lauantaina, toukokuuta 08, 2010

Tihulainen

Kaivelin Lissun saamasta lankaperinnöstä itselleni muutaman kerän ohuen ohutta lankaa.

Täydessä vyyhdissä on 100 g/1250 m, eli oivallista huivikamaa. Värihän on minulle täysin väärä, mutta tämä ei tulekaan minulle, vaan Signoralle, keneltä lanka alunperin on. Ongelma on se, ettei vyyhti ole täysi, vaan 50g eli lankaa on silloin joku 600 metriä, ja se taasen voi olla vähän hintsusti. Toinen mikä mietityttää on langan koostumus:

puolet tekoa. Pysyykö se mitenkään kuosissaan pingoituksen jälkeen? Neulasin ensin toisen päädyn ja pingotin se hyvin kevyesti. Nyt se on pyörinyt pöydillä viikon verran, ja kyllä se aika hyvin on pysynyt.

Tätä samaista ainetta on sitten vielä lisääkin. Tuo vaaleampi punainen on tällä samalla koostumuksella, tummempi on täyttä villaa. Vaaleanpunaista on täysi vyyhti ja tummempaa puolikas vyyhti.

Aamulla mulle tultiin sänkyyn kertomaan että kukkapenkissä on söpö hiiri. Kun sitten sain väännettyä itseni ylös, näin minäkin sen söpön hiiren. Tosin olin aika varma että se on myyrä. Siinä se mussutti jotain. Ilmeisesti en ollut vielä kunnolla herännyt tajutakseni että lauseessa: "myyrä mussuttaa jotain kukkapenkissä" on jotain todella pahasti vialla. Sitten kun tajusin sen lauseen merkityksen, syöksyin ulos hätistämään saamarin elukkaa, pojat kannoilla kiljuen ettei söpöä hiirtä saa häiritä!

Paskat se mikään hiiri ollut, tulppaaninhimoinen myyrä! Yhden se oli jo syönnyt maata myöten, kahtaa muuta vasta napostellut. Prkl elukka!

4 kommenttia:

 1. Otan osaa! Täällä ei ole vielä näkynyt "hiiriä". Ihan pelottaa, että menin sanomaan sen ääneen. Varmaan ilmestyy heti tutkailemaan kukkapenkkiäni. Pitäisi siirtyä makuupussissa pihalle vahtiin. :D

  VastaaPoista
 2. Voi myyryläistä, kun osui väärään paikkaan aterialle :(

  VastaaPoista
 3. outi: kyllä se on nyt makuupussikauppaan lähdettävä. meillä oli yksi kesä oikea myyräinvaasio. naapurinsetä loukutti muutamassa päivässä 15 myyrää. ja sitten löytyi niitä selkääuivia isosta ruukusta. olivat uineet hyvän aikaa...

  erika: ei sääliä. se on kuitenkin vaaninut jo pidemmän aikaa terassin alla ja talvenaikana napsinut sipulit mullan alta. ja nyt se kutsuu sukulaisiaan apajille.

  VastaaPoista
 4. Ihanat sun Italian-jutut ja saadut langat, unohtamatta omakehruutasi.

  VastaaPoista