tiistaina, huhtikuuta 27, 2010

Markkinoilla

Perjantaisin on Poggio Mirteton kylässä markkinat. Sinnehän harakat suuntasivat aarteenkiilto silmissään. Matkaopas tiesi tarkkaan mille pöydälle suunnata ensiksi, ja minä kipitin kiltisti perässä. Pöydät notkuivat pitsi- ja merkkausliinoja. "Käykää kimppuun, penkokaa!", huusivat kauppiaat, ja me teimme työtä käskettyä.

Ensin minäkin pöyrittelin pitsiliinoja, mutta ristipisto- ja kirjontaliinojen kohdalla sydän pompotti vielä nopeampaa vauhtia. Niitä kertyikin vinhaa vauhtia käsivarrelle. Kun kaikki vähänkään mielenkiintoiset oli kasasta seulottu, piti käsivarrelta tehdä raaka pudotuspeli. Tässä aarteet pestyinä kuvumassa.

Välillä käytiin cappucinolla ja chokolatolla. Matkaopas jäi odottelemaan alkuasukasystäväänsä, ja minä luikahdin kojujen väliin. Takaisin tulin villalankapaketin kera, jonka olin onnistunut ostamaan huolimatta erityisen onnettomasta italiankielen taidostani.


Sitten suuntasimme toiselle kadunpätkälle, jossa myytiin pääasiassa syötävää.

Toki sieltäkin löytyi aarrepöytä, josta siltäkin löytyi erinäisiä aarteita.

Sunnuntaina on Roomassa Porta-Portesen kirppisalue. Vain muutama korttelin pätkä Trasteveren juna-asemalta. Se kirppis on jotain elämää suurempaa: mitä vaan pälkähtää päähän, niin taatusti joltain kojulta löytyy. Kaikkea krääsästä raskaan sarjan antiikkiin.

Sisäinen harakkani räkätti kovasti kristallikruunujen perään. Oli antiikkista Muranolasikynttelikköä, oli irto kristallipaloja. Sydän itki verta kun niitä en mukaani saanut.

Ihan toisessa päässä kirppisaluetta oli taas pitsipöytää. Sitä taas tongittiin silmät kiiluen.

Hinnat olivat tällä pöydällä korkeammat kuin Poggio Mirtetossa, mutta eivät mitään verrattuina Suomen hintoihin vastaavilla markkinoilla.

Samalla kojulla oli puuvillaisia ja pellavaisia yöpaitoja ja -mekkoja. Kaikki niin ihania etten tiennyt miten päin olla.

Kaikkea ei kuitenkaan mukaansa saa. Aivan mahtava paikka, kannattaa ehdottomasti käydä, jos on Roomassa sunnuntaisin!

14 kommenttia:

 1. Ihana raportti, tuli oikein itsellekin matkakuume!

  VastaaPoista
 2. Upeita aarteita. Tuollaisilla markkinoillahan menisin ihan sekaisin :D

  VastaaPoista
 3. Nyt täytyy kyllä sanoa, että Juutas sentään! Tuonne!

  VastaaPoista
 4. paula: onhan siinä matkustamisessa se tietty juttu. kotimatka vaan oli sen verran raskas, ettei iahn hetkeen huvita lähteä lähikauppaa kauemmaksi :D

  katja: tuolla porta portesessa lähtee mopo todella hetkästi käpälistä

  outi: harmi että sinne on niin pitkä matka. jos vielä jokus uudemman kerran pääsen, järjestän matkalaukkuun enemmän tilaa. ne muranolasit...

  VastaaPoista
 5. Johan on markkinat!

  VastaaPoista
 6. Anonyymi20.12

  Tulee pikkuhiljaa kuumeinen olo.
  Siis matkakuumeinen.
  -äiti-

  VastaaPoista
 7. Aah aah ja oih. Miks ihmeessä mun viime Roomassa käynnistä on 20 vuotta?

  VastaaPoista
 8. Upeita pitsi- ja merkkausliinoja. Hankala olisi noista valita mikä on kaunein. Ihania kaikki. Kiva oli lukea koko matkaselostus. :)

  VastaaPoista
 9. Oi voi, minun olisi kyllä käynyt ihan ohraisesti noiden aarteiden äärellä. Ihania - muuta ei voi kuin huokaista.

  VastaaPoista
 10. Vai ettà huonolla italiankielellà! Sinàhàn opit kymmenessà pàivàssà enemmàn kuin minà vuodessa! Viime perjantaina satoi koko pàivàn, joten aarteiden metsàstys jài. Ylihuomiseksi on luvattu aurinkoa, joten taas pengotaan!

  VastaaPoista
 11. Marsvin11.48

  OOh, täähän laittoi Rooman ihan uuteen valoon! Just kun puhuttiin Roomasta vähän aikaa sitten miehen kanssa, sanoin, että en halua sinne enää, mutta nytpäs haluankin! Pitsimekkoja, oih!!!

  VastaaPoista
 12. Anonyymi10.08

  Aivan mua naurattaa, miten samanlainen maku meillä on. Tuo Muranon kruunu ei silti tarvi jäädä harmittamaan. Minulla on sellainen, kauhea pölynpesä, lähes mahdoton puhdistaa ja kylmä valo. Jos kuitenkin sellaisen haluat, Apollo huutokaupassa on toisinaan ollut sellainen myynnissä. Hinta n. 2-300 eur. Kurkkaappa nettiä.

  VastaaPoista
 13. Voi, mä halusin takaisin Roomaan jo ilman näitä raporttejakin, mutta nyt...
  Onneksi on se lantti heitettynä sinne Trevin suihkulähteeseen, että jospa jonain päivänä.

  VastaaPoista
 14. Anonyymi3.45

  Die Auswahl an Anhängern ist riesengroß und die thomas sabo online shop deutschland Wahrscheinlichkeit, dass jemand genau das schmuck thomas sabo gleiche Bettelarmband wie man selbst trägt, ist verschwindend ohrringe creolen gering. Auch nach vielen Jahren noch begeistert das Bettelarmband seine Besitzer. Es strahlt einen ganz eigenen thomas sabo uhren billig Charme aus und kann sowohl Glückssymbole, Armband mit Anhänger als auch Liebesbezeugnisse, Freundschaftszeichen oder thomas sabo schmuck günstig einfach modische Akzente beinhalten. Je nach dem, thomas sabo schmuck wie man es schmückt, kann es elegant, sportlich, modisch, thomas sabo charm club anhänger schlicht oder ausgefallen wirken. Es passt sich auf diese Weise immer wieder dem Anlass und dem gewählten thomas sabo shop Kleidungsstil an. Manche Trägerinnen weisen nach einiger Zeit zuhause eine richtige kleine Sammlung an Anhängern thomas sabo engelsflügel auf, um das Bettelarmband immer wieder neu schmücken zu können. So bleibt es auch nach langer Zeit immer noch interessant und kommt niemals aus der Mode. Der Design- und Produktionsprozess bei der Life Kollektion ist sehr ähnlich wie bei der Oliver Weber Kollektion.

  VastaaPoista