurilan tilalta, sitä välillä on myynnissä ja välillä ei

  tess: ja mää tähän niin sydänvertani vuodatin ;D olihan se toki hyvä että tässä vaiheessa jo tajusin jättää leikin kesken. kaikenlaisia ajatuksia sitä ihmisen päähän tuleekin - säpäkät sukat - hah!

  huvilassa: ja minä taasen kattelin annasta taloasi ja huokailin. Ihanan tunnelman oli kuvaaja saanut kuviin. oma perusrivari tuntui äkkiä niiiiiin tylsältä

  VastaaPoista
 15. Tuota edellisen postauksen huivin ihanuutta huokailen edelleen. Säpäkkyyttäkin joskus tarvitaan :D

  Blogissani on sinulle tunnustus :)

  VastaaPoista
 16. Innolla odotan, millaista lankaa valmistuu, ne on aina niin kauniita sulla!

  Mullakin olisi sinulle tunnustus blogissani :)

  VastaaPoista
 17. Innolla odotan, millaista lankaa valmistuu, ne on aina niin kauniita sulla!

  Mullakin olisi sinulle tunnustus blogissani :)

  VastaaPoista
 18. Anonyymi23.16

  Ihkut sukat ja varsinkin se uusi huivi! Oikeastaan kommentoin vain, koska unohdin syhttärisi, joten runsaasti haleja näin jälkijunassa täältä Palokasta. Ja kummitytöltä vielä lisää haleja!
  Kummitätsy

  VastaaPoista