perjantaina, toukokuuta 21, 2010

Silkin himmeää

Sain eilen vihdoin ja viimein valmiiksi silkin kehruun. Tai siis kertaamisen. Kun tarpeeksi ohutta kehrää niin sitä saa sitten neljä iltaa kerrata. Siinä kerkiää antaa yhden jo toisen ajatuksen soljua korvasta toiseen ja takaisinkin. Ties minne sfääreihin.

Mittaa vyyhdillä on 125 grammaa ja 970 metriä. Vähän alle kilometrin siis jäätiin. Kun kummista asioista pitää repiä riemua, niin mainittakoon että säikeet menivät paria metriä vaille tasan.

Silkki on aina silkkiä. Vaikka se onkin käsinvärjättynä aika kallista, niin on se vaan kuitenkin niin ihanaa.

Kiitos kaikille, jotka valoitte uskoa eilisen ruikutuspostini täkki-ongelmaan. Jos sitä intoa jostain saa, niin teidän kommenteistanne. Ja ajatella, että joukossa oli myös talkoohenkeä. Olen todella otettu! Ihan sen ansiosta sain eilen kaksi lappusta virkattua. Kommenteissa oli myös kysymys palojen yhdistämisestä. Laitan siitä kuvasarjaa viikonlopun aikana. Jos nyt talkoitten ja palstahommien tiimoilta kerkiän. Noh, sunnuntaille lupasivat sadetta, joten tuskin siellä palstalla mitään kylvöjä tehdään.

12 kommenttia:

 1. Ei voi sanoa kuin että kaunista!

  VastaaPoista
 2. Olet sinä vaan aika kehrääjä kun noin tasaista tulee. Vaan enpä ole silkkiä kehrännyt, joten en tiedä tuntumaa.
  Kyllä se kehrääjätär täälläkin nostaa päätään. Koko iltapäivän käytin valkoisten tosi likaisten villojen pesuun. En raaski heittää pois kun on kuitenkin niin ihanan pehmoisia.
  Tilasin Englannista karstoihin uusia piikkimattoja. Kunhan saan mieheni tekemään sen vaihtotyön, niin laitan esittelyn blogiini. Se nyt voi kuitenkin kestää tovin.
  Kiitos siitä kärhövinkistä. Meillä on nyt noita jalokärhöjä 4 kpl tuossa kaikkein lämpimämmässa paikassa. Jos niistä joku kuolee, niin täytyy sitten laittaa sitä alppikärhöä.

  VastaaPoista
 3. Niin, silkki on toiseksi paras tunne ihollasi...
  Kaunista helmiäishohdetta.

  VastaaPoista
 4. Ihanan väristä ja silmää hivelevän kauniin näköistä. Muistan miltä silkkilanka tuntuu AH* niin ihanaa.

  VastaaPoista
 5. Kaunista, tasaista ja täydellisen neulottavan näköistä lankaa :)ehkä mäkin kykenen samaan joskus hamassa tulevaisuudessa!

  VastaaPoista
 6. Ihanaa! Oon niin kade, mun yritelmät kehrätä ei oikein oo onnistuneet viime aikoina, Manta-rukin kanssa on pieniä erimielisyyksiä.

  VastaaPoista
 7. sannu: kiitos, tykkään itsekin kovasti. silkissä on ihana kiilto ja tuntu

  pirena: silkin kehrääminen ei ole mitenkään erityisen vaikeaa. pitää vaan muistaa tehdä suht kierteistä että pysyy kasassa. kertaamisen kanssa pitää olaa tarkempana kun säikeenä se on liukasta. meinaa lipsua rullalle ilman kierteitä. tarpeeksi hitaasti, niin hyvä tulee.

  pirle: silkissä on taikaa

  sirkkis: mulla on vielä 200g tumman pinkkiä silkkiä. hieman jo sormet syyhyää sen suuntaan.

  mari: rukin remmin vaan mahdollisimman löysälle (perinnerukki siis) ja ohutta lankaa tulee kuin itsestään.

  tui: no mitäse manta murjottaa? murjottavat rukit eiät ole kivoja. koita piristää sitä jotenkin

  VastaaPoista
 8. Kaunista on, kaunista. Ja täkistä: mitä sitten jos se valmistuu vasta 2015? Se on kuule ihan pian. Minä uskon myös sinuun kuin vuoreen. Sulla tapahtuu. Ja sullako on oma palsta?????? Meillä ei ole ollut muutamaan vuoteen ja vähän on ikävä. Niin ja mun heksat on sillä mallilla, että aika kivan tyynyn niistä saisi. :)

  VastaaPoista
 9. outi: niin 2015 tulee vastaan loppupeleissä aika äkkiä. aatteleppa vain viisi vuotta taaksepäin...

  mulla ei ole vielä palstaa, tänään on se palstapäivä oulu10:ssa ja sieltä koitan saada itelleni. tuo karinkannan palsta on suurinpiirtein meidän takapihalla, joten ei olisi edes ylivoimaisen pitkän matkan päässä.

  VastaaPoista
 10. Mites kävi sen palstan kanssa?

  VastaaPoista
 11. outi: palsta tuli, kun tarpeeksi kauan jaksoi jonottaa. tosin tuo karinkanta ei ole niin suosittu, joten olisin varmaan saanut sen soittamalla maanantaina. eilinen päivä menikin rikkahuohonjuuria hävittäessä. tänään pitäisi mennä jatkamaan. tosin polvet ja takareidet jo huutavat armoa :) kerkisin jo piirtämään istutussuunnitelmankin. pitäisi vielä käydä puutarhalla hankkimassa mm.sipuleita.

  VastaaPoista
 12. Voi sinua onnenmyyrää. Minä haaveilen siirtolapuutarhamökistä, mutta se taitaa jäädä haaveeksi. Hinnat tuntuvat olevan minulle turhan korkealla. Mutta ehkä mekin vielä palataan palstailemaan joskus. Satoisaa kesää sinne!

  VastaaPoista